به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صبح امروز -شنبه- آیین اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ کارخانه منتخب و الگو به انتخاب سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، با حضور «علیرضا فخاری» استاندار تهران، «صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «علیرضا اله بداشتی» مسئول سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، مدیران عامل کارخانجات، فعالان اقتصادی و جمعی از کارگران و کارآفرینان برگزار شد.
«نشان اقتصاد مقاومتی» و اهدای آن برگرفته از بند ۲۰ ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر انقلاب اسلامی است. در این دوره سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور ، با ارزیابی ۲۵۰ کارخانه سراسر کشور، ۱۲ کارخانه و مرکز تولیدی را انتخاب کرد.
اکنون در بیش از ۱۵ استان مراسم نشان اقتصاد مقاومتی برگزار شده است و استانهای دیگر نیز در روزهای آینده این آیین را برگزار خواهند کرد. در این مراسم مدیران عامل شرکتهای منتخب به شرح اقداماتی پرداختند که منجر به رشد مجموعه خود انجام شده است.
از خامفروشی به سمت سمت تولید حرکت کنیم
عادل پیرمحمدی مدیرعامل شرکت تام ایران خودرو گفت: ما هر بشکه نفت را ۷۰ دلار میفروشیم و گاهی کالایی که وارد میکنیم چند برابر این قیمت است. هر قدر از خام فروشی به سمت تولید برویم رشد اقتصادی را رقم خواهیم زد. در این مرحله از اقتصاد مقاومتی دنبال تولید کالاها با ارزش افزوده بالا باشیم.
وی افزود: جای تاسف است که در سال گذشته شاهد واردات کالاها یا قطعاتی بودیم که زمینه تولید بعضی از آنها فراهم است. برخی مجموعهها بیش از ۳ میلیارد دلار ارز دریافت کردند تا کالایی که زمینه تولید آنها در داخل کشور فراهم بوده را وارد کنند. باید در این مسیر یک بازنگری انجام شود. در عملیات «وعده صادق» ما با پنج ابرقدرت جنگیدیم. موشکها به حول و قوه الهی به هدف اصابت کردند. در جنگ اقتصادی نیز همین است حالا که زمینه تولید بسیاری از کالاها در کشور فراهم است کارگران میتوانند آنها را تولید کنند.
پیرمحمدی افزود: اگر میخواهیم به اقتصاد مقاومتی دست یابیم یک راه بیشتر نداریم و آن این است که از توانمندی داخلی خود در صنعت استفاده کنیم. دنیا چه زمانی فکر میکرد ما موشک تولید کنیم و طراحی خودرو داشته باشیم؟ در ابتدای انقلاب تولیدکننده فولاد نبودیم اما اکنون فقط در صنعت خودرو برای تولید ۱۵۷ نوع فولاد خودکفا شدهایم و تولیدکننده انواع آلیاژها هستیم که این مهم در بستر جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و بیشتر هم میشود. اگر توجه بیشتری به توان داخلی داشته باشیم و نگاهمان را از غرب برداریم، بستر خوبی آماده است.
تولید مهمترین دستگاه استریل لبنیات
«سید جعفر میر» مدیرعامل شرکت پگاه گفت: این مجموعه در راستای اصلاح الگوی مصرف، تامین امنیت غذایی و نیز اقتصاد مقاومتی گامهای بزرگی برداشته است.
وی افزود: با حمایت وزیر کار، مدیرعامل صندوق بازنشستگی و صنایع شیر ایران محصولات مربوط به افزایش ماندگاری بیشتر محصولات را به واسطه شرکتهای دانش بنیان تولید کردیم که این مساله ما را از واردات برخی تجهیزات بینیاز کرده است.
وی تاکید کرد: یکی از بزرگترین کارهایی که علیه کشور انجام شده تحریمهای ظالمانهای است که وجود دارد. ما در حوزه صنعت این مساله را به خوبی میفهمیم؛ اما به جرات میگویم به عنوان کسی که ۳۰ سال در صنعت لبنیات کار میکند، ما مهمترین دستگاهی که برای استریل لبنیات استفاده میشود را خودمان تولید کردیم و ساختیم و این از نشانههای اقتصاد مقاومتی است.
میر افزود: رشد و بهرهوری نیروی انسانی کاری است که در مجموعه خود انجام دادهایم و سال گذشته شاهد رشد ۵ درصدی آن بودیم. علاه بر این ۱۲ میلیون دلار صادرات داشتیم و پیشنیازهای مربوط به صادرات بیشتر را نیز فراهم کردیم.
وی گفت: با مشارکت کارکنان یک سیستم نظام مشارکت را ایجاد کردیم و این سیستم که سالهاست کار میکند را توسعه دادیم تا کارگرانی که پیشنهادات مفید برای مجموعه دارند منتفع شوند.
بومیسازی داروهای مهم در کشور
«علی مهرآمیزی» مدیرعامل داروسازی تهران شیمی هم در این مراسم گفت: در صنعت دارو بیش از۱۲۰ شرکت تولیدکننده، توزیعکننده و پخش دارو فعالیت دارند که حدود ۲ هزار محصول را عرضه کرده و به دست افراد میرسانند. در مجموعه ما که ۶۷ سال سابقه دارد بیش از ۶۵۰ همکار داریم و ۳ هزار نفر غیر مستقیم فعالیت میکنند و همه با یکدیگر محصولات را تولید میکنیم.
وی افزود: این شرکت کمتر از ۳۰ سال است که خصوصی شده و در خدمت سهامدارانی است که اغلب آنها خانوادههای خیر و کار آفرین هستند. سرمایهگذاری و کارآفرینی اهمیت زیادی دارد چرا که پس از ایجاد مجموعه، کارکنان با تکنولوژی آشنا شوند و به واسطه آن ایمن کار کنند. ما این فرایند را طی کردیم و در ۳۰ سال گذشته تمام تجهیزات به روز شده و با استاندارد روز کار خود را انجام میدهند.در صنعت دارویی اگر هر ۱۰ سال یکبار تجهیزات کارخانه را بازسازی نکنیم و با روشهای قدیمی پیش برویم، کیفیت تولید کاهش مییابد.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: کاری که در مجموعه انجام دادیم این بود که زنجیره تامین مواد اولیه را تکمیل کردیم؛ از مواد اولیه، تولید، تحقیق گرفته تا بسته بندی، همگی در شرکتهای زیر مجموعه خودمان انجام میشود که این گامی رو به جلو برای اقتصاد مقاومتی است.
اکنون ۱۰ محصول ما جزو پرفروشهای بازار هستند که این مساله برای ارزیابان جشنواره نشان اقتصاد مقاومتی بسیار جذاب بود. تاکید میکنم که این کار قابل انجام نبود مگر با زحمت زیادی که تمام همکاران در ۳۰ سال گذشته متحمل شدند. افتخار میکنم که بعد از ۳۰ سال سابقه، اکنون کارگری هستم که از تخصص خود برای مدیریت استفاده میکنم.
رکورد فروش و تولید را بعد از ۶۰ سال شکستیم
«امید حیدری» مدیرعامل گروه «فنرسازی زر سایپا» گفت: ما به عنوان یک شرکت تولیدی و صنعتی دانشبنیان با ماموریت طراحی ساخت و تولید انواع فنرها و سیستمهای تعلیق خودرو برای صنایع خودرویی و ریلی فعالیت میکنیم و ۶ دهه از فعالیتمان میگذرد.
وی افزود: در راستای شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، ما نیز اعتقاد داریم استفاده از ابتکار و ظرفیتهای گوناگون ذهن و دستان توانمند مردم میتواند در جهش تولید نقش بسیاری موثری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته با عبور از رکورد تولید ۶۰ ساله خود در راستای تحقق شعال سال گام بزرگی برداشتیم و رشد تولید بیش از ۳۰ درصدی و رشد فروش ۲۶ درصدی را تجربه کردیم.
حیدری عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی یعنی اهتمام بیش از متعارف و اینگونه است که کوشش بیش از حد معمول اقتصاد مقاومتی را رقم می زند. در این مجموعه مدیریت جهادی آغاز شده تا بتوانیم خلق ارزش افزوده در تولید داشته باشیم. سیاستهای اقتصاد مقاومتی در شرکت ما شامل بهرهوری بالا، استفاده از ظرفیتها، پیاده سازیهای شاخصها و استفاده از فرصتها است.
وی گفت: تضمین اشتغال کارگران اهمیت بالایی دارد. با ورود به صنایع بالادستی سیستمهای فنر، ضمانت اشتغال کارگران در این گروه را فراهم کردیم.
با یک سال تلاش از یک شرکت زیانده به سود رسیدیم
«شهریار محمدی راد» مدیرعامل شرکت پاکسان گفت: من یکی از کارگران شرکت پاکسان هستم. ۲۸ سال قبل کارم را در این مجموعه به عنوان سرپرست یک بخش آغاز کردم و همچنان در خدمت آن هستم. در زمینه مواد شوینده در کشور به صورت کامل خودکفا فعال هستیم و به کشورهای دیگر صادرات داریم. در سال ۱۴۰۱ زیان۲۲۰ میلیارد تومانی را پشت سر گذاشته و از ۱۴۰۲ با همت تمام متخصصن بر مبنای مدیریت مشارکتی توانستیم این وضعیت را به ۱۰۰ میلیارد تومان سود عملیاتی خالص برسانیم. برای موفقیت در این حوزه بر سه بخش خرید، فرایند تولید و فروش تمرکز کردیم. ۳۲ هزار تن صادرات به ۱۸ کشور داریم که درآمد ارزی خوبی برای ما رقم زدهاند.
این فعال اقتصادی گفت: همه این اتفاقات به مدد همراهی همکاران شکل گرفته است و سعی کردیم برای بهبود معیشت کارگران، مسائل رفاهی که کمرنگ یا حذف شده بود را برگرداندیم.
فعالان اقتصادی، رزمندگان و حافظان سنگر اقتصاد
میرعلی نیکخو مدیرعامل «ایران لنت» تصریح کرد: فعالان عرصه اقتصاد، صنعت و تولید رزمندگان و حافظان سنگر اقتصاد این کشور هستند و این سنگر امروز از خطیرترین سنگرهای مقاومت در مقابل بدخواهان ماست. برای اینکه بتوانیم نغمه ماندگاری از خود به جا بگذاریم حق نداریم در این جایگاه باشیم اما خوب عمل نکنیم، اما رشد نکنیم.
وی افزود: برای رشد کردن باید آمادگی داشته باشیم. باید مسائل و ضرورتهای روز را بدانیم و بتوانیم تغییر کنیم و برای موفقیت در این مسیر مداوم باید یاد بگیریم.
این فعال اقتصادی افزود: امروز بکه به گذشته نگاه میکنیم هر روز و هر سال بهتر از قبل شدیم که این به اتکا دلسوزی، همراهی و پشت گرمی است که همکارانما برای تیم مدیریت ایجاد کردند.
نیکخود تصریح کرد: این مجموعه معتقعد است که باید مسیر رشد را با تکیه بر دانش و علم روز طی کند. سال گذشته رکورد تولید کمی و کیفی در تمام دوران فعالیت شرکت را زدیم و در سال جدید برنامه داریم که رکورد جدیدی را جایگزین کنیم.
نظر شما