اکسپو؛ دریچه‌ای برای معرفی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران با هدف فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حال برگزاری است و خراسان شمالی با معرفی ۱۳ زنجیره تولید در این رویداد سعی در معرفی ظرفیت های اقتصادی خود دارد.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه دوره ششم ایران اکسپو در ۱۴۰۳ از هشتم اردیبهشت در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران گشایش یافت و تا ۱۲ اردیبهشت جاری میزبان بازرگانان داخلی و خارجی است.

اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی مناسب برای استان‌هایی مانند خراسان شمالی است که ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری دارند اما به دلایل مختلف این ظرفیت‌ها معرفی نشده است یا ناشناخته مانده است.

خراسان شمالی با تمرکز بر زنجیره ارزش در صنایع بالا و پایین دستی و با معرفی محصولات گوناگون در بخش های معدن، کشاورزی، قطعات فولادی، پتروشیمی و گردشگری در این رویداد مهم حضور یافته است.

۱۳ زنجیره راهبردی در استان شناسایی شده است که از این تعداد دو زنجیره شامل تولید گوشت قرمز و فرش دستباف در سطح ملی مصوب و در این نمایشگاه به سرمایه گذاران معرفی می شود.

اکسپو؛ دریچه‌ای برای معرفی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی

معرفی ۱۳ زنجیره راهبردی خراسان شمالی

استاندار خراسان شمالی در نخستین روز این نمایشگاه با چندین هیات تجاری از کشورهای چین، پاکستان، ترکیه و چند هیات تجاری داخلی مذاکره و گفت و گو کرد.

محمدرضا حسین نژاد در این دیدارها که در غرفه خراسان شمالی انجام شد، ظرفیت ها و توانمندی های استان را در حوزه های مختلف به ویژه در ۱۳ زنجیره ارزش راهبردی تشریح کرد.

وی برخی صنایع و توانمندی ها از جمله، تولید آلومینیوم، تولید منیزیم از سنگ دولومیت، تابلو فرش‌های دو روی ابریشم در خراسان شمالی را انحصاری توصیف کرد که برای این هیات ها نیز جذاب بود.

حسین نژاد با بیان اینکه خراسان شمالی آماده حضور بیشتر سرمایه گذاران خارجی و داخلی است، افزود: وجود معادن استان از فرصت های خوب سرمایه گذاری محسوب می شود و این استان از آمادگی لازم برای صادرات تجهیزات و ماشین آلات برخوردار است.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: زنجیره ارزش و فرصت های سرمایه گذاری استان شناسایی و بستر برای حضور تجار در همه بخش ها آماده است.

وی خاطرنشان کرد: صنایع دستی، تولیدات استان در زمینه های فولادی، محصولات کشاورزی، پتروشیمی و دامی از ظرفیت های مهم خراسان شمالی در زمینه صادرات محسوب می شود.

استاندار خراسان شمالی در حاشیه برنامه های حضور خود در این نمایشگاه با معاون اقتصادی وزیر کشور دیدار و با تاکید بر کاهش زمان صدور مجوزهای سرمایه گذاری و شناسایی زنجیره های تولید، اظهار کرد: ۱۳ زنجیره راهبردی در استان شناسایی شده است که از این تعداد ۲ زنجیره تولید گوشت قرمز و فرش دستباف در سطح ملی مصوب شده است.

وی حضور در این نمایشگاه را فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان استان دانست و عنوان کرد: این نمایشگاه می تواند تعاملات میان تجار خارجی و تولیدکنندگان استان را افزایش دهد تا منجر به امضای قراردادهای تجاری شود.

اکسپو؛ دریچه‌ای برای معرفی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی

تاکید وزیر کشور بر نوآوری در صادرات فرش

وزیر کشور نیز ظهر روز گذشته با حضور در غرفه استان خراسان شمالی در نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران در جریان زنجیره های ارزش راهبردی استان قرار گرفت و گفت: در بازدید قبلی خود از نمایشگاه فرش استان به نظر می رسید که خراسان شمالی برای صادرات فرش و تقویت این زنجیره ارزش، نیازمند نوآوری در حوزه صادرات است.

احمد وحیدی بر تقویت زنجیره ارزش گوشت قرمز نیز تاکید کرد و افزود: فروش دام زنده باید در این استان متوقف شود و فرآورده های گوشتی و کشتارگاه ها در استان فعال شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی نیز از دیگر مهمانان غرفه خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو بود.

محمدابراهیم حسن نژاد در این بازدید بر تکمیل زنجیره ارزش گوشت قرمز در استان خراسان شمالی تاکید کرد و گفت: باید تمام تلاش خود را برای کاهش بهای قیمت تمام شده گوشت قرمز در استان انجام دهیم و در این خصوص باید برنامه ریزی هایی مناسبی انجام شود.

اکسپو؛ دریچه‌ای برای معرفی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی

فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی رتبه دهم را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده است.

خراسان شمالی بهشت سرمایه گذاری در بخش معدن نیز است و ۲۸ مورد از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده کشور در این خطه وجود دارد که سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تُن ماده معدنی از معادن آن استخراج می شود.

همچنین این استان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارای ۹ شهرک، ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است که با توجه به تامین زیرساخت ها، فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری فراهم شده است و ١١۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی، ٢٢ منطقه نمونه گردشگری استانی و هشت روستای هدف گردشگری نیز به این ظرفیت جلای شفافی داده است.

با وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی خراسان شمالی، هزاران راه نرفته برای ارتقای شاخص های توسعه در استان وجود دارد که جبران این عقب ماندگی ها از نگاه توسعه محور دولت دور نمانده و با اجرای برنامه هایی هدفمند در ۲ سال اخیر شاهد تحولی در حوزه صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هستیم.

دولت سیزدهم به خوبی می دانست که تحول در بخش صنعت و معدن آغازگر تحول اقتصادی است و به همین دلیل برای رشد کمی و کیفی شاخص های بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گام های اثر گذاری برداشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha