شرایط و نحوه دریافت یارانه تغذیه‌ای کودکان/تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با «آرد کامل»

تهران - ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واجدین شرایط برای دریافت یارانه تغذیه‌ای می‌توانند به مراکز بهداشتی کشور مراجعه کرده و بهورزها و مراقبان تغذیه‌ای، کودک ۶ ماه تا پنج سال را مورد ارزیابی تغذیه‌ای قرار می‌دهند.

احمدرضا اسماعیل زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا با اشاره به اینکه برنامه امنیت غذایی و ارایه یارانه تغذیه ای بصورت ماهانه برای خانواده هایی که در دهک های اول تا هفتم جامعه قرار داشته و دارای کودک ۶ ماه تا پنج سال هستند، در حال اجراست، افزود: کدملی این افراد در سامانه وزارت رفاه ثبت و سپس با بررسی های لازم در صورت تایید یارانه تغذیه ای به مبلغ یک میلیون تا ۶۰۰ هزار تومان یارانه دریافت می کنند.

وی اظهار داشت: دهک های اول تا پنج جامعه ماهانه یک میلیون تومان و دهک‌های ششم و هفتم نیز ۶۰۰ هزار تومان یارانه برای خرید مواد غذایی پروتیین، شیر، برنج، حبوبات و روغن دریافت می کنند، البته کودکان این دهک ها هر سه ماه یکبار باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تا زمان بهبود وضعی تغذیه شان تحت پوشش این برنامه قرار دارند.

اسماعیل زاده ادامه داد: به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهک‌های ۱ تا ۵، یک میلیون تومان و برای دهک شش و هفت، ۶۰۰ هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیک‌شان افزوده خواهد شد و این مبلغ به ازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانواده‌ای ۲ یا چند فرزند داشته باشد، به تمامی آن‌ها این مبلغ اختصاص پیدا می‌کند. طرح امنیت غذایی کودکان ۶ ماه تا ۶ سال را در برمی‌گیرد.

شرایط و نحوه دریافت یارانه تغذیه‌ای کودکان/تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با «آرد کامل»


تمرکز وزارت بهداشت برای پخت نان با "آرد کامل"

وی در مورد توزیع آرد سالم و پخت نان کامل گفت: وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه و جهاد کشاورزی سعی دارد فیبر کافی و آهن و اسیدفولیک از طریق توزیع آرد سالم برای پخت نان به مردم برسد.

اسماعیل زاده افزود: اکنون برنامه غنی‌ سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال انجام است و به دنبال اثربخشی این برنامه هستیم. از طرفی با تعامل سازمان غذا و دارو به دنبال غنی سازی آرد با ویتامین دی هم هستیم، چراکه کمبود این ویتامین به بروز بیماری‌ های غیرواگیر دامن زده و باید به حداقل برسد.

وی تصریح کرد: هر دانشگاه علوم پزشکی باید سه کارخانه آرد کامل را ایجاد کند و میزان سبوس باید پنج الی هفت درصد باشد؛ اکنون ۲۰۰ نانوایی در البرز نان کامل در اختیار مردم قرار می دهند و بررسی میدانی نیز در حال اجراست.

به گفته اسماعیل زاده، به دنبال آن هستیم غنی سازی آرد با ویتامین دی را با همکاری سازمان غذا و دارو در کشور اجرایی کنیم.

به گزارش ایرنا، طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین می کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین می شود.

هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می رسد از نان روزانه تامین می شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم در کشور را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید بی‌خاصیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha