۲۱ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۰۴
کد خبرنگار: 1540
کد خبر: 85439395
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام محمد داوودیان

۲۱ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۰۴
کد خبر: 85439395
شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام محمد داوودیان

سمنان - ایرنا - شهید محمد داوودیان فرزند علی اصغر و رقیه از شهر امیریه دامغان در دیار دارالمرحمه سمنان است که در سن ۲۰ سالگی در منطقه عین خوش و عملیات محرم به شهادت رسید.

به‌ گزارش ایرنا، سال ‌۱۳۴۱ دفتر روزگار ورقی دیگر خورد و نام محمد فرزند علی‌اصغر را در بیست‌وهفتمین روز از شهریور در خود ثبت کرد. نامی که پدر برایش برگزید و شناسنامه‌اش را به آن مزین کرد.

امیرآباد (امیریه) دامغان قدم‌های مبارکش را پذیرا شد. فصل شور و نشاط و سرخوشی‌های کودکانه را فارغ از دغدغه‌های روزگار پشت سر نهاد. به مدرسه رفت و تا دوم دبیرستان درس خواند.

سر سفره با کرامت پدر و مادر متدینش، باغ جانش را به چلچراغ ایمان و معرفت روشن کرد. در گذر روزهای عمرش، ایمان و صبر و توکل را تجربه کرد. دوست‌داشتنی بود و قلب پیر و جوان از محبت او لبریز.

نیروی بدنی بسیار بالایی داشت. پرتوان، پرانرژی و پرنشاط بود. به ورزش فوتبال و مسابقات دو میدانی علاقه‌مند بود. در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷ به طور مستمر در مسابقات فوتبال و هم‌چنین مسابقات دو و میدانی شرکت می‌کرد.

در سال ۱۳۵۷ مقام اول مسابقات دو و میدانی را در امیرآباد از آن خود کرد. با شروع جنگ و آغاز حمله ددمنشانه پلیدان اهریمن‌صفت به آب و خاک میهنش دیگر نه دل درس‌خواندن داشت و نه شوق ورزش کردن و نه تاب ماندن. در بهار سال‌های عمرش راه جاودانگی‌اش را انتخاب کرد و به جرگه بسیجیان و لشکریان مخلص سپاه توحید پیوست.

داوطلبانه دل دریایی‌اش را به اقیانوس جنگ سپرد. دو مرحله به جبهه رفت، ۶ ماه در جبهه‌ها ماند و حماسه‌ها آفرید. سردستان‌های برف‌خیز کردستان و خاک‌های داغ و تفتیده جنوب و رمل‌های روان، هنوز خاطره مردی و مردانگی‌ها و رد پاهای مهربانش را در یاد دارد.

محمد که جوهره مردی و فتوت با گوشت و پوستش عجین و آمیخته بود، مرد راستی و درستی و ورزش بود و سرانجام در عملیات محرم در عین‌خوش در روز یازدهم آبان‌ سال ۱۳۶۱، ترکش خمپاره او را از زمین برکند و مسیر آبی پرواز را در چشم برهم‌زدنی طی کرد.

شهادتش هم‌زمان با شهادت اباعبدالله‌الحسین(ع) بود. پیکر پاکش پس از تشییع در گلزار شهدای زادگاهش دفن شد.

در قسمتی از وصیت نامه شهید آمده است، خدایا تو می‌دانی و خواهی دانست که شهادت من به خاطر پست و مقام نیست. به خاطر تکبر و از برای خودپسندی و عجب و ریا نیست. به خاطر خودبینی نیست، شهادت من به خاطر عشق به لقای تو و به عشق راه تو است و از تو می‌خواهم مرا از یاران صالحین قرار بدهی و در راه خودت به شهادت برسانی. خداوندا از تو می‌خواهم که مرا در سنگره مبارزه و جهادت به شهادت برسانی زیرا مردن در رختخواب از برای من مایه ننگ است. زیرا شهادت قله رفیع بشریت است.

سخن شهید با پدر و مادر در وصیت نامه: پدر و مادر عزیزم، درود و سلامتان باد که این‌گونه فرزندی را پرورش معنوی دادید تا این‌گونه در صف مبارزین قرار بگیرد و با هرگونه شرک نفاق به مبارزه برخیزد. آفرین بر تو ای مادر ایثارگر و ای پدر مبارز که این‌گونه فرزندی را به جامعه تحویل دادید تا در صف صالحین و صدیقین قرار بگیرد پس تا لب می‌جنبد گویم آفرین برشما.

پس مادر، از تو می‌خواهم که در تشییع پیکر من که شاد و خوشحال هستی دست‌های خود را به سوی آسمان دراز کنی و بگویی « بار خدایا این هدیه ناقابل من را به تو سپردم و ان‌شاءالله این هدیه مورد قبول تو باشد.» زیرا که ملتی مکتبش شهادت باشد دیگر اسارتی وجود ندارد پس مادر نباشد که در مجلس شادی من افرادی منافق و افرادی که هنوز امام را نشناختند و افرادی که اسلام را نشناخته‌اند به مجلس من راه یابند من می‌خواهم افراد مؤمن به ولایت فقیه مؤمن به انقلاب وعاشقان راه الله و افراد ریش‌سفید در مجلس من حاضر شوند.

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام محمد داوودیان

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام محمد داوودیان

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha