محمد ویسی استاد حقوق بین الملل دانشگاه رازی روز یکشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص پاسخ ایران به اسراییل از منظر قوانین بین الملل اظهار کرد: اگر این تنبیه را هر کشور یا سازمان بین المللی دیگری انجام میداد باز هم به نفع ما و جهان بود.
به گفته وی در بند چهار ماده ۲ منشور سازمان ملل منع توسل به زور کشورها آورده شده اما ۲ استثنا برای آن در نظر گرفتند، اینکه اگر کشوری (ایران) مورد تعرض سرزمینی یا حمله مسلحانه قرار بگیرد مطابق ماده ۵۱ منشور حق ذاتی پاسخ برایش در نظر گرفتند که میتواند تا زمان اقدام عملی شورای امنیت از خودش دفاع کند.
وی افزود: در ماده ۴۲ ذیل فصل هفتم منشور نیز آورده شده که اگر رژیمی تهدید علیه صلح کرد یا تجاوز سرزمینی داشت شورای امنیت می تواند ائتلاف تشکیل داده و به آن (اسرائیل) حمله کند یا طبق ماده ۴۱ تحریمش کند.
ویسی ادامه داد: رژیم اشغالگر صهیونیستی در این مدت از یک ترفند قدیمی استفاده می کرد که با شهادت فرماندهان ارشد ایرانی به تعبیر خودشان ضربه کوچک باشد و تعبیر تجاوز سرزمینی نباشد تا ایران نتواند به دفاع مشروع منطبق بر ماده ۵۱ استناد کند اما با حمله به کنسولگری ما حق پاسخ مستند به ماده ۵۱ فراهم شد زیرا مطابق کنوانسیون ۱۹۶۳ وین این مکان کاملا مصون است و پاسخ ما به تجاوز صهیونیستها دقیقا مطابق با قواعد حقوق بین الملل است.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه رازی گفت: در نتیجه دیدیم که (پس از پاسخ ایران) شورای امنیت نتوانست قطعنامه ای بر علیه کشورمان صادر کند، صحبت نماینده روسیه با نمایندگان آمریکا، فرانسه و انگلیس هم دقیقا همین بود که آیا اگر به کنسولگری هر کدام از این کشورها حمله می شد پاسخی نمی دادند؟ وزیر امور خارجه انگلستان هم در یک مصاحبه تلویزیونی اذعان کرد که در صورت حمله به کنسولگری کشورش به صورت قوی پاسخ می دهند.
ویسی تصریح کرد: متاسفانه در طول عمر ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی کشورهای آمریکا، انگلستان و فرانسه به شدت از او حمایت کرده اند و تاکنون مشاهده نکردیم که قطعنامه ای بر علیه اسرائیل در شورای امنیت صادر شود، حتی در این ۶ ماه جنگ غزه شورای امنیت نتوانست قطعنامه های توقف جنگ و ارسال کمک های بشردوستانه را اجرایی کند.
وی افزود: یک بحث دفاع مشروع ماده ۵۱ منشور سازمان ملل موضوع بازدارندگی است تا متجاوز بداند کشورها حق پاسخ مشروع و قوی دارند و این خودش می تواند بازدارنده باشد و اگر ما فقط به دنبال ایجاد عامل بازدارنده سازمان های بین المللی برای خودمان می بودیم این اتفاق هرگز نمی افتاد زیرا (بعضی کشورها) دید منفی به ما دارند و از طرفی از رژیم اشغالگر صهیونیستی حمایت می کنند.
به باور این عضو هیات علمی دانشگاه رازی اقدام سپاه پاسداران در تنبیه رژیم صهیونیستی به جای اینکه تنش زا باشد تنش زداست و امنیت زاست زیرا رژیم اسراییل در عرصه بین الملل قواعد جنگ و حقوق بشر را رعایت نمی کند برای همین پاسخ ما این رژیم را تحقیر کرد تا دست و پای خودش را جمع کند و اطمینان داریم تا سال ها امنیت کشور ما در برابر رژیم صهیونیستی تضمین می شود.
ویسی تصریح کرد: آرمان های جمهوری اسلامی و اصول اخلاقی ما نشان می دهد که هرگز به دنبال تصرف سرزمین های دیگر و کشورگشایی نیستیم؛ هیچگاه شروع کننده جنگ نبودیم و تقویت بنیه نظامی ایران در راستای تقویت حالت بازدارندگی است نه تبدیل شدن به یک قدرت تهاجمی؛ بعد از پاسخ ایران همه دنیا فهمید که کشور ما به دنبال صلح است اما اگر بخواهند به خاک ما تجاوز کنند با آن برخورد شدید خواهیم کرد چرا که هم بنیه نظامی و هم اراده آن را داریم.
نظر شما