براتعلی احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: طرح هادی یکی از مهمترین طرحهای این دستگاه است که در روستاهای بالای ۲۰ خانوار به منظور بهبود و بازسازی روستاها انجام میشود، اقدامات عمرانی و بهسازی در روستاها می تواند مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: از ۱۵۱ روستای دارای سکنه در این شهرستان، ۱۳۹ روستای بالای ۲۰ خانوار مشمول طرح هادی هستند که تاکنون این طرح در ۹۳ روستای مشمول در سه بخش مرکزی، سرحد و قوشخانه اجرا شده است.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شیروان با بیان اینکه شاخص اجرای طرح هادی در این شهرستان ۶۶ درصد روستاهای مورد هدف است گفت: مطالعات اجرای این طرح برای ۱۶ روستا در حال انجام است.
وی ادامه داد: در مجموع مطالعه طرح هادی در ۱۳۹ روستا و بازنگری مجدد این طرح در ۳۹ روستا انجام شده است.
به گفته احمدی؛ اجرای سنگ فرش و آسفالت، احداث پیاده راه و اصلاح شبکه معابر، احداث سیل بند، آمادهسازی اراضی پیشبینی شده برای گسترش روستا و تکمیل شبکه دفع فاضلاب از اقدامهایی است که در قالب طرح هادی در روستاها انجام میشود.
طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تامین عادلانه امکانات انجام میگیرد.
پایه چنین طرحهایی در کشور از سال ۱۳۶۲ و تحت عنوان، روان بخشی روستاها، توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت به اجرا درآمد و در سالهای بعد به خصوص از سال ۱۳۶۶ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت پیگیری شد.
تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در این طرح است.
۶۸ هزار نفر در قالب ۱۸ هزار خانوار در روستاهای شیروان سکونت دارند.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمهیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما