به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سفر ۲ روزه آیتالله رئیسی و هیات همراه به پاکستان به عنوان کشوری مهم و تاثیرگذار در حوزه جنوب آسیا که دارای روابط دیرینه فرهنگی، تاریخی و تمدنی با ایران اسلامی است، نقطه عطف گسترش همکاریهای منطقهای و فرامنطقهای برای دو کشور به شمار میرود.
در سفر رئیس جمهور به پاکستان که به شهرهای اسلامآباد پایتخت، لاهور شهر فرهنگ و تاریخ و همچنین کراچی قطب اقتصادی این کشور انجام شد، جمیله علمالهدی همسر آیتالله رئیسی نیز وی را همراهی میکرد تا بخشی از رایزنی و مراودات فرهنگی با هدایت و حضور این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی شهید بهشتی تهران هدایت و برنامهریزی شود.
جمیله علمالهدی همسر رئیسجمهور اسلامی ایران که به همراهی هیات ایرانی به پاکستان سفر کرده بود، در بدو ورود به اسلامآباد مورد استقبال خانم «عاصفه بوتو زرداری» دختر رئیسجمهور و برخی دیگر از مقامات این کشور قرار گرفت و سپس در ادامه با برنامههای متعدد و فشرده در حوزههای گوناگون اعم از علمی و دانشگاهی، امور اجتماعی و خیریه، گفتوگوهای رسانهای، دیدار با نخبگان، دیدار با بانوان تاثیرگذار پاکستانی، شرکت در همایش اشک مریم و فلسطین و دیدار با مقامات پاکستانی و در نهایت در نشست با فعالان قرآنی پیگیری شد.
دریافت نشان دکتری افتخاری از دانشگاه نومل
جمیله علمالهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با دعوت رسمی دانشگاه نومل از معتبرترین دانشگاههای اسلام آباد در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی، در این دانشگاه حاضر شد و نشان دکتری افتخاری این دانشگاه را دریافت کرد.
وی همچنین نمایشگاه فرهنگی بینالمللی که با حضور برخی از سفرای مقیم اسلامآباد برگزار شده بود را افتتاح و ضمن ایراد سخنرانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، به موضوع نقش و جایگاه زنان ایران در توسعه کشور پرداخت و حضور جدی زنان در عرصههای مختلف علمی و فناوری، دانشگاهی و جامعه را از بنیانهای توسعه اجتماعی و سیاسی ایران برشمرد.
دیدار صمیمی ۲ ساعته با بانوان نخبه پاکستان
از دیگر برنامههای حضور جمیله علمالهدی استاد دانشگاه شهید بهشتی حضور در جمع بیش از یک هزار نفر از بانوان نخبه پاکستان بود.
وی در سخنرانی خود در جمع پرشور بانوان نخبه پاکستانی که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید، ضمن قدردانی از ابراز احساسات و جو صمیمی بانوان تاثیرگذار پاکستانی، گفت: صمیمیت و برادری بین ملت ایران و پاکستان و احساس نزدیکی که با شما دارم، احساس حضور در کشور خودم را برای من ایجاد کرده است.
وی در ادامه به اهمیت موضوع خانواده و نقش محوری زنان در حفظ و انسجام بنیانهای خانواده اشاره کرد و مساله فلسطین و مردم غزه را از موضوعات مهم و مشترک بین نخبگان ایران و پاکستان دانست.
در این برنامه همسر رئیسجمهور میزبانی از ۳۰۰ نفر از بانوان مسئول، مقامات و نمایندگان پارلمان پاکستان را برعهده داشت و در این جلسه بانوان نخبه پاکستانی نقطه نظرات خود در حوزههای مختلف و در ارتباط با همکاریهای ایران و پاکستان عنوان کردند.
همچنین در جلسهای جداگانه که با حضور یک هزار نفر از بانوان شاخص و تاثیرگذار و ساختارساز در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و رسانهای، فعالان قرآنی، اساتید و نخبگان برگزار شد، علمالهدی با همراهی «عاصفه بوتو زرداری» دختر رئیسجمهور پاکستان حاضر شد و پای صحبتهای پرشور زنان نخبه پاکستان درباره قدرت منطقهای ایران، جایگاه زنان و ضرورت توسعه همکاریهای فیمابین نشست.
گفتوگو با رسانههای پاکستانی
از دیگر برنامههای مهم سفر همسر رئیسجمهور به پاکستان، انجام ۲ مصاحبه اختصاصی با رسانههای پاکستانی در اسلام آباد بود که در آن به جایگاه والای زنان ایران در حوزه علم و فناوری، همکاریهای بین دو کشور و برنامههای ایران برای ارتقای بیش از پیش جایگاه زنان، همچنین به مساله فلسطین و لزوم اتحاد ملتهای مسلمان برای مقابله با تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی تاکید شد.
همسر رئیسجمهور با همراهی خانم عاصفه زرداری دختر نخست وزیر این کشور، همچنین در راستای فعالیتهای اجتماعی خود در موسسه خیریه «سوییت هوم» که در زمینه نگهداری و آموزش و توانمندسازی ایتام در اسلامآباد فعالیت میکند حاضر شد و در جریان فعالیتهای این خیریه قرار گرفت.
