محسن معصوم علیزاده شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکزیترین و تاریخیترین بافت همدان و پیشبینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیادهراهسازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.
وی اظهار کرد: به دنبال اجرای این طرح، امروز در هنگام خاک برداری قسمتی از یک آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت ادامه اجرای کار متوقف شده است.
معصوم علیزاده تصریح کرد: تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده است تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کاوش و ادامه روند اجرای طرح تصمیمگیری شود.
وی تاکید کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان بک ظرفیت گردشگری برای شهر همدان استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: در کنار انجام کاوش، نمیخواهیم جلوی اقدامات عمرانی شهر گرفته شود تلاش داریم کارهای عمرانی شهر ادامه داشته باشد.
وی بیان کرد: همدان یکی از تاریخیترین شهرهای ایران است و باید آثار تاریخی آن حفظ شود.
معصوم علیزاده اظهار کرد: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت میشود، ناظران یگان حفاظت میراث فرهنگی بر سر این طرح حضور دارند تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت نسبت به کاوش آن تصمیمگیری خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان با بیان اینکه بارها به شهرداری و شرکتهای خدمات رسان اعلام شده که با هر کندهکاری در همدان احتمال برخورد به آثاری وجود دارد و شواهد باستانشناسی در این شهر فراوان است ادامه داد: در محدوده میدان امام خمینی(ره)، با توجه به سایتموزهای که در این محوطه پیدا شده، ممکن است در هر خیابان نزدیک آن، به آثاری باستانی برخورد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه پیدا شدن این بنا را یک ظرفیت مناسب گردشگری برای شهر همدان میدانیم که میتوان در پیادهراه باباطاهر هم شاهد یک سایت موزه شبیه میدان امام(ره) بود و با پوشش شیشهای در معرض دید عموم قرار گیرد، عنوان کرد: این موارد باید بررسی شود و باستانشناسان ما جلساتی برگزار کنند و به موارد لازم برسند که تاکید این است، قابلیت یک سایت موزه کوچک در ابتدای باباطاهر وجود دارد.
به گزارش ایرنا، عملیات پیاده راهسازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان پایان یافته به میدان مرکزی شهر همدان، دوشنبه هفته گذشته(۱۰ اردیبهشت) با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.
این طرح پیاده راهسازی به طول ۸۰ متر و عرض ۳۵ متر انجام خواهد شد.
طرح پیاده راهسازی باباطاهر از پروژههای مورد تاکید شورای اسلامی شهر همدان است که در قالب مرحله نخست انجام میشود.
از سوی دیگر پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی از هگمتانه تا همدان تنها نماینده ایران در سال ۲۰۲۴، برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است.
پیادهراهسازی خیابان باباطاهر در محدوده پرونده ثبت جهانی هگمتانه قرار دارد.
به گزارش ایرنا، پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ به یونسکو تحویل داده شد.
«منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آمادهسازی شده است. منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل می شود.
براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو ارسال شده و در بین آثار تاریخی و فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در یونسکو، «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» تنها اثری است که به یونسکو ارسال میشود.
وسعت «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» در این پرونده حدود ۱۰۰ هکتار درنظر گرفته شده که شامل تپه هگمتانه، بازار، بافت و ۱۴۰ اثر تاریخی است و با ثبت جهانی این اثر، انتظار میرود بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راههای شهر همدان حفظ شود.
استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یکهزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.
نظر شما