به گزارش ایرنا سید عباس مینایی روز شنبه در بازدید از کانالهای شبکه بهره برداری آب مغان اظهار کرد: در سال جدید نیز عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با بر آورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و هم اکنون در حال اجرا میباشد.
مدیر امور منابع آب مغان ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در آینده در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان مواجه شویم شرکت بهره برداری و زهکشی مغان فرایند رسوب برداری را آغاز کرد.
مینایی همچنین به اقداماتی نظیر جاده سازی و شن ریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و همچنین عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکش زیرزمینی پمپاژ سه ، کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: برنامهها و طرحهای در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایتمندی بهره برداران و کشاورزان اجرا میشود.
مدیر امور منابع آب مغان با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان از کشاورزان خواست در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.
مینایی بیان کرد: امیدواریم امسال تنش آبی سالهای قبل تکرار نشود و تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا آبیاری را به نفع زارعین مدیریت نماییم.
وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاههای متولی گفت: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعین منوط به معرفینامه کتبی جهادکشاورزی با درج عنوان نوع کشت خواهد بود.
به گزارش ایرنا، شبکه آب مغان در سال ۱۳۵۳ احداث شده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۵۸ کیلومتر کانال درجه ۲ خاکی تبدیل به بتن و از ۱۸۰ کیلومتر کانال اصلی هم ۶۰ کیلومتر تاکنون اصلاح شده و ۱۱۰ کیلومتر هم همچنان خاکی مانده است.
سالانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب به علت فرسودگی شبکه در این منطقه هدر میرود.
نظر شما