به گزارش ایرنا، محمدرضا صبوری در گفتوگو با شبکه رادیویی رای ۱ (Ray ۱) بیان داشت: همانطور که بارها گفتهایم عملیات نظامی ایران براساس فصل ۵۱ منشور سازمان ملل متحد یعنی دفاع مشروع صورت گرفت. این عملیات در پاسخ به اقدام اسرائیل در حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه انجام و از نظر ما پایان یافته تلقی می شود.
وی تصریح کرد: با این حال در صورتی که رژیم اسرائیل قصد ادامه شرارتهای خود را داشته باشد، براساس حق ذاتی خود یعنی دفاع از استقلال، امنیت و تمامیت ارضی ایران، قطعاً پاسخ کوبندهای فراتر از پاسخ اول به آن خواهیم داد.
سفیر کشورمان در پاسخ به این سووال «چگونه میشود از تشدید جلوگیری کرد؟ کدام کشورها میتوانند به آرام کردن اوضاع کمک کنند و نقش ایتالیا چه می تواند باشد؟» گفت: تصور میکنم تجربه چند دهه اخیر شاهد خوبی برای ادعای جمهوری اسلامی ایران باشد که بهدنبال تنش نیست، بلکه سیاست اصولی آن تنش زدایی، حفظ ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی است.
وی افزود: سالهاست که ما برای حفظ ثبات و امنیت منطقهای تلاش کردهایم و پاسخی به شرارتهای این رژیم در برابر ایران ندادهایم از جمله ترور دانشمندان هستهای، حملات سایبری به زیر ساختها و ترور مستشاران نظامی ما در سوریه. بنابراین باید بگویم جمهوری اسلامی ایران سهم خود را به عنوان عضوی متعهد در نظام بینالملل ادا کرده است.
صبوری خاطر نشان کرد: شاید بد نباشد که دیگر بازیگران بین المللی از دولتها تا سازمانهای بینالمللی نیز گامی در این مسیر بردارند. متاسفانه در قضیه حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و یا قتل عام ۳۴ هزار فلسطینی بیگناه، شاهد انفعال، سکوت وحشتناک و حتی همراهی با متجاوز بودیم.
وی افزود: ایتالیا هم به نظر ما بدلیل جایگاهش در اروپا و ریاست بر گروه ۷ از این ظرفیت برخوردار است که به برقراری صلح و امنیت بین الملل کمک کند.
سفیر ایران در پاسخ به این سووال «وقتی دولت اسراییل شما را به حمایت از حماس متهم می کند چه پاسخی دارید؟» بیان داشت: مواضع ما نسبت به حماس برای همه روشن و آشناست و چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد. حماس مانند بسیاری دیگر از گروههای مقاومت که برای دفاع از سرزمین خود در برابر تجاوز و غصب تشکیل شده اند، متاثر از انقلاب ایران بوده و هستند.
وی با بیان اینکه «ما با آنها ارتباط داریم ولی نفوذی بر تصمیم گیری های آنها نداریم» تصریح کرد: این امری است که بارها حتی مقامات ارشد سیاسی غرب هم به آن اذعان کرده اند. اتهامات رژیم اسرائیل تلاشی برای پنهان کردن ضعف خود در برابر شکست نظامی از حماس از یک سو و تلاش برای گسترش دادن هدفمند بحران در منطقه برای حفظ بقای دولت نتانیاهو از طریق جنگ افروزی است.
نظر شما