به گزارش ایرنا، «جان کربی» سخنگو و نماینده شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی پس از پایان گفتگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو در جمع خبرنگاران در واشنگتن حاضر شد و اعلام کرد: «اگر ما شاهد تغییراتی از سوی (اسرائیل) نباشیم، تغییرات در رویکرد ما خواهد بود».
کربی در عین حال تصریح کرد: « من قصد ندارم اقداماتی که هنوز انجام نشدهاند را توصیف کنم. اما اقدامات باید انجام شود. تعداد زیادی غیرنظامی کشته شده اند، پس باید اقدامات ملموسی وجود داشته باشد».
این سخنگوی دولت بایدن ادامه داد: سیاست ما در مقابل غزه بر اساس تغییراتی خواهد بود که اسرائیل انجام می دهد. ما خواهان موافقت اسراییل با ورود قابل توجه کمک به غزه و بازگشایی نقاط مرزی بیشتر در روز های آینده هستیم.
کربی تاکید کرد: ما از نزدیک چگونگی اجرایی شدن تعهدات از سوی نتانیاهو را نظارت خواهیم کرد.
کاخ سفید اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی (4 آوریل 2024) با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درباره وضعیت غزه تلفنی گفتگو کردند. بایدن تاکید کرد که حملات به کارکنان بشردوستانه و وضعیت کلی بشردوستانه در غزه غیرقابل قبول است.
کاخ سفید تصریح کرد: بایدن نیاز اسرائیل را برای اعلام و اجرای یک سری اقدامات مشخص و قابل اندازه گیری برای رسیدگی به آسیب ها به غیرنظامیان، رنج های بشردوستانه و ایمنی امدادگران را به صراحت بیان کرد. وی تصریح کرد که سیاست آمریکا در قبال غزه با ارزیابی ما از اقدام فوری اسرائیل در قبال این موضوعات تعیین خواهد شد.
به گفته کاخ سفید «بایدن تاکید کرد که آتش بس فوری برای تثبیت و بهبود وضعیت انسانی و حفاظت از غیرنظامیان بی گناه ضروری است و از نخست وزیر اسرائیل خواست تا به مذاکره کنندگان خود اجازه دهد تا بدون تاخیر توافقی را برای آزادی گروگان ها به خانه منعقد کنند.»
کاخ سفید ادامه داد: «دو مقام همچنین درباره تهدیدات عمومی ایران علیه اسرائیل و مردم اسرائیل گفتگو کردند. بایدن تصریح کرد که آمریکا قاطعانه از اسرائیل در مواجهه با این تهدیدات حمایت می کند.»
این، اولین گفتگوی بایدن و نتانیاهو پس از حمله هوایی مرگبار اسرائیل است که منجر به کشته شدن هفت امدادگر سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» شد. همچنین این گفتگو پس از حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق سوریه صورت می گیرد که منجر به شهادت دو تن از مستشاران ارشد نظامی ایران و ۵ افسر همراه آنان شد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز به شبکه خبری سی ان ان گفت: پس از این حمله، بایدن «عصبانی» و «بطور فزاینده ای ناراضی» است. یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفت که بایدن قرار است همه این موارد را در گفتگوی تلفنی خود به نتانیاهو بگوید.
این در حالی است که مقامات کاخ سفید در پی مرگ این هفت امدادگر که یکی از آنها آمریکایی است، تاکید کرده اند که موضع آمریکا در حمایت از حملات و عملیات نظامی کنونی اسرائیل در نوار غزه تغییری نکرده است.
مقام ارشد دولت آمریکا به سی ان ان گفت: «تغییری در سیاست» ما صورت نگرفته است «آنچه رخ داده است تغییر در نارضایتی رئیس جمهور آمریکا است».
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام آگاه گزارش داد بایدن در تماس تلفنی با نتانیاهو حمایت قاطع واشنگتن از اسرائیل را در جنگ غزه اعلام کرده است.
همزمان، سه مقام آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی به روزنامه آمریکایی واشگتن پست اعلام کردند آمریکا در همان روزی که اسرائیل به یک کاروان امدادگران آشپزخانه مرکزی جهانی حمله کرد ، انتقال بیش از یک هزار بمب ۵۰۰ پوندی ام کی ۸۲، بیش از یک هزار بمب کوچک و فیوزهای بمب های ام می ۸۰ را در اول آوریل تصویب کرده است.
این منابع به واشنگتن پست گفتند که کنگره چندین سال قبل از شروع جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مجوز انتقال آنها را صادر کرد.
سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» با انتشار بیانیهای اعلام کرد که حملات اسرائیل در روز دوشنبه برابر با اول آوریل ۲۰۲۴ در غزه باعث کشته شدن هفت امدادگر این سازمان شده است. در این حادثه راننده فلسطینی آنها نیز جان خود را از دست داده است.
این حمله ساعاتی پس از آن روی داد که اعضای این گروه غیردولتی با یک کشتی حاوی کمکهای غذایی به نوار غزه رسیدند و به مناطق شمالی آن رفتند.
نظر شما