به گزارش خبرنگار ایرنا، سیلوی گرمسار یکی از مهمترین طرح های عمرانی این شهرستان است که از سال ۱۳۹۳ قرداد این طرح آغاز شد و می توان گفت این طرح عمرانی در واقع بزرگترین سیلوی شرق کشور است که تکمیل آن ظرفیت خوبی را برای ذخیرهسازی گندم کشاورزان شهرستانهای غربی سمنان و شهر های شرقی تهران ایجاد می کند.
بنا به گفته مسوولان اکنون این طرح یک گام تا تکمیل در ساخت و فراتررفتن تز پیشرفت ۹۰ درصدی قرار دارد و امید میرود سفر آیتالله رئیسی رییس جمهور و دولت سیزدهم بارقهای برای تامین اعتبار شود تا این طرح زیرساختی که پشتوانهای برای جمعیت مرکز و شرق کشور محسوب میشود، هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد.
اعتبارهای یورویی تا تکمیل ۹۰ درصدی
فرماندار گرمسار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درباره این طرح ملی گفت: شروع قرارداد طرح ملی سیلوی گرمسار سال ۱۳۹۳ با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن است که در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار بنا شده است.
رضا خانی با بیان اینکه مبلغ اولیه قرارداد ۴۱۷ میلیارد ریال به علاوه ۴.۴۷ میلیون یورو بود، افزود: مبلغ قرارداد با احتساب تغییر مقادیر به ۴۳۵ میلیارد ریال به علاوه ۷.۶۸ میلیون یورو افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه این قرارداد به مدت سه سال منعقد شده بود، تصریح کرد: تا کنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
تولید سالانه ۳۰ هزار تن گندم در غرب استان سمنان
رییس جهاد کشاورزی گرمسار نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، در مورد مشخصات فنی طرح سیلوی این شهر گفت: نوع سیلو بتنی قائم با ارتفاع برج کار ۶۰ متر بنا شده است.
علی جورابلو با بیان اینکه ۳۶ کندو با ارتفاع ۴۵ متر در این بنا ساخته شده است، اضافه کرد: هر کندو ۲ هزار و ۵۰۰ تن ظرفیت دارد و همچنین این طرح دارای ۱۶ ستاره با ظرفیت هر ستاره ۶۰۰ تن است.
وی با بیان اینکه سالانه ۳۰ هزار تن گندم در شهرستان های گرمسار و آرادان تولید می شود، بیان کرد: با بهره برداری از این طرح ملی علاوه بر ایجاد فضایی مناسب برای ذخیره گندم کشاورزان این شهرستان می توان از ظرفیت مازاد سیلو برای ذخیرهسازی گندم کشاورزان در شهرهای اطراف به ویژه شهرهای شرقی پایتخت استفاده کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه این طرح ملی برای ۷۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند، تصریح کرد: بهره برداری از این طرح علاوه بر اینکه ظرفیتی مطلوب برای ذخیره ایمن و مطمئن گندم کشاورزان است، بخش مهمی از هزینه حمل و نقل و ذخیره سازی گندم را در غرب استان کاهش می دهد.
آیتالله رئیسی و هیات دولت سیزدهم روز پنجشنبه (پس فردا) به استان سمنان سفر دارند و این سفر نخستین سفر دولت مردمی در ۱۴۰۳ خواهد بود.
رییس جمهور در این سفر علاوه بر بهرهبرداری و بازدید از روند اجرایی طرحهای مصوب دور اول سفر، به بررسی مشکلات اساسی و تعیین راهبردهای زیربنایی برای رفع چالشهای مختلف استان میپردازد.
حضور در شهرستانهای شاهرود و سمنان، سخنرانی در اجتماع مردم، نشست با نخبگان، دیدارهای عمومی، شورای اداری و افتتاح و بازدید برخی طرحها از برنامههای سفر آیتآلله رئیسی به استان سمنان است؛ وزرای دولت سیزدهم نیز با سفر به شهرستانهای تعیینشده به افتتاح و بازدید از روند اجرایی طرحها و بررسی مسایل میپردازند.
نظر شما