راهکاری برای تحقق شعار سال؛ کاهش نرخ مالیات و توسعه تعاونی‌ها

بجنورد-ایرنا- کاهش نرخ مالیات، حمایت از تولید با خرید محصولات داخلی، توسعه تعاونی ها و مشارکت دادن بیشتر مردم در اقتصاد از جمله راهکارهای تحقق شعار سال در استان خراسان شمالی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، موضوع اقتصاد و کمک به رونق تولید چند سالی است که با نامگذاری و شعار سال گره خورده است، این امر نشان از اهمیت نقش اقتصاد در جامعه و البته وجود برخی مشکلات و کاستی ها در زمینه رونق تولید دارد.

خراسان شمالی استانی مرزی است که بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد اما هنوز بهره ای از این مزیت نبرده است، کشاورزی بودن دیگر مزیت این استان برای توسعه اقتصادی است اما خرده مالک بودن و بهره وری پایین سبب شده تا کشاورزان نتوانند به سود و درآمد مناسب دست یابند همچنین نبود و یا کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی سد دیگر برای توسعه و رونق اقتصادی این بخش است.

خراسان شمالی به لحاظ درآمد خانوار در رده آخر استان های کشور قرار دارد این در حالی است که مردم آن از بالابودن قیمت ها و گرانی اجناس در رنج هستند. در این میان مسوولان عقیده دارند که باید تولید و تولیدکننده حمایت شود تا سبب پویایی اقتصاد و افزایش درآمدهای خانوار باشد.

در این میان تعاونی ها جایگاه مهمی برای رونق اقتصاد و رونق تولید دارند، تعاونی ها می‌توانند با تجمیع منابع خرد، زمینه ساز رونق تولید و حرکت دادن به چرخ تولید شوند.

توسعه تعاونی ها شاه کلید تحقق شعار سال

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی در این باره با بیان اینکه توسعه تعاونی‌ها راهکار مهم تحقق شعار سال است گفت، باید از این ظرفیت برای رسیدن به اهداف اقتصادی استفاده کرد.

محمد رحمانی اظهار کرد: مردم برای تحقق شعار سال باید به ایجاد تعاونی‌ ها تشویق شوند و سرمایه‌های خرد برای سرمایه‌گذاری در تولید تجمیع شود.

خرید کالای ایرانی برای رونق فضای کسب و کار و حمایت از تولید باید ترویج یابد.

وی خاطرنشان کرد: کمک به بازار محصولات تولیدکنندگان یکی دیگر از راهکارها برای حمایت از تولید است در این زمینه مردم باید به خرید کالای ایرانی ترغیب شوند و البته تولیدکننده هم باید کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد تا رضایت مصرف کننده حاصل شود.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی تصریح کرد: برای رونق فضای کسب و کار و حمایت از تولید، خرید کالای ایرانی باید ترویج شود.

وی با بیان اینکه فعال شدن ظرفیت و توان مردمی در اقتصاد ملی می‌تواند دستاوردهای مهم و ماندگاری به همراه داشته باشد اظهار کرد: بسیاری از کشورها از نیروی کار برای گسترش صنایع کوچک استفاده می کنند و در نقطه مقابل، بیشتر مشاغل رسمی ایجاد شده در کشورهای درحال توسعه، توسط بنگاه‌های کوچک و متوسط بوده و بار اصلی اشتغال را این بنگاه ها به عهده دارند.

رحمانی خاطرنشان کرد: بر این اساس و با توجه به نیروی جوان و کارآفرین و بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور، توجه به این بخش از تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کاهش نرخ مالیات برای تولید

وی افزود: برای حمایت از تولید، نرخ‌ های مالیات بر اشخاص حقوقی به ویژه برای واحدهای تولیدکننده باید کاهش یابد تا شاهد گسترش مشارکت در ایجاد شرکت و تجمیع سرمایه‌های خرد اشخاص و در نهایت افزایش بهره‌وری سرمایه‌های غیرمولد خرد باشیم.

نرخ سود بانکی با در نظر گرفتن نرخ تورم باید تعدیل شود.مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی گفت: همچنین نرخ سود بانکی با در نظر گرفتن نرخ تورم باید تعدیل شود تا جذب سرمایه های مردم به بانک‌ها و افزایش منابع بانکی برای پرداخت تسهیلات به بخش تولیدی تسهیل شود.

وی اظهار کرد: تلاش داریم تا فرآیند مجوزدهی کسب و کارهای کوچک و متوسط در استان تسهیل شده و فضای کسب و کار بهبود یابد، علاوه بر آن تشکیل خوشه های صنعتی استان به منظور تکمیل زنجیره‌های تولید و نیز پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ برای تسریع و سهولت در بخش تولید در برنامه است.

لزوم توسعه صنایع تبدیلی

مسوولان بر این باور هستند که برای رونق تولید باید از پتانسیل های موجود بهره برد یکی از مزیت ها و ظرفیت های موجود در این استان کشاورزی است، کشاورزی مزیت مهم برای رونق و توسعه اقتصادی در خراسان شمالی است، این بخش بیشترین شاغلان استان را به خود اختصاص داده است و این خطه ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.

براساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن انواع محصولات زراعی و باغی استان برداشت می شود که صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری ۸۷۴ هزار تُن آن را دارد.

شمار صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی موجود در این استان بیش از ۱۰۰ واحد است که ظرفیت تولید سالانه این واحد ها ۶۷۴ هزار تُن و جذب مواد خام ۸۷۴ هزار تُن در سال است.

بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی و دامداری خراسان شمالی ضایعات می شود از این رو باید توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی رونق یابد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی، ایجاد صنایع تبدیلی بویژه در بخش های صنعت و کشاورزی را از دیگر الزامات برای کمک به رونق تولید عنوان کرد و گفت: خراسان شمالی استان کشاورزی و دامداری است و بخش قابل توجهی از این محصولات به علت نبود و یا کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی تبدیل به ضایعات می شود از این رو باید این صنایع ایجاد تا ارزش افزوده تولید محصول نصیب تولیدکننده شود.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از نوسازی و تجهیز بنگاه‌های تولیدی و احیاء آنان گفت: توسعه و تقویت شهرک‌های صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان، گسترش مناسبات و پیوندهای منطقه‌ای و حضور فعال در بازارهای جهانی با هدف توسعه مبادلات اقتصادی و سیاسی، ایجاد امکانات زیربنایی و افزایش و معرفی جذابیت‌های توریستی در استان برای توسعه گردشگری، تمرکز بر صنعت گردشگری و تقویت و شناساندن صنایع دستی استان با توجه به تنوع اقوام و تسهیل در امر صادرات محصولات کشاورزی دارای مزیت استان مانند پیاز، سیب درختی و زمینی، خیار و تخم جارو از دیگر برنامه ها برای رونق تولید در این استان است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خراسان شمالی افزود: مقام معظم رهبری در سلسله نام‌گذاری‌های سال‌های اخیر بر موضوع اقتصاد تاکید داشته‌ و ‌به طور مشخص در سالیان اخیر تولید را محور قرار دادند، شعار امسال مزین به نام مردم و با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» مطرح شد که به عنوان یک راهبرد اقتصاد کلان و یک اصل مهم اقتصادی است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha