به گزارش خبرنگار ایرنا، توسعه و رونق زندگی روستایی در سایه محرومیتزدایی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است که طی ۲ سال اخیر با روند پرشتابی به منظور ارتقای وضعیت ساختاری روستاهای استان مرزی ایلام دنبال شده است.
ارتقاء سطح زندگی در جوامع روستایی یکی از ضرورتهای امروز به شمار میرود، یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در طی این سالیان توجه به مناطق محروم و روستایی کشور است که خوشبختانه در این زمینه موفقیتهای بزرگی حاصل شده به نحوی که امروز خدمات عمرانی و ایجاد زیرساختهای اولیه، بهداشت، درمان و آموزش در نوک پیکان این دستاوردها و اولویتها قرار گرفته است.
همت در محرومیتزدایی و خدماترسانی به مناطق محروم و روستایی ایران اسلامی به حدی گسترده شده که اکنون با ایجاد زیرساختهای عمرانی حتی در بسیاری از سختگذرترین مناطق نیز امکانات آب، برق و گازرسانی ایجاد شده است و با حضور تکنولوژی در این مناطق، نظام زندگی روستانشینی رنگ و بویی از حضور رفاهیات را به خود گرفته است.
خدمات زیربنایی مانند راههای ارتباطی از مهمترین عوامل توسعهای جوامع مختلف محسوب شده و این مسأله در جامعه بشری امروز نیز همواره مورد توجه دولتمردان بوده و هست تا جایی که از جاده همیشه به عنوان رکن مهم توسعه یاد میشود.
بی شک، روستاها در کشور ما از مناطق محروم به شمار رفته و نبود امکانات لازم با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی و زندگی مدرن شهری، طی چند دهه گذشته باعث مهاجرت بیرویه و گسترده روستائیان به شهرها و مناطق حاشیهای آن شده که همین مساله نیز معضلات جامعه شهری ما را امروز دوچندان کرده است.
در این رابطه نقش راههای ارتباطی و جادهها در مناطق روستایی همواره از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و این مساله در استان ایلام نیز از گذشتههای دور و نزدیک جزو دغدغههای مهم مسئولان عالی آن به شمار رفته است.
توسعه راههای روستایی از جمله عوامل رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستاها و مهاجرت معکوس است که در دولت سیزدهم گامهای بلندی در این بخش در کشور و به خصوص استان ایلام برداشته شده است.
با این حال، محرومیت زدایی در مناطق محروم روستاها از جمله برنامههای دولت سیزدهم بوده و اقدامات بسیاری را در این زمینه انجام داده که یکی از این اقدامات آسفالت، بهسازی و بازسازی راههای روستایی بوده است.
۱۰۳ کیلومتر آسفالت راه روستایی ایلام در دولت سیزدهم انجام شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۱۰۳ کیلومتر از راههای روستایی این استان آسفالت شده است.
"سید زاهدین چشمه خاور" اظهار کرد: در این مدت (ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون) ۱۳۲ کیلومتر آسفالت حفاظتی و ۴۰۸ کیلومتر آسفالت راههای اصلی و فرعی در راههای استان اجرا شده است.
وی افزود: نصب ۴۱ کیلومتر نیوجرسی، نگهداری ۷۰ کیلومتر روشنایی راه و تونل، تهیه و نصب سه هزار و ۱۱۲ مترمربع تابلو اطلاعاتی از دیگر اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام در دولت سیزدهم بوده است.
به گفته چشمه خاور، عملیات ۵۵۶ کیلومتر درزگیری راه و بیش از ۱۰۹ هزار لکه گیری از دیگر اقدامات انجام شده این اداره کل در طول فعالیت دولت سیزدهم در استان است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای ایلام با اشاره به اعتبارات هزینه شده در بازه زمانی سه سال گذشته، گفت: در این مدت بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبارات شامل استانی، ملی نفت، قیر و دیگر نهادهای همچون بنیاد علوی و بنیادبرکت هزینه شده است.
وی اضافه کرد: استان ایلام از نظر روکش آسفالت و ایمنی جادهها و تعمیر ماشینآلات مقام اول کشور را دارا بوده که نسبت به سنوات قبل قابل تامل است.
۴۰۱ کیلومتر از راه های ایلام روکش آسفالت شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام گفت: طی سال گذشته ۴۰۱ کیلومتر از راههای این استان روکش آسفالت شده است.
چشمه خاور با اشاره به اقدامات در حوزه روکش آسفالت جادهها یادآور شد: سال گذشته علاوه بر نگهداری راههای استان، بهسازی و اجرای ماسه آسفالت مقاطع از بین رفته رویه راهها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در این مدت(سال ۱۴۰۲) ۴۵ کیلومتر راه فرعی، ۶۵ کیلومتر راه روستایی و ۱۹۵ کیلومتر از راههای اصلی استان روکش آسفالت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای ایلام یادآور شد: در این بازه زمانی ۹۶ کیلومتر آسفالت حفاظتی(میکروسرفیسینگ و اسلاری سیل) نیز در سطح راه های استان انجام شده است.
چشمه خاور بیان کرد: عملیات اجرایی هزار و ۸۹۶ تن لکه گیری راهها و ۲۳۷ کیلومتر درز گیری از دیگر اقدامات در حوزه راههای استان بوده است.
ایلام، در حوزه نگهداری راه های فرعی و روستایی از استان های برتر کشور است
معاون راه روستایی راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفت: ایلام طی سالهای اخیر با مدیریت صحیح منابع در حوزه نگهداری راه های فرعی و روستایی از استانهای برتر کشور بوده است.
"خداداد مقبلی" با اشاره به شرایط توپوگرافی منطقه ایلام یادآور شد: ضریب اعتبارات راههای روستایی در استان مناسب است.
معاون راه روستایی راهداری و حمل و نقل جادهای کشور تاکید کرد: این سازمان با وجود تردد زائران اربعین و مشکلات جادهای نگاه ویژهای به استان دارد و توسعه راههای روستایی از اولویتهای راهداری است.
مقبلی اضافه کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته برای نگهداری و مرمت و بازسازی راههای روستایی استان اعتبارای تخصیص مییابد.
وی یادآور شد: ایلام با توجه به اعتبارات سال گذشته در حوزه ساخت راههای فرعی و روستایی و نگهداری جزو استانهای با عملکرد مطلوب در کشور است.
معاون راه روستایی راهداری و حمل و نقل جادهای کشور ادامه داد: سال جاری هم با همان نگاه به راههای روستایی استان به ویژه در اعتبارات اربعین و مسیرهای کاروانهای راهیان نور توجه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، استان ۲۰ هزار کیلومتر مربعی ایلام در غرب کشور و همسایگی عراق دارای ۱۴۵ کیلومتر بزرگراه، ۶۷۰ کیلومتر راه اصلی، ۸۹۱ کیلومتر راه فرعی و یک هزار و ۶۴۸ کیلومتر راه روستایی است.
نظر شما