به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند که دادستان دیوان بین المللی کیفری با کارکنان بیمارستان های «الشفا» در شمال و «ناصر» در جنوب نوار غزه دیدار و گفت وگو کرد و اظهارات آن ها را درباره جنایت های نظامیان رژیم صهیونیستی و قتل عام بیماران و پناهندگان به این بیمارستان ها، به ثبت رساند.
به گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، حوادثی که در این بیمارستان ها اتفاق افتاده، به دیگر تحقیقاتی ضمیمه می شود که دیوان بین المللی کیفری درباره جنایت های جنگی، ضد بشری، تجاوز و نسل کشی در نوار غزه انجام می دهد.
در همین حال، دفتر دادستان کل دیوان بین المللی کیفری، از اظهار نظر درباره روند اجرایی تحقیقات جاری، خودداری و دلیل آن را، حفظ جان شاهدان اعلام کرد.
بیمارستان های «الشفا» و «ناصر» دو هدف اصلی حملات نظامیان رژیم صهیونیستی بود که به بهانه بکارگیری توسط حماس برای اهداف نظامی، بمباران و محاصره شد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و کادر پزشکی این بیمارستان ها، این ادعای رژیم صهیونیستی را رد کردند.
پس از کشف ده ها گور جمعی در بیمارستان «ناصر» و خارج کردن صدها جنازه از آن ها، مسئولان فلسطینی در چند روز گذشته خواستار تحقیقات در این باره شدند.
رژیم صهیونیستی عضو دیوان بین المللی کیفری نیست، ولی فلسطین در سال ۲۰۱۵ عضو این دیوان شد و همین امر به آن اجازه تحقیق درباره هرگونه جنایت در سرزمین های فلسطینی را می دهد.
پرونده جنایت های رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی کیفری متفاوت از پرونده ای است که با شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری درباره نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه باز شده است.
دیوان بین المللی دادگستری در لاهه به شکایت میان کشورها رسیدگی، در حالی که دیوان بین المللی کیفری به جنایت های انجام شده در حق افراد رسیدگی می کند.
نظر شما