به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، موزهها کلاس درس تاریخ و فرهنگ و هنر حتی جامعهشناسی هستند، موزهها نقش معلم را برای جامعه دارند، به ما یاد میدهند که گذشتگان ما چگونه میزیستهاند، چگونه با طبیعت، جامعه روزگار خود کنار آمدهاند، چگونه هنر را به مهارت و صنعت تبدیل کردهاند، موزهها دانشگاههایی ساکن و ساکت علوم و فنون مختلف هستند و شاید آموزگاران و معلمان شان و جایگاه یک موزه را بهتر درک کنند.
موزهها ذاتا کارکرد آموزشی، فراغتی دارند، بازدید یک موزه یا محوطه تاریخی شاید یک روز کامل وقت لازم داشته باشد، تا بازدیدکننده از جزییات یک اثر یا شی موزهای به خوبی اطلاع پیدا کند، اگر چه به جز روزهای خاص مناسبتی (عزاداری رسمی) بازدید از موزه در طول برای عموم جامعه فراهم است، اما گاهی نهادها و سازمانهای متولی موزه، برای پاسداشت گروهی خاص از جامعه بازدید را رایگان اعلام میکنند و حال آنکه معلمان اساتید دانشگاه از بهترینهای جامعه هستند.
به همین مناسبت و در آستانه روز معلم (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت) وزارت میراث فرهنگی اعلام کرده است، «بازدید از اماکن فرهنگیتاریخی و موزهها در این روز برای آموزگاران، معلمان و استادان دانشگاه، رایگان است».
روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشتماه،معلمان، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط میتوانند از موزهها، پایگاههای میراثی و اماکن فرهنگیتاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.
در کشور ۸۲۹ موزه فعال است، که ۲۶۲ موزه وابسته به وزارت میراث فرهنگی، ۳۲۳ موزه غیروابسته مربوط به سایر دستگاه ها، ۲۰۹ موزه خصوصی و ۳۷ موزه مشارکتی در کشور است؛ از ابتدای دولت سیزدهم ۵۳ موزه به مجموعه موزههای کشور افزوده شده است، که ۱۰ موزه وابسته به وزارت میراث فرهنگی، ۲۶ موزه خصوصی و ۱۷ موزه غیروابسته مربوط به سایر دستگاهها است.
ساعت کاری اماکن فرهنگیتاریخی در ۶ ماهه نخست سال در طول ایام هفته از ۹ تا ۱۸ است و در روزهای پنجشنبه و جمعه، تا ساعت ۲۰ افزایش مییابد.
علاقهمندان به بازدید از هر موزه، پایگاه میراثی یا محوطه تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آن در «رایانه سپهر» (فضای مجازی)، از ساعات دقیق فعالیت آن اطلاع حاصل کنند.
نظر شما