به گزارش ایرنا، با عنایت به تاکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع تولید و نقش مهم موضوع سلامت در توسعه پایدار و اثر بر نیروی تولید، در بودجه ۱۴۰۳ اقدامات مطلوبی صورت گرفته است؛ به طور کلی اعتبارات بخش بهداشت و درمان، ۴۰۹ همت یا به بیان دیگر حدود ۲۹ درصد در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل رشد داشته است.
رشد ردیفهای بودجه درمانی، در کنار پیشبینی ۳.۹ همت برای جذب ۲۵ هزار نیروی جدید برای مراکز بهداشتی و درمانی جدیدالاحداث و ۱۸۰۰ نفر عضو هیات علمی موکد توجه دولت و مجلس به مساله بهداشت اجتماعی و موضوع سلامت است.
موضوع تولید گره خورده به بحث سلامت نیروی کار و جوانی جمعیت است. در بحث سلامت، علاوه بر اینکه رویکرد بودجه ۱۴۰۳ حفظ سلامت مردم بوده، توجه به افزایش تعداد کادر درمان نیز به چشم میخورد. با توجه به افزایش سن نسل انفجار جمعیت در ایران، نیاز به خدمات درمانی در آینده بیشتر خواهد بود و زیرساختهای درمانی و آموزشی از اکنون باید ارتقا یابند.
افزایش ظرفیت و کمک هزینه دستیاران پزشکی
افزایش تعداد کادر درمان میتواند بهبود قابل ملاحظهای در رفاه اجتماعی داشته باشد. نخست، این افزایش میتواند منجر به کاهش زمان انتظار برای درمان و خدمات پزشکی شود که این امر میتواند بهبود قابل توجهی در سلامت و کیفیت زندگی افراد داشته باشد. همچنین، افزایش تعداد کادر درمانی میتواند منجر به ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی، افزایش دسترسی به خدمات پزشکی، کاهش هزینههای بهداشتی و افزایش اعتماد به نفس افراد در ارتباط با سلامتی شود.
این اقدامها میتوانند بهبود معیشت و رفاه اجتماعی را در جوامع ایجاد کنند. در بودجه سال جاری ۱.۵ همت اعتبار هزینهای برای افزایش ظرفیت پزشکی موضوع مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر، برای کمک هزینه دستیاری تخصصی، مبلغ ۳۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
انعکاس بودجه سلامت در افزایش رفاه بازنشستگان
برای تامین اجتماعی نیز یک ردیف در بودجه به مبلغ ۱۱.۷ همت و یک تبصره به میزان ۱۳۰ همت برای تادیه بدهی دیده شده است؛ از سوی دیگر، ایجاد یک ردیف مستقل برای اجرای قانون معلولان با اعتبار ۱۳ همت و رشد مستمری مددجویان به میزان ۳۰ درصد از تحولات این بخش میباشد. برای این کار ۶۸ همت مورد نیاز است که در مصارف هدفمندی لحاظ گردیده است.
توجه به موضوع سلامت در بودجه دولت بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا سلامت جامعه اساسیترین سرمایه انسانی است و تأثیر گذار بر رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و پایداری کلانشهرها و جوامع است.
این سرمایه انسانی، برای رشد و توسعه اقتصادی لازم است و حفظ آن نیازمند سرمایهگذاری مناسب در زمینههای مختلف سلامتی است همچنین اهمیت این موضوع از نظر اجتماعی و اخلاقی نیز بسیار بالاست، زیرا دولت مسوولیت حفظ و بهبود سلامت جامعه را دارد و این امر نیازمند تخصیص منابع و بودجه مناسب است تا بتواند نیازهای سلامتی مردم را برطرف کند و به آنها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهد.
نظر شما