به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از واحد مطبوعاتی ریاست جمهوری قزاقستان، همکاری در زمینه های کلیدی مانند تجارت و سرمایه گذاری، امنیت، حفاظت از مالکیت معنوی، انرژی، معدن، حمل و نقل، حفاظت از محیط زیست و همچنین بانکداری، اشتغال و سیاست های اجتماعی از موارد مهم این توافقنامه راهبردی است.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا در دیدار با قاسم جومارت توکایف رئیس جمهوری قزاقستان گفت: ما به همراه وزیر امور خارجه قزاقستان توافقنامه همکاری و مشارکت راهبردی را امضا کردیم.
وی تصریح کرد: ما قصد داریم تعامل خود را در زمینه انرژی، آموزش، تجارت، فرهنگ و همچنین تقویت روابط بین فردی تقویت کنیم.
رئیس جمهوری قزاقستان نیز در این دیدار خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم که این سند جامع پایه کیفی جدیدی را برای گسترش دستور کار دوجانبه و چندجانبه ما بنیان خواهد گذاشت.
به نوشته روزنامه کامرسانت، آماده شدن توافقنامه مورد بحث حدود شش سال به طول انجامید. آستانه این سند را پایه و اساس روابط جدید می نامد که همکاری در زمینه های کلیدی مانند تجارت و سرمایه گذاری، امنیت، حفاظت از مالکیت معنوی، انرژی، معدن، حمل و نقل، حفاظت از محیط زیست و همچنین بانکداری، اشتغال و سیاست های اجتماعی را آغاز و یا تقویت میکند.
در این مقاله آمده است که یک مسیر امیدوارکننده در این توافقنامه باید استخراج و فرآوری مشترک مواد معدنی باشد چرا که قزاقستان سرشار از فلزات و عناصر کمیاب است.
نگاهی به تور کامرون در آسیای میانه
دیوید کامرون هفته گذشته از (دوشنبه تا جمعه) تور کشورهای آسیای میانه را شامل قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان کامل کرد و سپس به مغولستان رفت.
کامرون در جریان سفر خود به تاشکند با بختیار سعیدوف، همتای ازبکستانی گفتوگو کرد که این امر به امضای یادداشت تفاهم در زمینههای روابط و زیرساختهای منطقهای و بینالمللی و همچنین بیانیه مشترک درباره برنامه جامع مشترک منجر شد؛ این برنامه، همکاریهای گستردهای را بین دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم، دفاع، تغییرات آب و هوا و حقوق بشر فراهم می کند.
آنطور که روزنامه «گازیتا رو» مینویسد، هدف این یادداشت تفاهم، گسترش همکاریهای اقتصادی و صنعتی از طریق حمایت از پروژه های زیرساختی پایدار در ازبکستان است و توجه ویژه ای هم به پروژه های جدید راه آهن سریع السیر در این جمهوری دارد.
در مذاکرات کامرون با سردار بردی محمداف، رئیس جمهور ترکمنستان، صنعت نفت و گاز، کشاورزی و فناوریهای جدید به عنوان زمینههای امیدوارکننده برای همکاری معرفی شدند.
در شهر دوشنبه، کامرون و سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، قرارداد خدمات هوایی بین بریتانیا و تاجیکستان را امضا کردند که به منظور ایجاد زمینه برای افتتاح پروازهای مستقیم بین دوشنبه و لندن در آینده طراحی شده است. کامرون همچنین با امامعلی رحمان رئیس جمهوری این کشور دیدار و در مورد امنیت منطقه ای، همکاری اقتصادی و مهاجرت نیروی کار گفتوگو کرد.
وزیر خارجه انگلیس در بیشکک پایتخت قرقیزستان مورد استقبال صادیر جپاروف رئیسجمهوری و جن بیک کولوبایف وزیر امور خارجه قرار گرفت. موضوعات این مذاکرات شامل همکاری های سیاسی، تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، انرژی و حمل و نقل بود. دیوید کامرون با اشاره به اینکه قرقیزستان از نظر منابع آبی غنی است، به اهمیت حمایت از پروژه های زیست محیطی در این جمهوری اشاره کرد.
نظر شما