آسیب شناسی و برنامه ریزی متکی برای ارتقاء جایگاه ریاست مجلس

تهران- ایرنا- منتخب مردم تهران، شمیرانات، اسلامشهر و ری در مجلس دوازدهم گفت: در سال‌های اخیر تغییرات متعددی در آیین‌نامه داخلی مجلس ایجاد شد و خانه ملت به سمت اداره ریاست محور حرکت کرده در حالی که باید صحن محور باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «منوچهر متکی» سخنگوی شورای وحدت امروز(شنبه)  در نشست خبری در حاشیه همایش «شورای وحدت برای تحول» که با حضور فعالان سیاسی و منتخبان مجلس دوازدهم در مجتمع آدینه برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره برنامه خود برای ریاست مجلس دوازدهم، گفت: انتخاب هیأت رئیسه کمیسیون‌ها و ریاست مجلس از موضوعات مهمی است که از نگاه تحول‌گرایانه به سازوکارهای مجلس، مورد توجه ما قرار دارد. 

وی با بیان اینکه نقش رئیس مجلس اهمیت دارد، افزود: این نقش باید برآمده از نظرات نمایندگان و صحن محور باشد تا نمایندگان امکان ارائه نظرات خود را داشته باشند. 

منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم یادآور شد: رهبر انقلاب فرمودند اگر سران سه قوه  تصمیمی اتخاذ کردمد، به تایید من نیاز نیست. بنابراین رئیس مجلس ۳۰ درصد در تصمیمات شورای عالی سران ۳ قوه نقش دارد. 

متکی خاطرنشان کرد: تعامل رئیس مجلس با نمایندگان باعث می‌شود ریاست او بر مجلس به جای ریاست آمرانه، محتوایی باشد و می‌تواند پابه‌پای نمایندگان نقش‌آفرین باشد. 

درباره حضورم به عنوان کاندیدای ریاست مجلس ۷ خرداد اظهار نظر می‌کنم

وی با بیان اینکه بنده نیز نظر خود را برای ریاست مجلس، روز ۷ خرداد اعلام خواهم کرد، گفت: کسی که رئیس مجلس می‌شود، حتما باید برنامه داشته باشد. 

سخنگوی شورای وحدت درباره اینکه رهبر انقلاب فرمودند اختلاف نظر و سلیقه باشد اما یقه‌گیری نکنید، حال مجلس چه وظایفی در پرهیز از تنازعات‌ِ وحدت‌شکن و تقویت فرهنگ گفتگو و تفاهم دارد؟ گقت:  راهکار تحقق مقام معظم رهبری کار است و اگر اولویت‌ها شناسایی و بر رفع آن متمرکز شویم، فرصت اختلافات از بین می رود.

متکی خاطر نشان کرد:  اگر مجلس به طور جدی به سه وظیفه اصلی خود بپردازد، فرصتی برای اختلاف افکنی نیست و ما نیز تاکید رهبری بر وحدت را نصب العین خود خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از او درباره تحول و تحرک فرآکسیون های مجلس آینده پرسید، گفت: ما به موضوعات نگاه تحولی داریم؛ تحول در سازکار و محتوای مجلس است که در این راستا برنامه خود را ارائه می کنیم و در صورت تصویب در صحن آینده مجلس دنبال می‌کنیم.

پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی قطعی است

منتخب مردم تهران در مجلس در ادامه در پاسخ به سوالی درباره موضع شورای وحدت درباره بهره‌برداری از میادین انرژی مشترک با دیگر کشورها، از جمله میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما معتقدیم حوزه‌های مشترک انرژی باید جزو اولویت‌های وزارت نفت قرار بگیرد. بنابراین تاکید مابراین است که وزارت نفت، استخراج از میدان آرش و همچنین میدان پارس جنوبی را در دستور کار داشته باشد. البته من اطلاع دارم که این اتفاق در حال رخ دادن است. 

متکی  در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن در مورد واکنش ایران به حمله تروریسیتی رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق نیر، گفت: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ما قطعی است، چگونگی و زمان و کیفیت آن را نهادهای نظامی تعیین می کنند، اما به نظر من زمان این پاسخ نزدیک است.

 پیشنهادات متکی برای افزایش نقش آفرینی ریاست مجلس

همچنین «منوچهر متکی» در این نشست طی سخنانی با طرح این پرسش که آیا مجلس از مقبولیت عام در جامعه برخوردار است یا خیر؟گفت: برآورد بازخوردها با توجه به مطالبات بر زمین مانده از جامعه حکایت از آن دارد که مجلس در افکار عمومی مقبولیت لازم را ندارد و این باعث می شود به اعتماد مردم ضربه وارد شود.

وی طرح بحث ضرورت تحول درشکل و محتوای کار مجلس را ناظر به سوال مطرح شده عنوان کرد و افزود: هر بخش و دستگاه و قوه ای به این سوال نیازمند است تا مقبولیت خود را مورد ارزیابی قرار دهد و در مورد مجلس یکی از محورهای آسیب شناسی کارکرد مجلس، حوزه آئین نامه اداری و داخلی مجلس است که در ادوار گذشته دائم تغییر کرده و بسیار حجیم شده، اما نکته‌ای که بر آن تاکید شده ریاست محوری مجلس است!

منتخب مجلس دوازدهم با بیان اینکه جایگاه رئیس مجلس در حوزه نقش آفرینی محتوایی باید افزایش پیدا کند و این امر بدون تغییر سازوکارها انجام نمی‌شود، تاکید کرد: شأن رئیس‌مجلس اداره مجلس است، اگر رئیس خود را برآیند نظرات نمایندگان نداند، نمی‌تواند مجلس را اداره کند. ریاست محوری منجر به کم رنگ شدن صحن محوری می‌شود. در صورتی که در تعامل با نمایندگان، نمایندگان باید رئیس مجلس را به عنوان تابلوی خود مشاهده کنند.

متکی به وظایف رئیس مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه هر نماینده مجلس می تواند ۵ مشاور داشته باشد و رئیس مجلس هم می تواند در موضوعات تخصصی مجلس ورود محتوایی کند، گفت: غیر از ریاست محتوایی و تعامل با نمایندگان، شأن دیگر رئیس مجلس جایگاه هایی است که او دارد؛ به عنوان عضو موثر شورای عالی امنیت و شورای عالی انقلاب فرهنگی و خصوصا شورای سران قوا که اگر این حضور یک حضور محتوایی نباشد هر چه به ذهنش می رسد را بیان می کند.

مجلس باید صحن محور باشد نه ریاست محور

به گزارش ایرنا، وی در حاشیه همایش وحدت برای تحول در جمع خبرنگاران گفت: نشست امروز با حضور یکصد نفر از منتخبان مجلس برگزار شد و اولین دستور کار مرور شرایط کلان کشور در بخش های مختلف و در چند فصل بوده است

متکی با بیان اینکه هر فصل با مشارکت منتخبان مطرح شد، افزود: دستور دوم نشست نیز درباره ضرورت تحول در رویکردها و کارکردهای مجلس دوازدهم است که مهمترین موضوع است.

منتخب مردم تهران، شمیرانات، اسلامشهر و ری در مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه مهمترین رسالت مجلس آینده تصویر جدیدی مبتنی بر امید و استوار بر راهکارهای اجرایی بوده و کارکرد کمیسیون ها و مجلس پرهیز از انباشت طرح ها ‌و مطالبات است.

متکی یادآورشد: در سال های اخیر تغییرات متعددی در آیین نامه داخلی مجلس ایجاد شد، که خانه ملت به سمت ریاست محور حرکت کرده در حالی که باید به سمت صحن محور باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر به کارهای اساسی در مجلس نپردازیم درگیر حاشیه می شویم، اظهار کرد: در صورتی که دستگاه اجرایی جایگاه لازم را در اجرا نداشته باشد باید عملکرد کمیسیون های مجلس را مورد بررسی قرار داد چراکه معتقدیم پیشگیری مهم تر از درمان است.

وزیر پیشین امورخارجه معتقد است که رییس مجلس باید از نخبگان و متخصصان کمیسیون ها استفاده کند تا بتواند تحول آفرین باشد.

متکی درباره ضرورت کار فراکسیونی هم توضیح داد: خرد و مشارکت جمعی در کار فراکسیونی بسیار مهم است و در نظر داریم در صورت استقبال از آن، فراکسیون وحدت را با هدف بررسی و رای به طرح ها و ‌نظارت بر عملکرد حکمرانی در مجلس تشکیل دهیم.

وی با تاکید بر اینکه یکی از نکات مهمی که باید در مورد مجلس به آن پرداخته شود بحث مقبولیت مردمی است، اظهار داشت: یکی از راه های این امر آسیب شناسی آیین نامه اداری داخل مجلس است.

منتخب مردم تهران، شمیرانات، اسلامشهر و ری در مجلس دوازدهم افزود: این آیین نامه در سال های اخیر تغییر کرده و بسیار حجیم شده است اما نکته ای که وجود دارد ریاست محور کردن مجلس است.

جلالی: شورای وحدت حرکت ممتد سیاسی را برنامه ریزی کرده است

در ادامه سید محمدجواد حجت‌الاسلام جلالی بعد از ظهر امروز در همایش «وحدت برای تحول» در جمع خبرنگاران گفت: شورای وحدت با توجه به سیاست دوره‌ها و سالیان گذشته یک حرکت ممتد سیاسی را تنظیم و چاره‌اندیشی کرده است. 

معاونت استان‌های شورای وحدت اضافه کرد: شورای وحدت پس از دوره گذشته نسبت به حل چالشها اقدام کرد. در کشور موفقیت کسب کرد و توانست نمایندگانی را برای مجلس دوازدهم بفرستد.

دبیر نشست «وحدت برای تحول»ادامه داد: شورای وحدت با نگاه تعاملی و تحولی نسبت به مسائل مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای داشت تا بتواند از نمایندگان در نشستی دعوت کند تا مسائل را مورد بررسی قرار دهد لذا نشست امروز را برگزار کردیم و در جلسه امروز تقریبا نیمی از نمایندگانی که در دور اول راهی مجلس شدند، حضور داشتند.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: بسیاری از نمایندگان حاضر در همایش منتخبان مجلس دوازدهم بودند.علاوه بر این جلسه‌ای با نمایندگان سابق در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی، بهداشت و درمان و برنامه هفتم برگزار و توضیحاتی ارائه شد. 

جلالی ادامه داد: در دستور دوم جلسه، رویکردهای تحولی مجلس دوازدهم بررسی شد. همچنین در دستور کار سوم برنامه‌های کمیسیونی بررسی شد. نواب مجلس از سابق و فعلی برنامه‌هایی را ارائه کردند. نکته مهم این است که احساس قرابت و همدلی برای مجلس آینده در این جلسه وجود داشت. 

دبیر همایش «وحدت برای تحول» خاطرنشان کرد: پس از بررسی جلسه فعلی، برگزاری مستمر این جلسات نیز دنبال میشود. 

وی با اشاره به تاثیر این جلسات در هم‌افزایی میان نمایندگان، اظهار کرد: باید دموکراسی را تمرین کنیم اگر این گفت‌وگوها نهادینه شده و ادامه پیدا کند، بنظر می‌رسد آینده روشنی را خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha