دکتر سنگری، سنگردار فرهنگ عاشورایی است

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۳:۲۵
کد خبر: 85464672
دکتر سنگری، سنگردار فرهنگ عاشورایی است

دزفول - ایرنا- امام جمعه دزفول با تجلیل از نیم قرن تلاش دکتر سنگری برای ترویج و پاسداشت فرهنگ عاشورایی گفت: این استاد فرهیخته از مبارزان پیش از انقلاب، رزمندگان دوران دفاع مقدس و سنگردار فرهنگ عاشورایی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرامپور پنجشنبه شب در آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری در حسینیه ثارالله دزفول، بیان کرد: دزفول دارای سرمایه های بزرگ انسانی است که فرزندان نخبه آن منشا شکوفایی های فراوانی بودند.

وی با بیان اینکه دزفول شهر شعر، ادب، فرهنگ، علم و تاریخ است گفت: بزرگانی چون شیخ مرتضی انصاری از دامن این شهر پرورش و در ایران و جهان اسلام خوش درخشیدند.

حجت الاسلام بهرامپور، دکتر سنگری را فرزند ادیب، عاشورایی و رزمنده دفاع مقدس دزفول دانست و گفت: کلام شیوا، ‌زیبا و دلنشین دکتر سنگری توانسته جریانی فرهنگی در کشور ایجاد کند.

وی گفت: دکتر سنگری با تحقیقات گسترده پیرامون عاشورا،‌ نقش برجسته ای در معرفی فرهنگ و ادبیات عاشورایی در کشور داشته است.

امام جمعه دزفول با بیان اینکه مردم قدرشناس دزفول قدردان فرزندان نخبه خود هستند گفت: بزرگداشت دکتر سنگری بزرگداشت خادم اباعبدالله(ع) است.

دکتر سنگری، سنگردار فرهنگ عاشورایی است

دکتر سنگری عمر خود را وقف گسترش فرهنگ عاشورایی کرده است

مسوول ستاد نکوداشت علما و مفاخر شهرستان دزفول نیز در این آیین گفت: این ستاد حدود سه سال پیش به همت عده ای از دغدغه مندان فرهنگ و هویت اصیل ایرانی اسلامی در دزفول شکل گرفت.

حجت الاسلام مهدی زارع با بیان اینکه معرفی سرمایه های انسانی دزفول از جمله اهداف شکل گیری اسن ستاد است گفت: باید در زمانی که نخبگان علمی و حوزوی در قید حیات هستند نسبت به معرفی آنها اقدام کرد.

وی افزود: فروردین ۱۴۰۱ نکوداشت حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دی ماه ۱۴۰۱ نکوداشت آیت الله سیدعلی شفیعی عضو خبرگان رهبری و امشب نیز نکوداشت دکتر محمدرضا سنگری توسط این ستاد برگزار شده است.

مسوول ستاد نکوداشت مفاخر دزفول، اخلاص را از جمله ویژگی های برجسته دکتر سنگری دانست و ادامه داد: دکتر سنگری از خادمان حسینی است که عمر خود را وقف گسترش فرهنگ عاشورایی کرده است.

دکتر سنگری، سنگردار فرهنگ عاشورایی است

به گزارش ایرنا، در حاشیه این آیین که با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد،‌ نمایشگاهی از آثار تالیفی این مولف و استاد برجسته ادبیات کشور بر پا شد.

دکتر محمدرضا سنگری در اولین روز آبان ۱۳۳۳ هجری شمسی در خانواده ای اهل دین، ادب و معرفت د دزفول دیده به جهان گشود. وی تمام دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بسیاری از سال های پس از آن را در دزفول گذراند و از مبارزان جوان پیش از انقلاب و رزمنده و مبلغ موثر سال های دفاع مقدس است.

سنگری، پس از پایان تحصیل در مقطع کاردانی در سال ۱۳۵۴ به عنوان معلم ادبیات به استخدام آموزش پرورش درآمد و پس از آن در سال ۱۳۷۳ با گذراندن مراتب عالی علمی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد.

دکتر سنگری یکی از پژوهشگران عاشورایی برجسته کشور است که سوابقی نظیر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو شورای نویسندگان کتاب مطالعات اجتماعی، مدیر دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری، عضو گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و دبیر علمی کتاب سال عاشورا را دارد.

عضو شورای مشاوران تربیتی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، عضو شورای فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضو گروه پژوهشی ادبیات پژوهشگاه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رئیس شورای علمی بنیاد دعبل خزاعی، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دبیر علمی جشنواره شعر غدیر بنیاد بین المللی غدیر، دبیر علمی کتاب ربع قرن دفاع مقدس، دبیر علمی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، عضو هیات امنای بسیج هنرمندان کشور و داور ۱۰ها جشنواره و سوگواره شعر، داستان، تحقیق، پژوهش و مقاله نگاری نیز از دیگر سوابق اجرایی وی هستند.

این پژوهشگر برجسته، مولف بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب از جمله نظیر سوگ سرخ، سرچشمه امید، در قلمرو راز، نافله باغ، ادبیات معاصر، جاده سجاده و روزنه‌ای به دنیای نوجوانی است. وی همچنین در تألیف ۳۰ جلد کتاب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و کتاب‌های راهنمای معلم مشارکت داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha