علی سنجربگی روز سه شنبه به مناسبت فرا رسیدن هفته هلال احمر و روز جهانی صلیب سرخ با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز همدان اظهار کرد: یک هزار ۲۷۹ محتوای آموزشی کمک های اولیه سال گذشته تولید و در فضای مجازی بارگذاری شد که ۳۲۶ هزار بازدید کننده داشته است.
وی اظهار کرد: نوع دوستی و کمک به همنوعان به ویژه حادثه ددگان در فرهنگ دینی ملت ایران نهادینه شده است بنابراین هر یک از مردم را می توان امدادگر نامید.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان بیان کرد: این مجموعه ارائه خدمات در حوادث و سوانح را بر عهده دارد بنابراین آمادگی برای مقابله جزو جدایی ناپذیر هلال احمر است.
سنجربگی ادامه داد: پیشگیری از بروز حادثه و بالا بردن توان برای امداد رسانی و به حداقل رساندن خسارت جانی و مالی حین بروز حوادث، در حوزه مقابله مد نظر است همچنین در زمینه بالایی طبیعی که قابل پیش بینی و پیشگیری نیستند، ارائه آموزش های همگانی امدادی و کمک های اولیه برای مقابله با حوادث مورد تاکید است.
وی افزود: فرا گیری آموزش های لازم برای مقابله و ارتقای آمادگی در برابر حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و امثالهم اولویت دست چندم مردم است که در این راستا با توجه به ناگهانی بودن بروز حادثه، رسانه ها نسبت به حساس سازی مردم و بیان اهمیت فراگیری مهارت های مقابله با حوادث و سوانح تلاش کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان بیان کرد: می توان از بروز حوادث طبیعی و انسان ساخت مثل تصادفات با فرهنگسازی و بهبود رفتارهای ترافیکی جلوگیری کرد و شمار تلفات ناشی از سوانح را به حداقل ممکن رساند.
سنجربگی ادامه داد: جمعیت هلال احمر در طرح نوزی هلال به منظور کاهش آمار سوانح طرح «بهرفت» (بهبود رفتار ترافیکی) را اجرایی کرده و رانندگان با امضای یک میثاق نامه متعهد می شوند از انجام حرکات مخاطره آمیز خودداری کنند.
وی گفت: همواره در حوادث طبیعی و غیر طبیعی، اولین امدادگران، بازماندگان مصدومان و حاضران در محل هستند که در صورت نداشتن مهارت و دانش و آشنا نبودن به نحوه کمک رسانی، با امداد رسانی نادرست به فردی که پس از بروز تصادف در داخل خودرو گیر کرده، شکستگی کوچک را تبدیل به ضایعه نخاعی می کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان گفت: این جمعیت از آمادگی کافی برای ارائه آموزش های رایگان به متقاضیان و علاقمندان برخوردار است که برای اقبال مردم از برنامه های آموزشی هلال احمر ابتدا باید آنها به فراگیری و حضور در دوره های آموزشی مقابله با حوادث و سوانح احساس نیاز کنند.
همدان بر روی ۲ گسل زلزله
سنجربگی گفت: ۴۴ بلای طبیعی در جهان رخ داد که از این میزان ۳۴ نوع در کشور و ۲۲ بلای طبیعی در استان همدان ثبت و رخ داده است.
وی بیان کرد: گسل زلزله در منطقه شمال استان شهرستان های رزن و کبودراهنگ و در جنوب شهرستان نهاوند را تهدید می کند و روزانه یک زلزله با ریشتر پایین و غیر محسوس در نهاوند رخ می دهد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان اضافه کرد: در صورت بروز زلزله بالای پنج ریشتر در نهاوند به طور حتم به علت فرسودگی منازل مسکونی و و منطبق نبودن با استانداردها، با بحران مواجه می شویم.
امداد رسانی به حدود ۹ هزار مصدوم سوانح رانندگی
سنجربگی اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد ماموریت های هلال احمر همدان را امداد و نجات جاده ای و اماد رسانی به مصدومان سوانح ترافیکی تشکیل می دهد.
وی افزود: تیم های امدادی هلال احمر سال گذشته در ۷۸۶ عملیات جاده ای حضور یافتند و به هشت هزار و ۹۴۹ مصدوم امداد رسانی کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان گفت: این مجموعه به اندازه سه تا چهار وزارتخانه ماموریت و تکلیف بر عهده دارد برای نمونه سال گذشته ۲ هزا رو ۴۳ برنامه و پروژه برای جوانان انجام داد.
سنجربگی ادامه داد: این برنامه ها در قالب ها فرهنگی، اجتماعی، بشر دوستی و اردوهای جهادی بوده است همچنن معاونت جوانان هلال احمر طرح دادرس را برای دانش آموزان، طرح یاس را برای افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و پویش هایی را اجرای کردند.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار جوان عضو جمعیت هلال احمر هستند افزود: جوانان در قالب کانون های دانش آموزی، دانشجویی، طلاب و آزاد زیر پوش برنامه های جمعیت جوانان هلال احمر هستند و تاکنون ۱۳۷ هزار و ۳۴۵ جوان تا ۳۵ سال از برنامه های این سازمان بهره مند شدند.
نظر شما