به گزارش ایرنا، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) امروز شنبه به وقت محلی با همتای اسرائیلی خود درباره "تهدیدهای منطقه ای فوری" گفتگو کرد.
وزیر دفاع آمریکا در حالیکه تهران به واشنگتن برای دخالت در پاسخ خود به اسرائیل هشدار داده است، مدعی شد: «اسرائیل می تواند برای دفاع از خود در برابر هرگونه حمله از سوی ایران و نیروهای وابسته آن در منطقه، روی حمایت کامل ایالات متحده حساب کند.»
این در حالی است که شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز جمعه به نقل از دو مقام آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن برای دلگرمی اسرائیل که از حمله ایران در پاسخ به تجاوزش علیه کنسولگری تهران در دمشق، برای رهگیری هر پرتابه ای به سوی تل آویو تلاش خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان آمریکا عصر جمعه به وقت محلی در حالیکه مقامات تل آویو از ترس حمله احتمالی ایران دست به دامن واشنگتن شده است، به نقل از دو مقام آمریکایی اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا تلاش خواهد کرد هرگونه تسلیحاتی را که به سمت اسرائیل شلیک می شود، در صورت ممکن رهگیری خواهد کرد که این نشان دهنده سطح همکاری مستمر نظامی بین طرفین قبل از حمله پیش بینی شده ایران است.
ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده آمریکا در منطقه خاورمیانه موسوم به سنتکام که هم اکنون در تل آویو به سر می برد، با مقامات امنیتی اسرائیل دیدار و گفتگو کرد.
فرمانده ستاد فرمانده مرکزی ارتش آمریکا که به سرزمین های اشغالی فلسطین سفر کرده است، حضور خود را یک روز دیگر تمدید کرده است.
به گفته یکی از مقامات آمریکایی، گفتگوهایی وجود داشته است که در آن مقامات آمریکایی از اسرائیل خواسته اند برای پاسخ احتمالی، اوضاع را تشدید نکند.
رژیم اسرائیل در پی حمله به کنسولگری تهران در دمشق سوریه در ۱۳ فروردین ماه بشدت از قدرت بازدارندگی دفاعی و پاسخ تهران در هراس است و دست به دامن متحد دیرینه خود واشنگتن شده است. به گفته «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متجده آمریکا در روزهای اخیر سرگرم رایزنی با همتایان خود، ترکیه، چین و عربستان بوده تا اعلام کند این تشدید تنش به نفع هیچکس نیست و آنها باید از ایران بخواهند تنش ها را تشدید نکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: ما همچنین با متحدان اروپایی صحبت کرده ایم تا به ایران بگویند تشدید تنش به نفع این کشور و منطقه نیست.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر اول آوریل ۲۰۲۴ در اطلاعیه اعلام کرد: «در پی شکستهای ترمیم ناپذیر رژیم گرگ صفت صهیونیستی برابر مقاومت فلسطین و ایستادگی مردم غزه و سرشکستگی مقابل اراده پولادین رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی منطقه،ساعاتی قبل (عصر روز دوشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۳) هواپیماهای این رژیم جعلی در جنایتی جدید ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را مورد هدف حمله موشکی قرار داد که بر اثر این جنایت سرداران رشید مدافع حرم «سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی» و «سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی» از فرماندهان، پیشکسوتان و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و ۵ تن از افسران همراه آنان به فیض شهادت نائل آمدند.»
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام، سرلشکر پاسدار محمدرضا زاهدی و جمعی از همرزمان وی بدست رژیم غاصب و منفور صهیونیست، تاکید کردند: آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد، به حول و قوهی الهی.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در پی این حمله رژیم اسرائیل نوشت: «در پی حمله تروریستی رژیم اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت چند تن از مستشاران رسمی نظامی کشورمان، مقام سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، ساعت ۰۰:۴۵ بامداد امروز (سهشنبه) توسط مدیرکل آمریکا به وزارت خارجه فراخوانده شد. در این احضار، ابعاد حمله تروریستی و جنایت رژیم اسرائیل تبیین و مسئولیت دولت آمریکا مورد تاکید قرار گرفت.پیام مهمی به دولت آمریکا به عنوان حامی رژیم صهیونیستی ارسال شد. آمریکا باید پاسخگو باشد.»
در پی این حمله، نمایندگی ایران در سازمان ملل برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامه ای ارسال کرد و به دنبال آن، روسیه درخواست جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دوره ای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، کرد که این جله روز ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو در شورای امینت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا درباره حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را محکوم کردند و درباره اقدامات این رژیم و آشوب های بیشتر در منطقه هشدار دادند.
سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز متحدان آنها یعنی کره جنوبی و ژاپن این حمله اسرائیل را نه تنها محکوم نکردند بلکه مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این حمله شدند.
نمایندگی ایران در سازمان در پی این اقدام اعلام کرد: جلسه شورای امنیت سازمان ملل حمله اسراییل علیه تاسیسات دیپلماتیک ایران را محکوم کرده و بر مصونیت تاسیسات دیپلماتیک تاکید کرد. با وجود این اتحاد، آمریکا ، فرانسه و انگلیس با بیانیه روسیه مخالفت کردند. این استاندارد دوگانه اعتبار شورای امنیت را تضعیف کرده و یک روش خطرناک به جا می گذارد.
جو بایدن رییس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در اظهاراتی مداخله جویانه و ضد ایرانی در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر ژاپن گفت: «به بنیامین نتانیاهو گفتم، تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل در مواجهه با تهدیدات ایران در حمله به اسرائیل، آهنین است».
نمایندگی ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را محکوم کرده بود و متعاقباً عاملان آن را محاکمه مینمود، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیم سرکش توسط ایران وجود نداشت.
نظر شما