مهدی طلعتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همچنین شهرستان تربت حیدریه دارای ۱۴۵ حلقه چشمه آب بوده که حدود ۶۰ درصد آنها در پی خشکسالیهای اخیر خشک شده است.
وی بیان کرد: شهرستان تربت حیدریه مشتمل بر دشتهای رخ، زاوه تربت حیدریه، ازغند، رشتخوار و نیشابور بوده و مجموع چاههای حوزه جغرافیایی سیاسی این شهرستان ۶۵۵ حلقه است که ۵۰۱ حلقه چاه در بخش کشاورزی و ۱۵۴ حلقه چاه برای صنعت و آشامیدن و خدمات استفاده میشود.
مدیر امور آب تربت حیدریه ادامه داد: نزدیک به ۲۲۵ میلیون متر مکعب آب در سال، با استفاده از این چاهها از منابع آبهای زیر زمینی تربت حیدریه برداشت میشود که سهم چاههای کشاورزی حدود ۱۹۷ میلیون متر مکعب یعنی برابر با ۸۹ درصد است.
وی با بیان اینکه تربت حیدریه منابع آبی سطحی چندانی ندارد، افزود: هشت درصد از آب های برداشت شده از چاهها برای آشامیدن و سه درصد هم برای خدمات و صنعت استفاده میشود.
طلعتی گفت: تربت حیدریه هنوز چندان صنعتی نشده و اتکای این شهرستان به آب در بخش کشاورزی است که این موضوع مطابق با اقتصاد و معیشت مردم شهرستان است.
وی بیان کرد: متوسط افت سطح آبهای زیرزمینی تربت حیدریه در سال نزدیک به یک متر است که میزان افت در برخی مناطق بیشتر و در برخی مناطق کمتر است.
مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: اکنون میزان افت سطح آبهای زیر زمینی بسیار کمتر از سالهای گذشته است و بر اساس نمودار هیدروگراف که وضعیت سطح آبهای زیرزمینی را نسبت به زمان خاصی نشان میدهد؛ میزان افت سالانه سطح آبهای زیر زمینی سال ۹۴ در دشت رشتخوار به ۲ متر رسیده بود.
وی اشاره کرد: میزان افت سطح آبهای زیر زمینی دشت مه ولات هم به حدود ۲ و نیم متر رسیده بود که پس از نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها و اعمال خاموشی ها بر روی چاههای کشاورزی وضعیت بهتر شده و اکنون در بسیاری از دشت ها به حدود یک متر کاهش یافته است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است.
نظر شما