به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله محسن اراکی روز چهارشنبه در همایش ملی «اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالشهای اساسی اقتصاد ایران» در دانشگاه قم بیان داشت: ارزش دلار حقیقی نیست اما آمریکا با استفاده از آن از کشورهای جهان سو استفاه میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که پول در اسلام واسطه مبادله است، افزود: یکی از کارکردهای پول این است که ارزش کالاها را تعیین میکند و دیگری آنکه موجب تسهیل مبادله است.
وی با اشاره به این که پول باید قابلیت نگهداری و همچنین نقل و انتقال داشته باشد، ادامه داد: طلا و نقره که در اسلام به عنوان واسطه مبادله شناخته میشود، این قابلیتها را دارد و معمولا ارزش آن در حد معمولی حفظ میگردد.
آیت الله اراکی گفت: اعتقاد داریم باید از طلا و نقره به عنوان واسطه مبادله استفاده شود، با این کار بازار ما نیز شاهد نوسانهای کمتری نیز خواهد بود.
وی بیان داشت: بهنظر ما پول اعتباری در اقتصاد اسلامی جایگاهی ندارد، مگر در شرایط اضطرار، چون پول که واسطه مبادله کالاست باید خودش نیز دارای ارزش حقیقی باشد.
وی ادامه داد: ضرب سکههای طلا در کشور ما کار اشتباهی است چون این سکهها نقشی در اقتصاد ما ندارد و تنها ذخایر آن کم میشود، بلکه باید طلا و نقره به صورتهای مختلف به پولهای ما اضافه شود و ارزش آن را واقعی کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: در نظام سرمایه داری بانک به معنای تاجر پول است، آنها پولهای بدون ارزش و اعتباری را به نفع خودشان استفاده میکنند که در مقابل این رویکرد باید بر روی ارزش حقیقی پول تاکید شود.
وی افزود: تورم نتیجه پول اعتباری است، پول بدون ارزش حقیقی وارد بازار میشود و آن را به هممیریزد، چون پول اعتباری توان برابری با کالاها را ندارد.
وی ادامه داد: از مسئولان توقع داریم نسبت به موضوع حقیقی کردن ارزش پول ملی توجه لازم را داشته باشند، اعتقاد داریم با این کار ارزش پول ما در دنیا ارتقا چشمگیری پیدا میکند.
گفتنی است همایش ملی «اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالشهای اساسی اقتصاد ایران» در دو نوبت صبح و عصر توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با حضور اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی و برخی مقامات کشوری در دانشگاه قم درحال برگزاری است.
نظر شما