به گزارش ایرنا، شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده بیانگر این است که برای خروج از مشکلات اقتصادی به عنوان مساله اصلی کشور، جهش تولید ضرورت دارد.
جذب سرمایههای خُرد و پراکنده مردم و مشارکت دادن آنها در فرآیند تولید و سرمایهگذاری از راهکارهای مشارکت مردم در جهش تولید است.
یکی از روش های مشارکت پذیری مردم در تولید، ایجاد کسب و کارهای خرد و ایجاد مشاغل خانگی است که در این راستا با حمایت از این بخش می توان مردم را در تولید مشارکت داد و گام های موثری در ایجاد اشتغال پایدار برداشت.
پرداخت یک هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی در همدان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یک هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات سال گذشته برای فعالان مشاغل خانگی استان پیش بینی شده بود که یک هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال آن جذب و به یک هزار و ۴۰۰ طرح پرداخت شد.
یوسف شعبانی افزود: حمایت از فعالان مشاغل خانگی از برنامه های مهم دولت سیزدهم به شمار می رود و حمایت خوبی نیز تاکنون از فعالان این حوزه صورت گرفته که همچنان استمرار دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان خاطرنشان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی، به صورت قرض الحسنه و با عاملیت بانک های توسعه تعاون، رفاه، پست بانک، ملی، صادرات، تجارت، ملت و قرض الحسنه مهر به متقاضیان پرداخت می شود.
شعبانی افزود: پرداخت این تسهیلات در بخشهای مختلف صنایع دستی، خدماتی، صنعتی، فرهنگی و کشاورزی با نرخ سود چهاردرصد از طریق ثبت نام در سایت مشاغل خانگی پرداخت می شود و جامعه هدف این تسهیلات، زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و شهری دارای مهارت و همچنین جوانان هستند.
وی با اشاره به اینکه ۶۲۰ رشته فعالیت مشاغل خانگی در سامانه مرتبط در استان همدان ثبت شده است ادامه داد: بیشتر تسهیلات مشاغل خانگی استان به متقاضیان طرح های صنایع دستی، قالیبافی، گلیم بافی و خیاطی پرداخت شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اظهار کرد: اجرای مشاغل خانگی نیاز به فضای زیاد ندارد، همچنین در این طرح ها نیاز به پرداخت اجاره مکان نیست از این رو هزینه ها برای ایجاد اشتغال کمتر است.
وی افزود: یک هزار و ۳۰۰ تعاونی در حوزه تولید، توزیع و خدمات فعال هستند که کانون های کسب و کار و خوشه های صنعتی با تشکیل تعاونی های "تامین نیاز" توسعه یافتند و در این باره مردم را هم پای کار آوردیم.
شعبانی از تعاونگران و مدیران اتحادیه های تعاونی استان خواست زمینه اعتماد و اعتقاد مردم را به بخش تعاون فراهم آورده و با استفاده از این ظرفیت و جذب سرمایه گذاران ضمن اشتغال آفرینی و توسعه اقتصادی استان برای تحقق شعار سال از تمام توان خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: در طرح مشاغل خانگی، متقاضیان متناسب با مهارتی که دارند در سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir ثبت نام می کنند و مراحل بعدی را با هماهنگی دستگاه اجرایی مرتبط انجام می دهند.
وی یادآور شد: بر اساس تبصره بند ۶ ماده هفت قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی «بانک مرکزی» موظف است با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نحوه توزیع منابع قرضالحسنه برای مشاغل و کسبوکارهای خانگی را با توجه به اولویت و اهمیت انواع مشاغل خانگی و سهم هر استان تعیین و در ابتدای هر سال به بانکها و موسسات اعتباری ابلاغ کند.
وی با تاکید بر تقویت بخش تعاون افزود: ۲۵ درصد سهم تسهیلات به تعاون اختصاص می یابد تا به هدف پیش بینی شده مبنی بر توسعه تعاون هر سال ۲ درصد دست یابیم.
شعبانی افزود: در حوزه تسهیلات مختص تعاونی، هزار میلیارد ریال طرح به بانک معرفی کردیم که ۵۲۰ میلیارد ریال تاکنون برای توسعه تعاونی ها پرداخت شده است.
شعبانی گفت: ایجاد ۱۷ هزار فرصت شغلی تعهد اشتغال امسال استان همدان است که این آمار در سال گذشته ۲۰ هزار و سال ماقبل ۲۳ هزار فرصت شغلی بود.
وی تصریح کرد: تعهد اشتغال برای همدان با ظرفیت ها همخوانی نداشت و تعهدات بر اساس جمعیت فعال نبود که این مهم مورد توجه قرار گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان ادامه داد: بنابراین در ۲ سال متوالی هر سال سه هزار شغل از تعهدات همدان کاهش یافت و امسال به ایجاد ۱۷ هزار فرصت شغلی تقلیل یافت.
وی افزود: در استان همدان ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر وجود دارد که در واحدهای کارگری در حال فعالیت و دارای بیمه اجباری هستند که ۹ هزار نفر نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
شعبانی یادآوری کرد: سال گذشته برای ۹ هزار نفر اشتغال پایدار و قابل رصد ایجاد شد و در مجموع ۲۷۲ هزار و ۹۱۳ نفر بیمه شده کارگری هستند که با احتساب خانواده ۸۰۹ هزار و ۳۴۴ نفر زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
وی ادامه داد: ۲۴ هزار و ۲۱۴ واحد در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت مشمول قانون کار و تامین اجتماعی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان تصریح کرد: یک هزار و ۸۰۰ نفر مقرری بگیر بیمه تامین اجتماعی هستند و به علت بیکاری، دولت با پرداخت حقوق حمایت می کند.
شعبانی گفت: ۱۴۴ هزار و ۱۴۳ نفر در بخش کشاورزی، ۱۶۱ هزار و ۵۵۰ نفر در بخش صنعت و ۲۳۸ هزار و ۲۴۴ نیروی کار در بخش خدمات استان همدان مشغول به کار هستند.
نظر شما