مبارزه با آفت بلوط در ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد انجام شد

یاسوج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط از ابتدای سال جاری تاکنون در ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های استان انجام شده‌ است.

به گزارش ایرنا، سعید جاویدبخت عصر چهارشنبه در بازدید از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد افزود: امسال قرارداد محلول پاشی در ۲ هزار هکتار از جنگل‌های استان برای مقابله با آفت پروانه جوانه خوار بلوط با پیمانکاربخش خصوصی بسته شده است.

وی با بیان اینکه اقدام های تحقیقاتی و شناسایی کانون‌های بحران زا در خصوص این آفت انجام شده تاکید کرد: پارسال نیز در ۲هزار هکتار از جنگل‌های بلوط درگیر این آفت، محلول پاشی انجام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با بررسی‌های دانشگاه یاسوج و تحقیقات استخراج شده آفت برگ خوار بلوط در مناطق بحرانی در مقایسه با سال گذشته کمتر شده است.

جاوید بخت عنوان کرد: در برخی مناطق کهگیلویه و بویراحمد هم شدت پروانه جوانه خوار بلوط مشاهده شده که محلول پاشی آنان ادامه دارد.

جاویدبخت با بیان اینکه در مناطق کوهستانی امکان محلول پاشی حتی با پهباد وجود ندارد، ادامه داد: در سایر مناطق با استفاده از تراکتور، کوله پشتی و به صورت دستی در حال انجام است.

وی با اشاره اینکه تاکنون ۳۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط به این آفت گرفتار تصریح کرد: ابتدا فعالیت‌های تحقیقاتی آفت و تراکم جمعیتی آفت ارزیابی و بعد شیوه‌های محلول پاشی بی تی انجام می‌شود.

جاویدبخت ابراز کرد: در سال دوم طرح مبارزه با این طرح یعنی در بهمن سال گذشته کمیته گیاه پزشکی استان تشکیل شد که نشان می‌دهد طبیعت در حال خود ترمیمی است.

وی بیان کرد: پایش و ارزیابی و نظارت بر محلول پاشی آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان حال انجام است که تاکنون ۱۵ هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد گزارش شده است.

جاویدبخت افزود: هر ساله در اسفند ماه کار پایش مناطق جنگلی بلوط که دچار بحرانی شناسایی می‌ شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.

این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha