به گزارش ایرنا، این همایش بهعنوان بزرگترین رویداد مرتبط با فناوریهای اطلاعات مکانی هرساله توسط سازمان نقشهبرداری کشور و با مشارکت دانشگاههای برتر کشور در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی برگزار میشود.
مقاله ارائه شده با موضوع "استراتژیهای مکانی در تحقق اهداف برنامههای توسعه ملی؛ نگاهی ژرف به جایگاه اطلاعات مکانی در اجرا و پایش احکام برنامه هفتم توسعه" به بررسی تفصیلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخته و راهکاری نوین مبتنی بر اطلاعات مکانی برای اجرا و پایش صحیح احکام برنامه ارائه کرده است.
بهمن جمالی، رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان و نویسنده مسئول این مقاله، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح چارچوب پیشنهادی در این پژوهش پرداخت و اظهار داشت: با بررسی احکام لایحه برنامه هفتم توسعه که در مراحل نهایی تصویب و ابلاغ قرار دارد، مشخص شد بیش از ۷۲ ماده از مجموع ۱۱۸ ماده برنامه هفتم با استفاده از نقشه و اطلاعات مکانی قابل اجرا و پایش است که نشان از اهمیت بیش از پیش اطلاعات مکانی دارد.
وی افزود: استان زنجان از سال ۱۴۰۱ نسبت به بهرهبرداری از زیرساخت داده مکانی (SDI) مبادرت کرده و از این رو بهعنوان استان پیشرو در توسعه SDI، با ارائه این چارچوب، راهکاری اجرایی و فنی برای تحقق احکام برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است.
پژوهشگر دوره دکتری مهندسی سیستمهای اطلاعات مکانی (GIS) دانشگاه تهران، گفت: در چارچوب پیشنهادی، با استفاده از سنجههای عملکردی پیشبینی شده در برنامه هفتم توسعه، شاخصهایی مبتنی بر اطلاعات مکانی برای پایش احکام برنامه پیشنهاد شده است.
وی گفت:با توجه به پیش بینی احداث شبکههای اصلی و فرعی آبیاری بخش کشاورزی و یا بیلان منابع آب و تعادلبخشی به سفرههای آب زیرزمینی، دادههای متناظر با این احکام در قالب اطلاعات مکانی در نظر گرفته شده است که توسط دستگاه اجرایی متولی داده در بستر زیرساخت داده مکانی (SDI) بهصورت برخط ارائه میشود و امکان پایش میزان تحقق هر یک از بندها و احکام قانون برنامه هفتم را میسر خواهد ساخت.
نظر شما