به گزارش ایرنا، دکتر فرزام بیدارپور روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار کرد: این تعداد حیوان گزیدگی نسبت به سال ۱۴۰۱ (با ۲ هزار و ۹۵۷ مورد)، افزایش نشان می دهد.
وی به آمار بالاتر موارد حیوان گزیدگی در تابستان و پاییز ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: این افزایش به دلیل فعالیت مردم در بیرون از منزل و همچنین حضور حیوانات در چراگاه ها در فصول گرم سال است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: در این بین، تعداد موارد سگ گزیدگی بالاتر بوده و در تمامی موارد واکسن و در صورت نیاز سرم ضد هاری دریافت کردند.
دکتر بیدارپور از بالا بودن هزینه های مربوط به حیوان گزیدگی برای سیستم سلامت خبر داد و گفت: هزینه تزریق واکسن و سرم برای هر مورد حداقل ۵۰ میلیون ریال است که به صورت رایگان ارائه می شود.
وی ادامه داد: در سال گذشته تزریق واکسن و سرم تراپی مجموعا ۹۷ میلیارد و۹۰۰ میلیون ریال برای سیستم سلامت استان هزینه در بر داشته است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: بهترین راه برای برخورد با این مشکل پیشگیری است به طوریکه هماهنگی های درون و برون بخشی، آموزش گروه های در معرض خطر، شناسایی موارد گزیدگی، پیگیری و درمان زود هنگام و واکسیناسیون به موقع حیوانات از جمله اقدامات پیشگیرانه است.
دکتر بیدارپور از فعال بودن واحد پیشگیری و مراقبت هاری و حیوان زدگی در مراکز درمانی تمام شهرستان های سطح استان خبر داد و گفت: در موارد حیوان گزیدگی لازم است فرد بلافاصله به مدت حداقل یک ربع با آب گرم پرفشار و صابون محل گزیدگی را شسته و سپس بی درنگ به واحد پیشگیری و مراقبت هاری و حیوان زدگی در بیمارستان نزدیک به محل زندگی خود مراجعه کند.
نظر شما