به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی خواستار توقف فوری جنگ در غزه، تحریم تسلیحاتی رژیم اسرائیل و امدادرسانی به ساکنین غزه شدند. آنها در حالی که پرچم فلسطین را به اهتزاز در میآوردند شعارهایی را در خصوص عدالتخواهی برای مردم فلسطین و پایان نظام آپارتاید سر دادند.
معترضان ابتدا در میدان راسل واقع در مرکز لندن تجمع و پس از سردادن شعارهای ضد اسرائیلی به سمت میدان پارلمان انگلیس تظاهرات کردند. آنها بهرغم محدودیتها و فشارهای دولت لندن برای ساکت کردن موج فزاینده اعتراضات ضد صهیونیستی تاکید داشتند تا زمانی که کشتار مردم فلسطین جریان دارد به اعتراضات خود ادامه میدهند.
این حرکت اعتراضی از سوی ائتلاف توقف جنگ، دوستان الاقصی، کارزار حمایت از فلسطین و شمار دیگری از نهادهای حقوق بشری و اسلامی سازماندهی شده بود.
بن جمال رئیس کارزار حمایت از فلسطین در گفتوگو با ایرنا گفت: ما امروز در سراسر انگلیس از لندن تا بریستول، کاردیف، نیوکاسل، ناتبریج و حتی در جزیره اورکنی در چارچوب روز ملی اقدام راهپیمایی میکنیم تا به فلسطینی ها بگوییم که شما را میبینیم، میشنویم و در کنار شما ایستادهایم.
وی افزود: پیام ما برقراری فوری آتشبس در غزه است تا اسرائیل نسلکشی در این منطقه را متوقف کند. ما همچنین از دولت لندن میخواهیم که فروش سلاح به اسرائیل را متوقف کند.
گفتنی است که فشارها علیه دولت انگلیس برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به ویژه در پی کشته شدن سه امدادگر این کشور در حمله هوایی ارتش اسرائیل به کاروان یک نهاد بینالمللی حقوق بشری در غزه رو به افزایش است.
یافتههای یک نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که بیشتر مردم این کشور خواهان توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی هستند.
قانونگذاران انگلیس هم هفته پیش طی دو نامه جداگانه به دیوید کامرون وزیر امور خارجه این کشور، چنین درخواستی را مطرح کردند. ۱۱۴ تن از نمایندگان مجلس انگلیس دهم فروردین طی نامهای مشترک به کامرون تاکید کردند: از اسرائیل بخواهید که مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده نکند. همچنین یک ضرب الاجل در عرض چند هفته و ترجیحا چند روز برای اسرائیل تعیین کنید تا به دستورات دیوان بین المللی دادگستری از جمله تسهیل دسترسی کامل به کمک های بشردوستانه، پایبند باشد، در غیر این صورت با عواقب جدی برای روابط انگلیس و اسرائیل مواجه خواهد شد.
همچنین حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دمکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس از جمله احزاب و عناصری هستند که تعلیق فوری مجوزهای فروش سلاح به اسرائیل را خواستار شدهاند. حزب کارگر بعنوان دومین حزب پرجمعیت انگلیس هم میگوید که اگر وکلای دولت معتقدند رژیم اسرائیل قوانین بینالمللی را نقض کرده است، فروش سلاح به این رژیم باید متوقف شود.
از سویی سازمان بینالمللی امدادرسانی آکسفام به تازگی در نامهای سرگشاده خطاب به وزرای تجارت و امور خارجه انگلیس با اشاره به آمار بالای شهدای جنگ غزه هشدار داد که دولت لندن با حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی در فاجعه انسانی در این باریکه شریک است.
در این نامه آمده است: یک آتش بس فوری، بی قید و شرط و دائمی برای توقف مرگ و ویرانی حیاتی است. پایان دادن به فروش تسلیحات گامی مهم در این راستا بشمار میرود. آتش بس تنها راه معنادار برای رساندن کمک و امن ترین راه برای بیرون راندن گروگان ها (اسرای اسرائیلی) است.
نویسندگان بر همین اساس نوشتهاند: ما از شما می خواهیم که به سرعت مجوزهای فروش و صادرات سلاح به اسرائیل را تعلیق و درخواست برقراری آتش بس فوری و دائمی را مطرح کنید.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس هفته پیش ادعا کرد: ما در زمینه صادرات تسلیحات یک روند طولانی داریم که وزیر امور خارجه جزئیات آن را بیان کرده است. ما این مسائل را طبق یک روند خیلی روشن بررسی میکنیم و موضع ما در نتیجه ارزیابی اخیر تغییری نکرده است.
نخست وزیر انگلیس با اشاره به اینکه متحدان این کشور نیز مجوز فروش سلاح به اسرائیل را تعلیق نکردهاند، افزود: اما ما به گفتوگو درباره این مسائل با متحدانمان ادامه میدهیم.
مجموعه این تحولات نشان میدهد که موضوع تحریم تسلیحاتی اسرائیل به سطح جدیدی از نگرانیها در انگلیس تبدیل شده و در صورت تداوم جنگ غزه، دولت لندن به ویژه در آستانه انتخابات سراسری با انتخابهای دشواری روبرو است.
بن جمال هم در این رابطه گفت که تحریم تسلیحاتی اسرائیل در نتیجه فشار حامیان فلسطین به سطح رسانههای جریان اصلی و محافل سیاسی راه یافته و لازم است که برای تحقق این امر، فشارها علیه دولت لندن ادامه یابد.
نظر شما