سفیر ایران: همکاری‌های دفاعی با روسیه علیه هیچ کشور ثالثی نیست؛ هشدار به تل‌آویو

مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان‌اینکه این دو کشور در راستای توسعه همه‌جانبه روابط، پیشبرد همکاری‌های دفاعی را نیز در دستور کار دارند، تأکید کرد:‌ این همکاری‌ها با هدف کمک به صلح و ثبات منطقه انجام می‌شود و علیه هیچ کشور ثالثی نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کاظم جلالی این سخنان را شامگاه پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حضور معاون وزیر دفاع و برخی دیگر از مقامات نظامی روسیه و تعداد قابل توجهی از وابستگان نظامی سفارتخانه‌های سایر کشورها در مسکو برگزار شد، بیان کرد.
سفیر ایران در روسیه تأکید کرد:‌ ادعاها درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه و استفاده از تجهیزات یکدیگر در درگیری های پیرامونی حقیقت ندارد و ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی به تقویت مناسبات دفاعی با روسیه ادامه می‌دهد.

ایفای نقش ارتش در مأموریت‌های خطیر
جلالی در بخش آغازین سخنان خود از نامگذاری ۲۹ فروردین به عنوان روز ارتش در تقویم کشورمان به عنوان یکی از اقدامات هوشمندانه امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران یاد کرد.
وی گفت:‌ ارتش جمهوری اسلامی ایران نماد اسلام‌خواهی، صیانت از وطن و مردم سالاری است که در طول دوران هشت سال دفاع مقدس و جنگ با صدام و دیگر عرصه های انقلاب اسلامی به وظایف خود به خوبی عمل کرده است.

بازدارندگی ایران مبتنی بر حمایت مردمی و توان داخلی
سفیر ایران در مسکو افزود: محور اصلی مأموریت ارتش در کنار سایر اجزای نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت فرماندهی معظم  کل قوا، حفاظت و صیانت از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهار داشت:‌ جمهوری اسلامی ایران در دیپلماسی دفاعی خود در راستای اعتمادسازی، تنش زدایی و ارتقای امنیت، راهبرد بازدارندگی پایدار و فعال را تثبیت کرده است که مؤلفه‌های اصلی توان بازدارندگی مبتنی بر حمایت مردمی، ظرفیت داخلی تولیدات دفاعی، تعامل دفاعی با کشورهای دوست و همسایه و همکاری با نهادهای منطقه‌ای و بین‌المللی و مقابله با تهدیدات نوین است.

حضور نیروهای فرامنطقه‌ای عامل بی‌ثباتی در منطقه است
جلالی ادامه داد:‌ همسایگان ما، برادران ما هستند و می‌دانند که قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران ضامن ثبات، امنیت و مایه صلح و آرامش ملت‌های منطقه است.
وی خاطرنشان کرد:‌ ما حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در حوزه پیرامونی را عامل بی‌ثباتی می‌دانیم و بر این باوریم که مسائل منطقه باید با همفکری و تعامل کشورهای منطقه حل و فصل شود.
به اعتقاد وی،‌ در دنیای امروز، منازعات منطقه‌ای و ژئوپلیتیکی رو به افزایش است، نقش‌آفرینی نهادهای اعتمادساز منطقه ای و همکاری و مشارکت کشورها دارای اهمیت دوچندان است.

غرب در جنایات رژیم صهیونیستی سهیم است
سفیر ایران در مسکو خطاب به شرکت‌کنندگان در آیین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالن تشریفات سفارت کشورمان در روسیه گفت: شما امروز شاهد تشدید مخاصمات در مناطق پیرامونی ما به ویژه با حضور قدرت‌های فرامنطقه ای در غرب آسیا هستید و رژیم صهیونیستی اسرائیل بیش از هفت ماه است که تجاوز بی سابقه ای را به نوار غزه آغاز کرده است و این تجاوز همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد:‌ دنیای غرب با همه ادعاهای حقوق بشری خود عملا با حمایت از رژیم صهیونیستی در کشتار زنان و کودکان غزه سهیم است؛ تاریخ، حمایت غرب را از نسل کشی غزه فراموش نخواهد کرد.

دلیل تصمیم ایران برای تنبیه اسرائیل
جلالی با اشاره به حمله صهونیست‌ها به کنسولگری سفارت ایران در دمشق گفت: سه هفته پیش، رژیم صهیونیستی با هدف گسترش دامنه جنگ و برون رفت خود از بحران منطقه با استفاده از جنگنده های آمریکایی به کنسولگری ایران، حمله موشکی انجام داد،‌ این حمله منجر به شهادت تعدادی از دیپلمات‌ها و مستشاران ایران شد که به دعوت دولت سوریه و برای کمک با مبارزه با گروه های تروریستی در آنجا حضور داشتند.
وی خاطرنشان کرد:‌ متعافب حمله به سفارت ما، مجموعه اقدامات دیپلماتیک برای احقاق حقوق کشورمان در دستور کار قرار گرفت و ایران از رژیم صهیونیستی به شورای امنیت شکایت کرد اما این شورا به عنوان متولی اصلی صلح و ثبات بین‌المللی از صدور حتی یک بیانیه ساده در محکومیت این حمله ناتوان بود و به وظایف خود عمل نکرد.
وی ادامه داد: با وجود آنکه دو عضو اصلی شورای امنیت سازمان ملل شامل روسیه و چین خواهان صدور بیانیه بودند اما آمریکا، انگلیس و فرانسه در رویکرد مبتنی  بر استاندارد دوگانه مانع از صدور بیانیه شورای امنیت در محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی شدند.

عملیات ایران،‌ نتایج موفقیت‌آمیزی به دنبال داشت
سفیر ایران در مسکو گفت:‌ پس از آن بود که تصمیم به تنبیه رژیم صهیونیستی و متجاوز گرفتیم و ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات اسرائیل مجموعه ای از حملات را علیه پایگاه های نظامی این رژیم انجام داد. عملیات ما با عنوا وعده صادق در تنبیه رژیم متجاوز بود که نتایج موفقیت آمیزی به دنبال داشت.
وی خاطرنشان کرد:‌ پاسخ تنبیهی ایران تنها متوجه تأسیسات نظامی اسرائیل بود و به هیچ یک از تأسیسات غیرنظامی آسیب نرسید.

هشدار به تل‌آویو و حامیان غربی آن
جلالی تأکید کرد: این مرحله از نظر ما پایان یافته است اما اگر رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن بخواهند روند منازعه را ادامه دهند ما برای اقدامات بیشتر برای صیانت از کشور خود آماده ایم.
وی خاطرنشان کرد:‌ ریشه اصلی ادامه بحران در منطقه غرب آسیا، تداوم جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی به ویژه علیه کودکان و زنان غزه است و کلید حل بحران،‌ توقف نسل‌کشی توسط اسرائیل است.
سفیر ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنان خود یاد و خاطره شهدای ایران زمین خصوصا شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران که برای اقتدار کشورمان تلاش کردند، گرامی داشت.

ایران از آمادگی لازم برای پاسخگویی و مقابله با تهدیدات در کوتاه‌ترین زمان برخوردار است
وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز در سخنانی در این آیین گفت:‌ در راستای اتخاذ دکترین نوین نظامی و سیاست‌های دفاعی کشور، متخصصان و اندیشمندان جوان و متفکر ارتش، نیروهای مسلح، ارتش و سپاه پاسداران و صنعت دفاعی با تلفیق دانش و تجربیات رزمی و عملیاتی با فناوری های نوین و رسیدن به لبه فناوری های روز دنیا، مسیر تأمین نیازمندی‌ها و نیل به خودکفایی تمام عیار نظامی و دفاعی و بومی سازی فناوری این حوزه را هموار و فراهم کرده‌اند.
 ناخدا یکم رضا خسروی مقدم افزود: در این راستا، طرح‌ها و اقدامات متعددی اجرا و پایگاه های مختلف از جمله پایگاه های راهبردی پهپادی و تاکتیکی زیرزمینی راه‌اندازی شده است.
وی یادآور شد:‌علاوه بر این، صدها دستاورد نوین دفاعی، تولید فناوری های برتر ساز در عرصه‌های مختلف زمینی، دریایی، هوایی، فضایی و سایبری از جمله جنگ الکترونیک، موشکی، پدافند هوایی، پهپادی، شناورهای سطحی و زیر سطحی، سایبر و رزم نوین، هوش مصنوعی و کوانتوم و  با برخورداری از ساختار مدرن، هوشمند و کارآمد، قدرت تهاجمی، دفاعی و بازدارنده ایران را به گونه ای نهادینه کرده است که از آمادگی کافی و لازم برای مقابله، پاسخگویی و شکست هرگونه تهدیدی در هر نوع، سطح و مقطعی در کوتاه ترین زمان ممکن برخوردار است.
وابسته نظامی ایران در مسکو یادآور شد: این آمادگی به طور مداوم  و متناسب با تهدیدات نوظهور در حال بهبود و به روز رسانی است.


مروری بر همکاری‌های نظامی و دفاعی ایران و روسیه
ناخدایکم خسروی مقدم در ادامه با بیان اینکه روابط و همکاری های نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در سطوح و ابعاد مختلف درحال انجام است،‌ خاطرنشان کرد: همکاری های نظامی دو کشور شامل همکاری رزمی در زمینه مقابله با تروریسم، همکاری تاکتیکی و عملیاتی مانند رزمایش های مشترک در دریای خزر، آب های شمال اقیانوس هند و دریای عمان، همکاری های آموزشی، شرکت در مسابقات و رویدادهای ورزشی- نظامی، شرکت فعال در نمایشگاه های دفاعی و نظامی، همکاری های علمی، تحقیقاتی، فرهنگی و ورزشی و بازدید ناوگروه ها از بنادر دو کشور است.
وی ادامه داد: تبادل هیات های دوجانبه در سطوح عالی وزرای دفاع، روسای ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان نیروها همواره برقرار بوده و تداوم خواهد داشت.
وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه همچنین گفت: پیام روز ارتش ما پیام صلح و دوستی برای کشورهای دوست و همسو در منطقه و جهان است . دست توانای نیروهای مسلح ما دستان ارتش های امنیت ساز در منطقه و جهان را به گرمی می فشارد. در عین حال نشان داده ایم که کوچکترین حرکت، خطا و اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران را با پاسخی سخت و دندان شکن مواجه می سازیم.

عملیات وعده صادق، تراز جدیدی از اقتدار دفاعی ایران را نشان داد
وی خاطرنشان کرد:  مصداق این آمادگی‌ها در هم‌افزایی ارتش با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات تاریخی و غرورانگیز "وعده صادق" برای تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی اسراییل بود که تراز جدیدی از اقتدار دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را به جامعه جهانی نشان داد؛ البته آنچه در عملیات شکوهمند اخیر در جواب قاطع به تجاوز آشکار دشمن پلید و غاصب صهیونیستی اسراییل به ثمر رسید، تنها گوشه‌ای از ظرفیت و اراده مستحکم نیروهای مسلح کشور ما بود که دوستان ایران و دل ملت‌های مظلوم به ویژه مردم مقاوم فلسطین و زنان و کودکان مظلوم غزه را شاد و دشمنان بشریت را مأیوس کرد.

پاسخ ایران به هرگونه حماقت و خطای جدید، بی‌درنگ خواهد بود
ناخدایکم خسروی مقدم افزود:  از نظر جمهوری اسلامی ایران، این عملیات خاتمه یافته است اما دشمن کودک کش صهیونیستی و حامیان آن بدانند که در صورت بروز هرگونه حماقت و خطای جدید علیه منافع و امنیت ملی کشورمان، با پاسخی به مراتب سنگین تر، پیچیده تر، با استفاده از سطوح بالاتری از قابلیت های تهاجمی و تجهیزات نظامی و بدون درنگ و بدون اعلان و هشدار های قبلی مواجه خواهند شد. هشدارهای لازم در این خصوص به طرف های مقابل مخابره شده است.

بنا بر اعلام وابسته نظامی کشورمان در مسکو، دیپلمات های ۷۹ کشور شامل سفرا، وابستگان نظامی و همچنین شماری از اندیشمندان، نمایندگان اتاق فکرها، صاحبان صنایع دفاعی و نظامی و نمایندگان وزارتخانه ها و نهاد های دولتی روسیه در این آیین حضور داشتند.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ با آغاز عملیات وعده صادق و شلیک بیش از صد فروند موشک کروز و بالستیک و پرتاب بیش از دویست پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، پاسخ و تنبیهی به تجاوزات و ترورهای شرورانه و اقدامات تروریستی اخیر رژیم اشغالگر قدس در حمله به کنسولگری ایران در دمشق دادند.
پیش از این، فرمانده نیروی هوایی ارتش اعلام کرد: آماده فرمان فرمانده کل قوا برای اصابت قرار دادن اهداف خود به خصوص با سوخو ۲۴ هستیم و از همین‌جا به دشمنان ایران توصیه می‌کنم خطای راهبردی نکنند.
امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در حاشیه رژه روز ارتش درباره آمادگی جنگنده‌های سوخو ۲۴ این نیرو، گفت: نیروی هوایی با کمک وزارت دفاع و همکاری ارتش و ستادکل آماده‌تر از همیشه است
وی افزود: آمادگی که امروز در زمینه سوخو ۲۴ داریم از همه زمان‌ها بیشتر است و فقط سوخو ۲۴ نیست و در زمینه سایر پرنده‌ها هم آمادگی صد در صد داریم و همانطور که فرمانده ارتش اعلام کرد اگر دشمن بخواهد خطای راهبردی داشته باشد ضربه‌ای خواهد خورد که نتواند جبران کند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره اینکه که آیا ممکن است اسکادران‌های سوخو ۲۴ در پاسخ به دشمن شرکت کنند؟ اظهار کرد: ما در تمام زمینه‌های پروازی چه پوشش هوایی و چه بمب افکن آمادگی صد در صد داریم و آماده فرمان فرمانده کل قوا برای اصابت قرار دادن اهداف خود به خصوص با سوخو ۲۴ هستیم و از همین‌جا به دشمنان ایران توصیه می‌کنم خطای راهبردی نکنند
امیر واحدی گفت: جوابی که سپاه به آنها داد یک سیلی و تنبیه بود و توصیه می کنم کاری نکنند که یورش بسیار عظیم را توسط نیروهای مسلح ایران انجام دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha