خبر فوری: رفع فیلترینگ

استولتنبرگ: ارائه تسلیحات به اوکراین افزایش خواهد یافت

تهران- ایرنا- «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز (دوشنبه) به اوکراینی‌ها گفت در حالی که اعضای این ائتلاف نظامی در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود مبنی بر تامین کمک نظامی عمل نکرده‌اند، اما اکنون جریان ارائه تسلیحات و مهمات به کی‌یف افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، دبیرکل ائتلاف نظامی آتلانتیک شمالی در سفر از پیش اعلام نشده خود به کی‌یف، با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری این کشور گفت‌وگو کرد و همچنین قرار است در پارلمان اوکراین (رادا) سخنرانی کند.

استولتنبرگ امروز در قطاری که او را به کی‌یف می‌برد، گفت: «من با زلنسکی و همچنین با پارلمان اوکراین [درباره این موضوع] بسیار صادق خواهم بود که متحدان ناتو آنچه را که در ماه‌های گذشته وعده داده بودیم، عملی نکرده‌اند.»

وی افزود: «ایالات متحده ۶ ماه زمان صرف کرد تا بسته‌ای را به توافق برساند و متحدان اروپایی نیز مهماتی را که وعده داده بودیم، تحویل نداده‌اند. اما اکنون مطمئن هستم که همه چیز تغییر خواهد کرد.»

دبیرکل ناتو خاطرنشان کرد که کنگره ایالات متحده اکنون بسته کمکی به اوکراین را به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار تصویب کرده است که به سرعت توسط جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به قانون تبدیل شد و هفته گذشته نیز ریشی سوناک نخست‌وزیر انگلیس، بیانیه‌ای مبنی بر تعهد «بی‌سابقه» به کی‌یف را اعلام کرد.

وی همچنین با بیان اینکه آلمان با ارائه یک سامانه جدید پدافند هوایی «پاتریوت» به اوکراین موافقت کرده و هلند نیز کمک‌های خود را به کی‌یف افزایش داده است، گفت که انتظار دارد «تعهدات جدید» دیگری در راه باشد.

این مقام ناتو با اشاره به عقب‌نشینی‌های اوکراین در میدان جنگ، اظهار داشت: «این [ارائه کمک‌ها] تفاوت ایجاد می‌کند، همانطور که فقدان حمایت تفاوت ایجاد کرد.»

این سومین سفر استولتنبرگ به کی‌یف از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) است. سفر دبیرکل ناتو در زمانی انجام می‌شود که اوکراین در شرایط سخت جنگ قرار دارد.

در همین حال رویترز با اشاره به «شکست نافرجام ضد حمله اوکراین در سال گذشته» و «کمبود تسلیحات و مهمات شرکای غربی کی‌یف»، نوشت: نیروهای روسیه [در میدان نبرد] پیش قدم هستند.

از سوی دیگر، زلنسکی پیشتر به اعضای ناتو گفته بود که کی‌یف برای مقابله با حملات هوایی روسیه به دست‌کم هفت سامانه «پاتریوت» یا سایر سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی نیاز دارد و از آنها خواست کمک‌های نظامی خود را برای اوکراین افزایش دهند.

به گزارش ایرنا، روسیه به دنبال نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی مسکو از سوی غرب، پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکنون با حمایت‌های هنگفت مالی و نظامی از کی‌یف، مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان دادن به آتش این جنگ را مسدود کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha