عطاپورشیرزاد شنبه دراین باره به ایرنا گفت: تالاب بین المللی کمجان به وسعت چهار هزار هکتار دارای گونههای گیاهی و جانوری آبزی و کنار آبزی است و آبگیری این تالاب نقش به سزایی در اکو سیستم منطقه دارد و سبب پویایی اکوسیستم منطقه میشود.
وی بر لزوم حفاظت از این تالاب بین المللی تاکید کرد و گفت: با احیای این تالاب ۱۳۵ گونه پرندگان مهاجر و غیر مهاجر هم تا اواسط تابستان فرصت پرواز بر فراز این تالاب را دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: تالاب بین المللی کمجان در شهرستان خرامه جزو پنج تالاب بین المللی استان فارس است که سال ۱۹۷۳ میلادی به تائید کنوانسیون جهانی تالابها در رامسر رسید.
وی با تقدیر از همه جوامع محلی و دوستداران محیط زیست افزود: دغدغه های این اقشار قابل تحسین است و با مشارکت و همراهی اعضای جوامع محلی تالاب کمجان امسال شرایط مناسبی برای فرود پرندگان مهاجر دارد.
تالاب بینالمللی کمجان با حدود ۴ هزار هکتار مساحت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال شرق شیراز در روستای کمجان از توابع بخش کربال شهرستان خرامه واقع شده است.
کمجان از تالابهای مهم کشور است که در اولین کنوانسیون بینالمللی تالابها در رامسر ثبت شد، این تالاب در مسیر کوچ پرندگان مهاجر قرار دارد و یک درصد از پرندگان خاورمیانه را در خود جای میدهد.
این تالاب در دهه ۶۰ به دلیل ایجاد آبراهه های کشاورزی مدتی در خشکی سپری کرد و اما در سال ۸۸ به همت اهالی روستای کمجان با سد کردن چندین قسمت از آبراهه های احداثی به طور چشمگیری احیا شد.
پروژه خودجوش احیای تالاب کمجان توسط سیروس زارع حامی محیط زیست و با مشارکت مردم و فعالان محیط زیست در سال ۱۳۸۸ شروع شده و همچنان نیز ادامه دارد و این پروژه که موفقیت بزرگی در عرصه احیای تالابها محسوب میشود، جایزه پروژه برتر محیط زیستی را از مؤسسه انرژی گلوب دریافت کرد.
نظر شما