مریم خلیفهسلطانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۴۱ فرد دچار مرگ مغزی در استان اصفهان پارسال با اخذ رضایت از خانواده به مرحله اهدای عضو رسیدند و ۱۰۲ عضو شامل کلیه، کبد، قلب و پانکراس از آنها برداشت شد.
وی ادامه داد: این شاخص ها در سال ۱۴۰۱ به ترتیب شامل ۳۱ فرد مرگ مغزی و ۷۲ عضو برداشت شده بود که مقایسه آنها گویای روند افزایشی اهدای عضو در استان اصفهان است.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان خاطرنشان کرد: اعضای برداشت شده از افراد مرگ مغزی در سال گذشته شامل ۵۹ کلیه، ۳۶ کبد، پنج قلب و ۲ لوزالمعده(پانکراس) بود.
خلیفه سلطانی با بیان اینکه چهار قلب اهدا شده در اصفهان و یکی در تهران به بیماران پیوند زده شد، افزود: همه کبدهای مناسب اهدا نیز به شیراز ارسال شد.
وی با بیان اینکه تعداد موارد مرگ مغزی که بهدلیل عدم رضایت خانواده ها به اهدای عضو منجر نشد در سال گذشته ۳۱ مورد بود، تصریح کرد: اگر این موارد به اهدای عضو منجر شده بود میتوانست حداقل جان ۶۰ بیمار را نجات دهد.
وی، مهمترین موضوع در اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی را اخذ رضایت از خانواده ها دانست و گفت: هنوز برخی از خانواده ها، اطلاعات و آگاهی چندانی درباره تفاوت مرگ مغزی و «کُما» ندارند که لازم است آموزش های بیشتری در این زمینه در جامعه ارائه شود.
خلیفهسلطانی، مسائلی مانند اجتماعی، اعتقادی و اقتصادی را در اخذ رضایت از خانواده ها موثر دانست و تصریح کرد: برخی از خانواده ها خواهان معرفی افراد گیرنده عضو اهدایی هستند درحالیکه طبق قانون نمیتوان نام و هویت آنها را اعلام کرد.
وی درباره جایگاه اصفهان در شاخص اهدای عضو در کشور، اظهار کرد: ما با توجه به جمعیت استان، از این نظر هنوز جای کار زیادی داریم هرچند در سه سال اخیر و پس از اوج همهگیری کرونا، روند آن افزایشی بوده است.
خلیفه سلطانی همچنین با بیان اینکه ۱۴۱ مورد اهدای کلیه از افراد زنده در سال ۱۴۰۲ در استان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰۰ نفر در فهرست انتظار برای پیوند عضو در اصفهان هستند.
به گزارش ایرنا، اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده(پانکراس) و کُلیههاست؛ علاوه براین، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غُضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
سال ۱۴۰۲ امکان برداشت و اهدای عضو از ۴۱ فرد دچار مرگ مغزی پس از اخذ رضایت از خانواده های آنها در استان اصفهان فراهم شد درحالیکه این شاخص در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱ ، در ۱۴۰۰ معادل ۲۵ و در سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۷ نفر بود.
سالانه حدود سه هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور رُخ میدهد، از این تعداد تنها یک هزار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده میشود. چنانچه از هر بیمار مرگ مغزی سه عضو اهدا شود، حدود ۶ هزار عضو قابل پیوند، به مرحله اهدا میرسد.
نظر شما