به گزارش گروه فرهنگی، ملیحه درخوش معاون علمی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در آیین گرامیداشت طهمورث ساجدی صبا با اشاره به اهدای کتابخانه شخصی آن مرحوم به این مجموعه گفت: کتابخانه او توسط خانواده آن مرحوم در آبان ۱۴۰۰ به دانشگاه تهران اهدا شد و شامل یکهزار و ۴۲۹ عنوان کتاب به زبانهای فارسی، فرانسوی و انگلیسی است، کتابهای اهدایی، از نظر محتوا، بیشتر در حوزههای ادبیات تطبیقی فارسی و فرانسوی، تاریخ فرانسه و تاریخ جهان است.
درخوش یادآور شد کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، سال ۱۳۵۰ تاسیس شده و از دیرباز پذیرای سنت پسندیده اهدای کتاب بوده است.
ایرانشناس فعال، منتقد منصف و مترجم موفق
علی شهیدی مدیر گروه فرهنگ، زبانهای باستانی و ایرانشناسی دانشگاه تهران نیز در این مراسم با اشاره فعالیت مرحوم ساجدی صبا در حوزه ایرانشناسی گفت: انجمن ایرانشناسی با همت او شکل گرفت، او عضو و نایبرئیس این انجمن بود؛ نشان انجمن نیز یادگار اوست که به درخواست وی و طراحی مرتضی شمیسا شکل گرفت.
شهیدی، ساجدی صبا را در حوزه نقد ادبی و علمی، منتقدی منصف دانست و تاکید کرد او مترجمی موفق نیز بود.
تعریف ایرانشناسی
علی عزتزاده دبیر انجمن ایرانشناسی با اشاره به مناقشههایی که از زمان ابداع واژه ایرانشناسی توسط احمد کسروی تا امروز درباره تعریف و گستره این رشته وجود داشته است، گفت: مرجوم ساجدی صبا در مدخلی که در دانشنامه زبان و ادب فارسی درباره ایرانشناسی نوشته، این رشته را از سه جنبه تاریخی، مکاتب مختلف و کشورهای گوناگون، بررسی کرده است.
عزتزاده ایرانشناسی را به روایت دکتر ساجدی صبا اینگونه تعریف کرد: ایرانشناسی عبارت است از مطالعه و تحقیق در کلیه جنبهها و مظاهر تمدن ایرانی و شناساندن این تمدن به ملل دیگر و حفظ جایگاه واقعی آن در جهان.
طهمورث ساجدی صبا، ایرانشناس و استاد زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تهران، در اسفندماه ۱۳۹۷ چشم از جهان فروبست. آیین گرامیداشت وی به همت انجمن ایرانشناسی و دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم، گروهی از استادان همکار، پژوهشگران رشته ایرانشناسی و شاگردان زندهیاد ساجدی صبا به سخنرانی و تعریف خاطراتی از وی پرداختند.
نظر شما