سفر به قلب فرهنگی پاکستان؛ رونمایی از نسخه اردوی «هنر زنانه زیستن»
روز دوم سفر آیتالله رئیسی و هیات همراه به پاکستان با سفر به شهر لاهور پایتخت فرهنگ و تمدن این کشور همراه بود. همسر رئیسجمهور در بدو ورود به کراچی مورد استقبال «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب قرار گرفت و سپس با همراهی وی در نشست فعالان قرآنی این شهر شرکت کرد. دیدار با فعالان و نخبگان علمی، اجتماعی و دینی لاهور و همچنین حضور در دانشگاه
اقتصاد لاهور و سخنرانی با موضوع سبک زندگی اسلامی و هنر زنانه زیستن از جمله برنامههای حضور چند ساعته این استاد دانشگاه در شهر لاهور بود.
علمالهدی با همراهی «مریم نواز شریف» و نوه اقبال لاهوری در دانشگاه اقتصاد لاهور حاضر شد و نمایشگاه فرهنگی هنری این دانشگاه را افتتاح کرد و در جریان برنامههای علمی، فرهنگی و هنری این دانشگاه قرار گرفت.
وی سپس در برنامه ویژهای که به معرفی کتاب «هنر زنانه زیستن» اختصاص داشت حضور به هم رسانید.
در پایان سفر به لاهور، جمیله علیالهدی با حضور در خانه فرهنگ ایران در پایتخت فرهنگ و ادب پاکستان حاضر شد و در جمع پرشور فعالان دینی و فرهنگی و اجتماعی این شهر در حالی حاضر شد که شرکتکنندگان در این مراسم با شعارهای حمایتی از حضور وی استقبال پرشوری به عمل آوردند.
تربیت مقدم و ارجح بر ارتقا و پیشرفت
همسر رئیسجمهور پس از انجام برنامههای فشرده در لاهور که شامل پنج برنامه اصلی بود، این شهر را به مقصد کراچی ترک کرد و در این شهر نیز مورد استقبال «عاصفه زرداری» دختر رئیسجمهور قرار گرفت.
وی در کراچی در همایش اشک مریم و ویژه برنامههای فلسطین در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد. حضور در این همایش در حالی انجام شد که علی رغم شرایط خاص امنیتی حدود ۶۰۰ نفر از نخبگان و فعالان حوزه دفاع از حقوق فلسطین این شهر در همایش حضور یافتند. در این همایش خانم «صابر ابومریم» دبیرکل بنیاد فلسطین پاکستان و استاد دانشگاه نومل، خانم «سنا خان» استاد دانشگاه حقوق کراچی و فعال حقوق بینالملل در موضوع فلسطین نیز حضور داشتند.
جمیله علمالهدی ضمن سخنرانی در این نشست، کسب آموزش و ارتقا برای بانوان را بسیار مهم ارزیابی کرد اما تربیت را دارای اهمیت بسیار بالاتری ارزیابی کرد.
وی تاکید کرد: بانوان و مادران در جامعه میتوانند با تعلیم و تربیت جامعه خوب و مترقی را پرورش دهند.
همسر رئیسجمهور در این همایش همچنین به موضوعات مربوط به حقوق حقه ملت مظلوم و مقتدر فلسطین و نسبت به موضوعات فرهنگی و اجتماعی و تهدیداتی که غرب نسبت به جوامع اسلامی دارد، هشدار داد.
قرن، قرن سیطره اسلام است
از دیگر برنامههایی که همسر رئیسجمهور در آن حضور به هم رسانید، شرکت در سمینار «نقش زنان مسلمان در فرهنگ و تمدن اسلامی» بود که به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت گسترده اساتید و نخبگان علمی دانشگاه دولتی کراچی برگزار شد. در این همایش از ترجمه اردوی کتاب «هنر زنانه زیستن» این استاد دانشگاه رونمایی شد؛ این در حالی است که این کتاب هم اکنون به زبانهای انگلیسی، عربی، روسی، اردو و برخی زبانهای دیگر نیز ترجمه شده است.
علمالهدی در این نشست با اشاره به اینکه زنان در ایران در همه عرصههای زندگی و اجتماع فعال هستند تاکید کرد: زنان ایرانی نقش مهمی در نهادهای آموزشی، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، عرصههای سیاسی و فرهنگی دارند.
وی افزود: نقش آفرینی پررنگ زنان ایران به پشتونه حمایت و همراهی مردان صورت گرفته است.
این استاد دانشگاه بهشتی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی متولی فرهنگ و تمدن اسلامی است و احترام به زن در فرهنگ ما همراه با ارزشهای اخلاقی و اسلامی است؛ تصریح کرد: در جامعه ما عفاف، حجاب و حیا به عنوان بخشی از هویت زنان مورد احترام و توجه ویژه قرار دارد.
علمالهدی نسبت به تهاجم فرهنگی دشمن در جوامع اسلامی و ضرورت هوشیاری مسلمانان هشدار داد و تاکید کرد: اینکه استعمار غرب از یک سو مدعی آزادی بیان است و از سوی دیگر رسانهها را از پخش سخنان رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای منع میکند، نشان از دورویی و دوگانگی غرب در بحث آزادی بیان دارد.
همسر رئیسجمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، قرن آتی را قرن سیطره اسلام خواند.
نظر شما