به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، عطاالله کاویان روز سه شنبه با بیان اینکه طی هفته گذشته به مناسبت هفته «زمین پاک» طرحهای ترویجی و برنامههای متعددی در مازندران اجرا شد، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهمی که به مناسبت این مناسبت محیط زیستی در مازندران اجرا شد آغاز فعالیت پویش «امروزِ من بدون کیسه پلاستیکی» است که با هدف حذف عرضه کیسههای پلاستیکی از فرآیند عرضه محصولات مختلف در این استان مد نظر قرار گرفته است.
وی افزود: مطابق آییننامه کاهش مصرف کیسههای پلاستکی که ۲۰ مهر ۱۴۰۱ به تصویب هیئت وزیران رسید، توزیع رایگان کیسههای پلاستیکی برای فروشگاههای زنجیرهای ممنوع است. بر همین اساس نیز سازمان حفاظت محیط زیست تلاش میکند با فرهنگسازی در این زمینه گام بردارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه امسال شعار «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» برای هفته «زمین پاک» در نظر گرفته شده بود، خاطرنشان کرد: به منظور تحقق این هدف پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» در مازندران به مناسبت هفته زمین پاک آغاز شد تا گامی برای اقناع افکار عمومی و فرهنگسازی در مسیر کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی برداشته شود.
وی اظهار کرد: هیئت وزیران در جلسه ۲۰ مهر ۱۴۰۱ به منظور حفظ سلامت جامعه در مقابل اثرات سوء ناشی از رهاسازی کیسههای پلاستیکی سبکوزن در محیط زیست و همچنین تولید ریزپلاستیک یا میکروپلیمرها در طبیعت و با هدف کمک به توسعه پایدار و کاهش اثرات زیست محیطی پلاستیکها بر مبنای اقتصاد چرخشی (توسعه بازیافت) و اقتصاد زیستی (توسعه پلاستیکهای زیستتخریبپذیر) آییننامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی را به تصویب رساند.
این مسئول از اجرای برنامههای مختلفی به مناسبت هفته «زمین پاک» در مازندران نیز خبر داد و گفت: پاکسازی مناطق جنگلی، ساحلی و مواصلاتی، جلسات تخصصی پسماند، کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقات نقاشی ویژه کودکان، دیدار با ائمه جمعه استان و بیان معضلات زیستمحیطی، برگزاری میز خدمت در مصلاهای نماز جمعه سراسر استان و برگزاری نشستهای علمی-تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی و فعالان محیط زیست، توسط ادارات حفاظت محیط زیست استان انجام شد.
کاویان افزود: به مناسبت این هفته ادارات حفاظت محیط زیست استان با مشارکت دستگاههای اجرایی مرتبط و فعالان و دوستداران محیط زیست ۲۸ منطقه جنگلی، ساحلی و حاشیه راههای مواصلاتی را از زباله پاکسازی کردند.
وی اظهار کرد: دومین جلسه کمیته تخصصی پسماند پزشکی استان در سال ۱۴۰۳ نیز هفته گذشته در سازمان نظام پزشکی شهرستان رامسر برگزار شد. در این جلسه درباره ظرفیت بیمارستانها و شرکتهای توانمند در زمینه مدیریت پسماندهای عفونی، مدیریت پسماندهای دارویی و شیمیایی و نظارت بیشتر بر عملکرد مدیران حوزه پسماند تاکید شد.
وی از برگزاری دورههای آموزشی برای اقشار مختلف طی این هفته خبر داد و گفت: ۳۰ کارگاه آموزشی در زمینه آموزش و تنویر افکار عمومی برگزار شد. کارشناسان و محیطبانان استان با حضور در مدارس و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دانشآموزان و کودکان پیشدبستانی مطالب زیستمحیطی را تبیین و تشریح کردند. بازدید دانشآموزان از پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری و موزه حیات وحش خشکهداران تنکابن نیز بخشی از از این برنامههای آموزشی و ترویجی بود.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران کارشناسان و محیطبانان استان ۶ دوره مسابقه نقاشی با موضوع «زمین پاک» در مدارس استان برگزار کردند و ۲ فیلم مستند از گونههای جانوری و گیاهی هم برای دانشآموزان ۲ روستای حاشیه پارک ملی کیاسر به نمایش گذاشته شد.
کاویان خاطرنشان کرد: برگزاری سه جلسه کارگروه پسماند استان، دیدار رؤسای ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانهای مازندران با ائمه جمعه و دادستانها، برپایی میز خدمت محیط زیست در مصلاهای نماز جمعه و برگزاری سه نشست علمی-تخصصی با حضور اساتید، دانشجویان و کنشگران زیستمحیطی نیز بخشی از برنامههای انجام شده هفته «زمین پاک» در مازندران بود.
به گزارش ایرنا، دوم اردیبهشت / ۲۲ آوریل هر سال روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است و در ایران نیز برای افزایش توجه به این مناسبت از سوم تا ۹ اردیبهشت به عنوان هفته زمین پاک با اجرای برنامههای محیط زیستی متعدد گرامی داشته میشود.
بر اساس آمار موجود روزانه به طور میانگین در شرایط عادی چهار هزار تن زباله در مازندران تولید میشود که در فصول ورود بیشتر مسافران این میزان تولید به ۲ برابر افزایش مییابد.
نظر شما