سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران چه تغییراتی نسبت به دوره قبل دارد؟

تهران- ایرنا- مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تغییرات برنامه‌های برگزاری این رویداد نسبت به دوره‌های گذشته از جمله اهدای جوایز کتاب محور در بخش سرای «جوایز ادبی» را تشریح کرد.

به گزارش ایرنا، سعید مجیدی با اشاره به حوزه‌های اصلی فعالیت‌های کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران،، بیان کرد: بخش اول فعالیت‌های این کمیته حوزه‌ فعالیت‌های علمی است که جنبه ترویجی کتاب محور دارد و جزو پرسابقه‌ترین فعالیت‌های این کمیته در نمایشگاه است. در این دوره از نمایشگاه برای سراهای کوشک کتاب، گوشه نقد، کتاب آرا، جوایز ادبی، اهل قلم کودک و نوجوان، ناشران آموزشی و ناشران دانشگاهی نشست‌هایی پیش‌بینی شده که جنبه نخبگانی و عمومی دارد.

وی ادامه داد: این نشست‌ها دربردارنده برنامه‌های کتاب محور، موضوع محور، مساله محور، نقد، بررسی و رونمایی کتاب است. قالب‌های مختلفی که تعدادی از آنها در دوره‌های گذشته نیز اجرایی شد و تعدادی هم امسال متناسب با شرایط به عنوان فعالیت جدید تدارک دیده شده است.

برگزاری نقد فیلم کوتاه برای اولین بار و برنامه‌های میدانی در سرای «کوشک کتاب»

مجیدی خانواده، امید، پیشرفت و کودک و نوجوان را از جمله رویکردهای مهم برنامه‌های کمیته فعالیت‌های فرهنگی این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد و گفت: موضوعات فلسطین و محور مقاومت و همچنین دهه کرامت در برنامه‌ها دیده شده است. این رویکردها در کل برنامه‌های فرهنگی مدنظر قرار گرفته که بخشی از آنها در سراها عملیاتی می‌شود.

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه در سرای «کوشک کتاب» با یک تغییر و شکل جدید رو به رو خواهیم بود، ادامه داد: در این سرا بعضی از برنامه‌ها در قالب‌های جدیدی اجرا می‌شوند. نقد فیلم کوتاه برای اولین بار در این بخش انجام می‌شود و نسبت به دوره گذشته تکریم و گرامیداشت‌ها تقویت شده و برنامه‌های میدانی به سرای «کوشک کتاب» اضافه شده است.

در بخش سرای «جوایز ادبی» نیز یک تغییر رویکرد کلی نسبت به دو سال گذشته رخ داده است. در این غرفه همه جوایز کتاب‌‎محور کشور به مخاطبان معرفی می‌شودوی به برنامه‌ها و فعالیت‌های سرای «جوایز ادبی» و غرفه «کتاب آرا» اشاره کرد و افزود: در بخش سرای «جوایز ادبی» نیز یک تغییر رویکرد کلی نسبت به دو سال گذشته رخ داده است. در این غرفه همه جوایز کتاب‌‎محور کشور به مخاطبان معرفی می‌شود. در غرفه «کتاب آرا» که امسال برای سومین سال در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برپا می‌شود نیز فعالیت‌ها نسبت به سال قبل جنبه تکاملی و رو به جلو دارد و در این غرفه دوره پیشرفته کارگاه‌های آموزشی دوره‌های گذشته برگزار می‌شود. نشست‌های نقد و بررسی عمومی در حوزه تخصصی کتاب آرایی نیز به فعالیت‌های این بخش اضافه شده است.

مجیدی با اشاره به نشست‌های سرای «کودک و نوجوان» گفت: نشست‌های سرای «کودک و نوجوان» از نظر تعداد و محتوا تقویت شده و از این نظر با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و فعالیت‌های پررنگ‌تری در این بخش برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌های میدانی کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تکیه بر موضوع کودک و نوجوان پیگیری می‌شوند، عنوان کرد: این فعالیت‌ها همچون کارناوال‌های شادی پیمایی، عروسک‌های غول پیکر و برنامه‌های خیمه شب بازی در کل فضای عمومی مصلی امام خمینی(ره) اجرا می‌شوند. از نظر برنامه‌های صحنه‌ای نیز دو جایگاه متمرکز در محل برگزاری این دوره از نمایشگاه در نظر گرفته شده که برنامه‌های متنوعی همچون سرود، تئاتر و برنامه‌های مناسبتی برای آن پیش بینی شده است. سعی ما بر این است که چندین برنامه در راستای جشن دهه کرامت مشابه برنامه «دختر ماه» در نمایشگاه کتاب برگزار کنیم. قریب به ۱۰۰ دستگاه و مجموعه‌ فرهنگی برنامه‌های خود را ارائه دادند و برای انجام فعالیت‌های فرهنگی مشارکت خود را اعلام کردند.

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره فعالیت «مشاوره‌ کتاب» در این دوره از نمایشگاه نیز گفت: برای «مشاوره کتاب» یک غرفه مرکزی در شبستان اصلی و دو غرفه در سالن کودک و نوجوان در نظر گرفته شده است و مشاوران حاضر در این غرفه‌ها به بازدیدکنندگان در حوزه مطالعاتی و مورد علاقه برای انتخاب و خرید کتاب مشاوره ارائه می‌دهند.

راه اندازی غرفه‌های فرهنگی بخش دیگری از برنامه‌ها است که به صورت متمرکز در حوزه کودک و نوجوان مستقر هستندوی بیان کرد: یکی از تفاوت‌های فرهنگی این دوره از نمایشگاه با سال گذشته انجام فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی با محوریت خانواده و جوانی جمعیت است. همچنین متناسب با شعار نمایشگاه «بخوانیم و بسازیم» برنامه‌هایی در کوشک کتاب و در سالن کودک و نوجوان طراحی شده است.

مجیدی گفت: به جز برنامه افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هر روز برنامه‌های صبحگاهی همچون برافراشتن پرچم، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پخش صلوات خاصه در دهه کرامت و... را طراحی کرده‌ایم. همچنین راه اندازی غرفه‌های فرهنگی بخش دیگری از برنامه‌ها است که به صورت متمرکز در حوزه کودک و نوجوان مستقر هستند و فعالیت‌های ترویجی انجام می‌دهند. این غرفه‌ها عمدتا توسط مجموعه‌های مردمی و تشکل‌ها با الگو قرار دادن شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» لحاظ شده است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha