به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، در گزارش نیوزویک آمده است: به گفته رئیس تدارکات، لجستیک و فناوری ارتش آمریکا، دولت ایالات متحده به زودی تعداد زیادی از موشکهای تاکتیکی اتکمز را از پیمانکاران صنایع تسلیحاتی این کشور دریافت خواهد کرد تا بدون نگرانی از کاهش ذخایر تسلیحاتی خود، این موشکهای دوربرد را در اختیار اوکراین قرار دهد.
این گزارش میافزاید: داگ بوش دستیار وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه تولید تعداد قابل توجهی از موشکهای اتکمز از چندین سال پیش به پیمانکاران صنایع تسلیحاتی در آمریکا سفارش داده شده بود، گفت که اکنون زمان تکمیل آن موشکها فرا رسیده و تعداد زیادی از آنها مسیر خط تولید را به پایان رسانده و آماده تحویل هستند.
بر اساس این گزارش، کییف از مدتها پیش خواستار دریافت موشکهای اتکمز و سایر تسلیحات دوربرد مانند موشکهای سایه توفان انگلیسی و اسکالپ فرانسوی از آمریکا و متحدان غربی خود بود و اعلام کرده بود که قصد دارد با استفاده از این سلاحهای دوربرد، ادوات و تجهیزات نظامی با ارزش روسیه در پشت خطوط مقدم نبرد را هدف قرار داده و مانع پیشروی نیروهای روسی به عمق خاک اوکراین شود اما پنتاگون تاکنون به خاطر نگرانی از کاهش ذخایر تسلیحاتی خود، در ارسال این سلاحهای دوربرد به اوکراین با مشکل مواجه بود.
در ادامه گزارش نیوزویک آمده است: این در حالی است که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید ماه گذشته اعلام کرده بود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ماه فوریه مخفیانه مجوز استفاده از تعداد قابل توجهی از موشکهای اتکمز را برای اوکراین صادر کرده است.
به گفته سالیوان، موشکهای اتکمز پیشتر در قالب بسته کمکی ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا که در اواسط ماه مارس اعلام شد، برای استفاده بر علیه اهداف روسی در داخل خاک اوکراین، به کییف ارسال شده بود.
به نوشته نیوزویک، اوکراین نیز تاکنون در چند حمله موشکی از جمله حمله به دو پایگاه نظامی روسیه در اوکراین و آسیب رساندن به تعدادی از بالگردهای این کشور، از موشکهای اتکمز خود رونمایی کرده است.
بر اساس گزارش نیوزویک، یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، پیشتر اعلام کرده بود که واشنگتن بی سروصدا نسخههای دوربرد موشکهای اتکمز را به اوکراین ارسال کرده بود که کییف در جریان حمله موشکی اواسط ماه آوریل به کریمه از آن موشکها استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما