به گزارش ایرنا، قاسم عموعابدینی روز دوشنبه در سومین جلسه کارگروه پیاده سازی آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان اصفهان که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، افزود: دانشگاه ها می توانند در سه دسته کلی دولتی، غیر انتفاعی و آزاد و در سطح منطقهای، استانی و ملی، ماموریتگرا و مدیریت شوند.
عموعابدینی خاطرنشان کرد: حدود ۴۰۰ واحد دانشگاهی کشور در یک سال گذشته و در قالب طرح آمایش آموزش عالی تعیین تکلیف شدند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه برنامهریزی برای آمایش و طرح تحول آموزش عالی از یک سال گذشته آغاز شده است، گفت: بخشی از اختیارات و تصمیمگیری ها به کارگروههای آمایش آموزش عالی استانی واگذار شده است که سبب ایجاد مشارکت حداکثری میشود.
عموعابدینی با اشاره به اینکه بین آمایش سرزمین و آموزش عالی در استان ها فاصله وجود دارد، افزود: دانشجویانی که در دانشگاه ها تربیت می شوند برای ورود به صنعت و جامعه و انجام کارهای تحقیقاتی چندان قوی نیستند و ضعف هایی دارند که طرح تحول آموزش عالی بهدنبال رفع این معضل است.
وی با بیان اینکه در کارگروه های استانی مسائلی مانند وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه و تعیین تکلیف رشتههای تحصیلی بررسی میشود، تصریح کرد: لازم است کارگروه های استانی سرعت لازم را در این زمینه داشته باشند و دانشگاه ها با همکاری و همراهی یکدیگر به اجرایی شدن طرح تحول آموزش عالی کمک کنند.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه چهار بند از مواد مهم آمایش و طرح تحول آموزش عالی به کارگروههای استانی واگذار شده است، خاطرنشان کرد: ساماندهی واحدهای دانشگاهی یکی از این موارد است.
عموعابدینی با اشاره به اینکه ۲۵۰ واحد دانشگاهی موجود پیام نور در کشور آماده واگذاری است، افزود: ۱۱۰ واحد غیر انتفاعی در کشور منحل شده و سایر واحدهای این دانشگاه قابل تقویت شدن است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد مواد برنامه هفتم توسعه کشور در بخش آموزش عالی مربوط به طرح تحول و آمایش است، تصریح کرد: اقدام های خوبی در ۲ سال گذشته برای اجرایی شدن این برنامهها صورت گرفته است.
رییس دانشگاه اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه وضعیت دانشگاه های ما بسیار بهتر از قبل از انقلاب شده است، گفت: اما از نظر کیفی باز هم باید پیشرفت کنیم.
حسین هرسیج افزود: دانشگاه ها از سرمایه ملی استفاده می کنند بههمین دلیل باید مراقبت داشته باشند و سرمایه ها را هدر ندهند.
به گزارش ایرنا، حدود ۲ هزار واحد دانشگاهی در کشور وجود دارد.
۱۸۳ موسسه فعال در حوزه های آموزش عالی، پژوهش و فناوری و آموزش آزاد در استان اصفهان فعال است که از بین آنها ۱۱۸ موسسه شامل دانشگاههای دولتی، پردیس های فرهنگیان، مراکز و واحدهای پیام نور، مراکز جامع علمی و کاربردی، دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای و غیر دولتی است و ۹ موسسه آموزش عالی آزاد و ۵۶ موسسه در بخش پژوهشی فعالیت دارند.
سهم زیر نظام های آموزش عالی استان اصفهان در دانشجو برای دانشگاه های دولتی ۱۹ درصد، دانشگاهها و موسسههای غیر دولتی غیر انتفاعی ۱۳ درصد، دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد، فرهنگیان سه درصد، پیام نور ۱۵ درصد، جامع علمی کاربردی پنج درصد و فنی و حرفه ای۶ درصد است.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی، دومین استان دانشگاهی کشور بهشمار میآید.
نظر شما