طرح مشترک، لازمه توسعه تجارت استان‌های مرزی با افغانستان است

مشهد-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: استانهای هم مرز با افغانستان که گمرکات مشترک با آن کشور دارند، نیازمند طرحی یکسان برای مراوده اقتصادی و تسهیل و توسعه تجارت هستند.

به گزارش ایرنا، حسن نوری‌زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون نتیجه نخستین نشست هماهنگی مسوولان استان‌های هم مرز با افغانستان که با حضور «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه رییس‌جمهور در امور افغانستان روز گذشته در مشهد برگزار شد، افزود: اشتراکات بسیار زیادی بین افغانستان و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که بهره گیری از این موضوع نیازمند حضور بازرگانان و فعالان در همه صحنه‌های اقتصادی پایدار بر اساس یک برنامه ریزی مشترک منطبق بر سیاست‌های دولت است.

وی بیان کرد: استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان که گمرکات مشترکی با کشور افغانستان دارند، در مرحله نخست باید طرح مشترکی برای خدمات رسانی به تاجر در انتقال کالاها و مسافران در مرزها داشته باشند؛ بیش از ۱۵ دستگاه دولتی در سه استان مزبور در موضوعات مربوط به مرز مشترک با افغانستان دخیل هستند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: باید شرایطی فراهم شود که تاجر یا مسافر ایرانی یا افغانستانی در مرزهای هر سه استان تحت شرایط یکسانی حمل و نقل داشته و از حق انتخاب برای اینکه کدام مرز را برای مراوده‌های خود برگزیند، برخوردار باشد تا بر اساس فاصله‌ها، جمعیت و محل معامله‌ای که در داخل جمهوری اسلامی ایران وجود دارد؛ بتواند نیازمندی هایش را تامین کند.

وی اظهار کرد: تحقق این موضوع نیازمند تدوین و تعریف یک برنامه مدون و یکسان در کل مبادی جمهوری اسلامی ایران با مرز افغانستان است که این موضوع در نخستین نشست هماهنگی مسوولان استان‌های هم مرز با افغانستان در حضور «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه رییس‌جمهور در امور افغانستان مطرح شد و نتایج مثبتی در پی داشت که از جمله آن عدم دریافت بیمه از مسافران در مرزهای مشترک سه استان کشور با افغانستان، بخشش عوارض و اجازه خروج سوخت از مرز در قالب باک پر خودرو بود.

نوری زاده ادامه داد: در حوزه زیرساختهای توسعه تجارت با افغانستان یکی از مهمترین طرح ها کریدور شمال به جنوب و اتصال مناطق آزاد چابهار و سیستان به مناطق آزاد استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی و در نهایت به سرخس است که در راهبرد تجاری ایران با افغانستان اهمیت ویژه ای دارد؛ در کنار آن خط ریلی خواف - هرات که عملیات اجرایی آن در حال انجام است، به عنوان یکی از طرحهای مهم در تعاملات مرزی به شمار می رود.

طرح مشترک لازمه توسعه تجارت استان‌های مرزی با افغانستان است

همه مواد معدنی در افغانستان وجود دارد

وی بیان کرد: رویکرد ما نسبت به تجارت با افغانستان آن است که بتوانیم مراوده‌های استانهای شرقی را در حوزه فناوری، دانش، آموزش و تامین مایحتاج مردم افغانستان توسعه دهیم؛ در این راستا کالاهای صادراتی به افغانستان باید دارای یک استاندارد و کیفیت مشخص باشد و زمینه اعتمادسازی برای تاجر افغانستانی به منظور صادرات کالای باکیفیت از ایران فراهم شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: افغانستان ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه معادن دارد و در واقع همه مواد معدنی در این کشور یافت می شود، این فرصتی برای ایرانیان است تا با صدور دانش و فناوری به آن کشور زمینه بهره گیری از ظرفیتهای معدنی آن فراهم شود؛ این مهم به عنوان راهبرد ماندگاری مبادلات تجاری بین ۲ کشور موثر خواهد بود.

نوری‌زاده اظهار کرد: در نشست هماهنگی مسوولان استان‌های هم مرز با افغانستان که معاونین استانداران استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و مدیران عامل مناطق آزاد سه استان حضور داشتند، در خصوص موارد مزبور بحث و تبادل نظر شد و تصمیماتی برای افزایش واردات و صادرات و کیفیت بخشی به خدمات‌دهی و تجهیزات در گمرک ها اتخاد شد.

ایران و افغانستان ۸۱۵ کیلومتر مرز مشترک دارند که مبادی مرزی در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مستقر است.

بیشتر بخوانید:

نشست نماینده رییس‌جمهور در امور افغانستان با مسوولان استانهای مرزی برگزار شد

تسهیل در مرز با افغانستان منجر به افزایش صادرات می‌شود

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha