۱۳ فروردین ۱۴۰۳، ۱۲:۴۸
کد خبر: 85431951
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

۱۳ فروردین ۱۴۰۳، ۱۲:۴۸
کد خبر: 85431951
قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

قم- ایرنا- شهر مقدس قم هم‌زمان با ۲۱ ماه رمضان و سالروز شهادت امیرالمومنین علی(ع) غرق در عزا و ماتم شد و در گوشه، گوشه این شهر عش آل محمد و مأمن آل فاطمه مجالس روضه ، سخنرانی و دسته های عزادازی برپا است.

به گزارش ایرنا، شب گذشته هم‌زمان با دومین شب از شب‌های پرفیض قدر و شب شهادت حضرت علی (ع)، زائران و مجاوران با شرکت در آیین‌های عزاداری به سر و سینه زدند و غم مظلومیت و شهادت مولی‌الموحدین اشک ماتم ریختند.

امروز نیز مردم قم با شرکت در مراسم هیات های عزاداری در حرم حضرت معصومه(س)، مسجد جمکران، بقاع متبرکه و مساجد سطح شهر به عزاداری پرداختند.

شهر قم یکپارچه عزادار است و پرچم‌های عزا بر سر در منازل و اماکن نصب شده و در سراسر این شهر مجالس روضه و سخنرانی برپا شده است.

صحن‌ها و رواق‌های حرم حضرت معصومه(س) سیاه‌پوش شده و مداحان اهل‌بیت(ع) در سوگ شهادت حضرت علی(ع) مرثیه‌سرایی می‌کنند؛ در مسجد جمکران نیز پرچم‌های عزاداری نصب شده و مردم با حضور در این مکان، شهادت امیرالمومنین(ع) را به ساحت مقدس امام عصر(عج) تسلیت می‌گویند.

قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

آیین عزاداری در دفاتر مراجع تقلید

آیین‌های سخنرانی و مداحی در بیوت علما و مراجع تقلید از جمله آیت‌الله حسین وحید خراسانی و آیت‌الله عبدالله جوادی آملی و همچنین دفتر مقام معظم رهبری در قم برپا شده و سخنرانان از فضایل و مراتب علمی و شخصیتی امام اول شیعیان سخن می‌گویند.

ساعت ۱۷:۰۰ امروز نیز دسته عزاداری شهادت حضرت علی(ع) با حضور آیت‌الله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید از خیابان صفاییه به سمت حرم حضرت معصومه(س) حرکت خواهد کرد.

قم در شهادت حضرت علی(ع) غرق در ماتم و عزاست

برنامه سوگواری در بقاع متبرکه قم

مراسم سوگواری شهادت امام علی(ع) در ۳۰ بقعه شاخص استان قم نیز در حال برگزاری است؛ از جمله‌ این حرم‌های مطهر می‌توان به آستان نورانی امامزادگان شاه سید علی(ع)، احمد(ع) خاکفرج، علی بن جعفر(ع)، موسی مبرقع(ع)، جمال غریب(ع)، جمال‌الدین(ع)، جعفر شهید(ع)، عبدالله(ع) قلعه چم و عبدالله ابیض(ع)، مسجد جامع، امامزادگان زینب خاتون و هاشم(ع) شهرستان کهک، چهار امامزاده و پنج امامزاده(ع) و دیگر بقاع و اماکن مقدسه اشاره کرد.

قم در سالروز شهادت حضرت علی(ع)، غرق ماتم و عزا شد

قم در شهادت حضرت علی(ع) غرق در ماتم و عزاست

مراسم عزاداری در هیات های مذهبی قم

هیات های عزاداری قم با صدور اطلاعیه‌هایی از برپایی دسته‌های عزاداری با حضور سخنرانان و مداحان خبر داده که از آن جمله می‌توان به هیات متوسلین به حضرت علی‌اکبر(ع)، ام‌ابیها(ع)، محبان المجتبی(ع)، هیات عزاداران دبیرستان هدایتی، ریحانه الرسول(ع) و عاشقان حضرت رقیه(ع) اشاره کرد.

ساعت ۱۵ امروز دسته عزاداری با حضور جامعه ورزشی استان، هیات های ورزشی، سازمان‌ها و مسوولان از بلوار امین به سمت حرم حضرت معصومه(س) حرکت خواهد کرد.

همچنین هیات های مذهبی در بوستان‌های استان قم برنامه‌های فرهنگی از جمله عزاداری شهادت حضرت علی(ع) برپا می‌کنند؛ برپایی نماز جماعت مغرب و عشا از دیگر برنامه‌ها در بوستان‌ها خواهد بود.

قم در شهادت حضرت علی(ع) غرق در ماتم و عزاست

امام علی(ع) در روز ۱۳ ماه رجب سال سی‌ام عام‌الفیل در درون کعبه چشم بر جهان گشود، پدر آن حضرت، ابوطالب فرزند عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف و مادرش فاطمه دختر اسد بن هاشم است.

نام ایشان علی، کنیه ابوتراب، ابوالائمه، ابوالحسن و لقب امیرالمومنین، یعسوب الدین، یعسوب المومنین، امام المتقین، سید الاوصیا، اسدالله، مرتضی، حیدر، أَنزع، قضم، وصی و ولی است.

علی(ع) نخستین کسی است که به نبوت حضرت رسول(ص) ایمان آورد. ایشان همیشه همراه پیامبر بود و آن بزرگوار در تمام جنگ‌های زمان حضرت رسول غیر از جنگ تبوک، مشارکت داشت و بیشترین پیروزی‌ها به دست برومند و توانای آن حضرت نصیب اسلام و مسلمانان شد.

پیامبر در مناسبت‌های مختلف، امام علی(ع) را به‌عنوان اولین جانشین و خلیفه تعیین و معرفی کرد و سرانجام پس از حجه الوداع، روز هیجدهم ذی‌الحجه سال دهم قمری در محلی به نام غدیر خم بین مکه و مدینه به‌طور رسمی امامت مولای متقیان را مطرح کرد و فرمود: «ای مردم، هر کس من مولا و رهبر او هستم، علی هم مولا و رهبر اوست».

پس از رحلت رسول اکرم(ص) به علت وجود شرایطی، خلافت ظاهری به دست دیگران افتاد و باعث شد که ایشان سکوت اختیار کنند تا اینکه در سال ۳۵ هجری، پس از قتل عثمان مردم با حضرت علی(ع) بیعت کردند و این بیعت پنج سال به طول انجامید.

قم در شهادت حضرت علی(ع) غرق در ماتم و عزاست

این امام بزرگوار ۶۳ سال در این دنیا زندگی کرد که ۳۳ سال هم‌زمان با پیغمبر اسلام(ص) است که ۱۰ سال قبل از بعثت، ۱۳ سال در مکه و ۱۰ سال در مدینه بود و سی سال هم پس از رحلت آن حضرت با تحمل سختی‌ها به سر برد.

ایشان دارای ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری ویژه‌ای بود، مجموعه نهج‌البلاغه، سرشار از رهنمودهای اخلاق نظری و عملی است که ایشان برای تربیت مردم از خویش به جای گذاشته است.

حکومت علی(ع) که حکومت «عدل» بود، در زعامت آن حضرت حتی یک نفر یتیم، خود را بی‌پناه ندانسته، و با درگذشت پدر مستقیما تحت نظارت ولی امر و جانشین به‌حق انبیا و اولیا قرار گرفته، و آن‌چنان مورد لطف و عنایت مولایش قرار می‌گیرد، که دیگران در آن عصر آرزوی یتیمی می‌کردند.

همچنین ایشان به‌قدری سخاوتمند بود که به‌صورت شبانه بدون این که نیازمندی متوجه شود به او و خانواده‌اش کمک‌رسانی می‌کرد.

حضرت علی(ع) در واپسین لحظات زندگی نیز به فکر صلاح و سعادت مردم بود و به فرزندان و بستگان و تمام مسلمانان فرمود: «شما را به پرهیزکاری سفارش می‌کنم و به اینکه کارهای خود را منظم کنید و اینکه همواره در فکر اصلاح بین مسلمانان باشید. یتیمان را فراموش نکنید، حقوق همسایگان را مراعات کنید، قرآن را برنامه عملی خود قرار دهید. نماز را بسیار گرامی بدارید که ستون دین شماست.»

در شب نوزدهم ماه رمضان سال چهلم هجری قمری درحالی‌که حضرت علی(ع) در مسجد کوفه و اقامه نماز صبح در سجده بود، ضربتی از سوی ابن ملجم مرادی بر فرق مبارکش وارد آمد که در این حال آن حضرت فرمود: «فزت و رب الکعبه، به خدای کعبه سوگند که رستگار شدم.»

سرانجام حضرت علی(ع) در ۲۱ ماه رمضان سال چهلم هجری به شهادت رسید و بارگاه ملکوتی آن امام همام در نجف اشرف میعادگاه عاشقان حق و حقیقت شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha