حسین شهابیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شهروندان می توانند با ارائه یکی از پنج مدرک هویتی که در کتاب قانون انتخابات نوشته شده با آن در رای گیری شرکت کنند.
وی ادامه داد:شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، گذرنامه و گواهینامه رانندگی برای این منظور قابل استفاده است و کاربران صندوق های رای با اسکن هر یک از این مدارک توسط دستگاه احراز هویت و حائز رای دادن را انجام می دهد.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان مازندران گفت : بعد از احراز هویت شهروندان صندوقهای الکترونیکی یک کارت به شهروندان ارائه میدهند و افراد پس از حضور در پای دستگاه با مشاهده چهره کاندیداها میتوانند فرد مورد نظر را انتخاب کنند.
شهابیان همچنین یکی از مزایای صندوقهای الکترونیکی را برای افراد کم سواد و بیسواد دانست و افزود: این افراد میتوانند با رویت چهره کاندیدا فرد مورد نظر را انتخاب کنند تا دیگر مثل سنوات گذشته شبههای در آن نباشد.
وی یکی دیگر از مزایای این سیستم را تجمیع آرا دانست و افزود: در شمارش آرای الکترونیکی هیچ اشتباهی رخ نمیدهد و دستگاه صورت جلسه کل آرا را به صورت چاپی تحویل میدهد.
این مسوول حوزه فناوری انتخابات مازندران خاطرنشان کرد که نیم ساعت بعد از پایان ساعت رای گیری کار شمارش آرا آغاز می شود و نتایج به سرعت اعلام خواهد شد.
مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
طبق اعلام ستاد انتخابات شهرستانهای مازندران به جز حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ که انتخابات به دور دوم کشیده شد، در هشت حوزه انتخابیه دیگر نمایندگان مشخص شدند.
به گزارش ایرنا، بنا به اعلام ستاد انتخابات کشور، کلیات برنامه زمانبندی مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
۱. تعیین تعداد و محل استقرار شعب اخذ رأی (۲۱/فروردین/۱۴۰۳ تا ۲۷/فروردین/۱۴۰۳)
۲. صدور دستور تجدید انتخاب معتمدین هیأت اجرایی (۲۸/فروردین/۱۴۰۳)
۳. اطلاع رسانی فهرست امکانات، تسهیلات و برنامه زمانبندی، هزینه استفاده از آنها و نحوه مراجعه نامزدها توسط هیأت بررسی تبلیغات استان (حداکثر دو هفته قبل از شروع تبلیغات ۳۰/فروردین/۱۴۰۳)
۴. انتخاب اعضای شعب ثبت نام و اخذ رأی توسط هیأت اجرایی و معرفی به فرماندار یا بخشدار جهت صدور حکم (۲۹/فروردین/۱۴۰۳ تا ۰۷/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۵. انتشار آگهی اسامی نامزدهایی که به مرحله دوم راه یافتهاند در سراسر حوزه انتخابیه توسط فرمانداران مراکز حوزههای انتخابیه مربوطه(اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های عمومی و صداوسیمای مرکز استان) (۱۱/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۶. انتشار آگهی انتخابات در سراسر حوزههای انتخابیهای مرحله دوم توسط هیأتهای اجرایی مراکز حوزه انتخابیه مربوطه (اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های عمومی و صداوسیمای مرکز استان) (۱۱/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۷. صدور احکام اعضای شعب اخذ رأی مرحله دوم و دعوت از آنان جهت شرکت در جلسه توجیهی (۱۱/اردیبهشت/۱۴۰۳ تا۲۰/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۸. تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان (از ساعت ۰۰:۰۰ روز پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ تا ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۰) (۱۳/اردیبهشت/۱۴۰۳ تا ۲۰/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۹. ثبت کلیه فرآیندها و امکانات الکترونیکی برای برگزاری انتخابات کاملاً الکترونیکی و تأیید شورای نگهبان (یک هفته قبل از روز اخذ رأی ۱۴/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۱۰. صدور کارت جهت حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی از سوی هیات نظارت مربوطه (۱۸/اردیبهشت/۱۴۰۳ تا ۲۰/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۱۱. ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان (ممنوعیت از ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۲۰/۰۲/۱۴۰۳ آغاز میشود.) (۲۰/اردیبهشت/۱۴۰۳)
۱۲. اخذ رأی از واجدین شرایط (۲۱/اردیبهشت/۱۴۰۳)
نظر شما