به گزارش ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید طالبینیا افزود: خوشبختانه ارتباطات عمیق نمایندگان فرهنگی ایران در پاکستان با مردم از نخبگان گرفته تا هنرمندان در عرصه های مختلف عمیق است. بهترین کانال برای ارتباط با مردم هم فضای مجازی است.
وی با اشاره به پیش بینی اقدامات نمایندگی کراچی برای استقبال از رییس جمهور در پاکستان گفت: به همه گروه های مردمی از شیعه و سنی تا دیگر ادیان اطلاع رسانی شد، ما با خیل عظیم مردم خواهان استقبال با رییس جمهور مواجه شدیم که برای خودمان قابل پیش بینی نبود.
طالبی نیا با اشاره به مسایل امنیتی رعایت شده از سوی دولت پاکستان مبنی بر حضور مردم در منازلشان و تعطیلی شهر و رفت و آمدها ادامه داد: تنها تعداد اندکی از خیل هزاران نفری طرفداران متقاضی حضور در مراسم های رییس جمهور و همسرشان توانستند در برنامه ها شرکت کنند، شاه بیت کلام همه آنها تشکر عمیق از انتقام سخت ایران از اسرائیل غاصب بود که شعار می دادند و ایران را افتخار خود می دانستند. خیلی از علاقه مندان از مسیرهای دور مراسم را نظاره میکردند و شعار مرگ بر اسرائیل می گفتند و در حمایت از رهبر معظم انقلاب ایران شعار می دادند. صحنه های شورانگیزی بود که نشان از نفوذ جمهوری اسلامی ایران بر مردم پاکستان دارد.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان درباره حضور مردم در مراسم رئیس جمهور در پاکستان توضیح داد: ما اعلام ثبت نام از مردم برای حضور در مراسم داشتیم، صدها هزارنفر ثبت نام کردند که البته چنین امکانی نبود، مردم از فاصله های دور و نزدیک آمده بودند، شاید میلیون ها نفر در چهارراه فیصل شاه اعظم حضور یافتند اما متاسفیم که بنا به دلایل امنیتی دولت پاکستان چنین امکانی فراهم نکرد. پس از ۴۵سال مشاهده کردیم که مردم دنیا از آزادگی، ایستادگی و عزت ایرانیان الگو میگیرند.
طالبی نیا یکی از توافقنامه های سفر رئیس جمهور به پاکستان را در عرصه فرهنگی به شمار آورد و گفت: ما در پامستات بیشترین مراکز فرهنگی را شامل هفت ساختمان فرهنگی ایرانی در کراچی، لاهور، کویته، پیشاور، حیدراباد، اسلام آباد … شامل مراکز تحقیقات زبان فارسی و رایزنی و خانه فرهنگ هم است، داریم و این نشان می دهد که چهار گوشه پاکستان حضور فیزیکی دارد، این سفر و حضور وزیر فرهنگ در کنار رییس جمهور نشان از اهداف مهم فرهنگی دارد.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان تصریح کرد: اقدامات چاپ کتاب، آموزش زبان فارسی، ارتباطات دانشگاهی، جذب دانشجویان بورسیه، برگزاری مراسم های فرهنگی در راستای اتحاد شیعه و سنی در خانه های فرهنگ و دانشگاه فعال داریم. در ماه مبارک رمضان گروه های تواشیح و قاریان ایرانی در شبکه های پاکستان در راستای دیپلماسی فرهنگی فعال بودند. سفر رییس جمهور این روابط را مستحکم تر می کند و نمود آن در بین اهالی سینما، موسیقی، اهالی قلم و رسانه ها دیده خواهد شد.
طالبینیا گفت: در بخشی از برنامههای اجرا شده نیز یک گروه سرود دانش آموزی به زبان فارسی سرودهایی از جمله حریفت منم و سلام فرمانده را اجرا کردند.
روایتی از دلخوری مردمی که میخواستند رئیسجمهور ایران را ببینند
هنوز موج استقبال مردم پاکستان از رئیسجمهور ایران در رسانههای جمعی ادامه دارد.
جعفر روناس وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران از سفر رئیسجمهور به لاهور میگوید.
وی درباره فضای استقبال و علاقهمندی مردم در لاهور این نکته را مطرح کرد: از روزها قبل از سفر رئیس محترم جمهور پیامهای زیادی مبنی بر درخواست برای دیدار ایشان دریافت شد. همچنین موجی از تبریک و اطلاعرسانی در فضاهای مجازی ایجاد شد. چندین هیأت از سازمانهای مردم نهاد فعال فرهنگی با حضور در خانه فرهنگ خواستار تدارک برنامهای ویژه و استقبال از رئیسجمهور شدند. حوزههای دینی و اشخاص فرهنگی همسو به طور خودجوش در تدارک تشکیل کمیته استقبال بودند.
روناس افزود: بعد از قطعی شدن سفر رئیس محترم جمهور اقدامات جدّیتر دنبال شد که در نهایت پس از مشورت با هیأت پیشرو و اخذ نظر سرکنسولی تصمیم بر آن شد که برای تأمین خواسته عمومی این تعداد جمعیت این گردهمایی در مسجد تاریخی پادشاهی با حضور حداکثر ۳۰ هزار نفر برگزار شود که مورد تایید مقامات امنیتی قرار نگرفت.
لیست ۴ هزار نفرهای که ثبتنام کردند
این وابسته فرهنگی به لیست چهار هزار نفرهای که برای حضور در سخنرانی یکی از همراهان رئیسجمهور ثبت نام کردند، اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه قرار شد این نشست برگزار شود گروههای مختلفی اقدام به ثبتنام کردند؛ اسامی، شماره ملیها و شماره تلفنهای خودشان را دادند. لیستی بالغ بر چهار هزار نفر لیست و اسم دادند. ما در واقع همین افراد را به دولت پاکستان اعلام کردیم. بعد از اینکه این اسامی و لیستهای عریض و طویل دریافت کردند اینها یک مقداری نگرانی امنیتی پیدا کردند. آنها اصرار کردند این تجمع برگزار نشود و یا با تعداد کمتری برگزار شود. تلاش ما و سرکنسولگری بیفایده ماند و گروههای امنیتی اصرار کردند نمیتوانند تأمین امنیت کنند با این حال مجبور شدیم کل شب قبل از برنامه را با گروههای مختلف در تماس باشیم که این برنامه محدود شده است. با این اوصاف بسیاری زیر بار نرفتند.
پلیس اجازه ورود نمیداد!
وی تاکید کرد: سعی کردیم این جمعیت کم شود اما ۱۱ صبح فردا که برنامه قرار بود برگزار شود، به قدری جمعیت در خانه فرهنگ دور هم جمع شده بودند به دلیل شرایط جوّی و بارانی، مجبور شدیم برنامه را در داخل سالن خانه فرهنگ، برگزار کنیم. جمعیت در خیابانهای همجوار زیاد بود و میخواستند وارد خانه فرهنگ شوند اما پلیس اجازه ورود نمیداد در نهایت اینها را متفرق کرد تا برنامه برگزار شود. قرار بود بعد از این برنامه، یک نشست در دانشگاه اقتصاد بانوان برگزار کنیم و آنجا هم سختگیریهایی شد اما با این حال باز هم ۵۰۰، ۶۰۰ نفر از فعالان دانشگاه در این نشست، شرکت کردند.
محدودیتها مردم را دلخور کرد
روناس با اشاره به دلخوری مردم از این شرایط و محدودیتها گفت: این محدودیتها باعث شد جمعیت زیادی از شرایط موجود، دلخور شوند و خیلی از این جمعیت خواستار این شدند در مسیر حرکت رئیس محترم جمهور تجمع کنند و پلیس در این خصوص هشدارهایی را دادند و به سختی توانستند حجم این جمعیت را کنترل کنند.
ماجرای پویشی با عنوان «یک برادر و ۵۶ خواهر»
این وابسته فرهنگی در پایان به نشستی که در خانه فرهنگ لاهور برگزار شد اشاره کرد و افزود: در نشستی که خانه فرهنگ لاهور برگزار شد جمعیت به قدری هیجان داشتند نمیشد این جمعیت را آرام کرد. همه اینها در شعارهای مختلفی «زنده باد ایران»، «زنده باد پاکستان»، «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سرمیدادند. پویشی را از قبل تحت عنوان «یک برادر و ۵۶ خواهر» راه انداخته بودند. این پویش این مفهوم را دارد یک برادر بزرگتر در کل کشورهای اسلامی حامی و نگهدار ۵۶ خواهر است.
نظر شما