تبریز میزبان دانش پژوهان ۴۰ کشور در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب

تبریز- ایرنا- رئیس ششمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب گفت: تالار وحدت دانشگاه تبریز ۲۳ اردیبهشت جاری میزبان دانش پژوهانی از ۴۰ کشور جهان در ششمین اجلاسیه این کنگره یک روزه بین المللی خواهد بود.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین رسول خضرلو روز چهارشنبه در نشست خبری برگزاری ششمین دوره کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در تبریز، اظهار کرد: حوزه جامعه المصطفی در نمایندگی مختلف کشور، میزبان دانش‌پژوهانی از ۱۳۰ ملیت جهان بوده و با تدوین نظام‌نامه رشته‌ها، بیش از ۴۰۰ رشته و گرایش علمی در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی را هدف‌گذاری کرده است.

وی با بیان این که کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در هشت استان و هشت کشور جهان برگزار خواهد شد، افزود: برنامه‌ریزی برای برپایی ششمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب در تبریز از هشت ماه گذشته آغاز شده است.

وی ادامه داد: در فرایند برنامه ریزی‌ها، نشست‌های متعددی با حوزه‌های علمیه استان، دانشگاه‌های تبریز، آزاد، مرند، هنر و دیگر دانشگاه ها برگزار و تبیین روش شناسی تفسیر، سبک‌های تفسیری و رویکردهای حکمرانی در اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته است.

وی، مولفه‌های جهاد تبیین و سبک زندگی قرآنی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب را از مهم‌ترین اهداف این کنگره توصیف و خروج از مهجوریت قرآن و ورود آن به بدنه جامعه را از اهداف بزرگ و عالیه این کنگره برشمرد.

خضرلو، با اشاره به رونمایی از پنج جلد کتاب از آثار این کنگره ، افزود: کتاب سه جلدی در حوزه تبلیغ و ارتباطات، کتاب یک جلدی مقالات بین المللی و یک جلد کتاب چکیده مقالات منتشر شده است.

بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ چکیده مقاله و هزار و ۸۹۳ مقاله علمی دریافت شده است

حجت الاسلام سید عیسی مسترحمی، معاون علمی کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب نیز در این نشست اظهار کرد: این کنگره از چهار سال پیش و به همت جامعه المصطفی و با همکاری مراکز متعدد حوزوی و دانشگاهی عرصه بین الملل کلید خورده است.

وی افزود: پنج اجلاسیه این کنگره بین المللی در دانشگاه آزاد تهران، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، نمایندگی جامعةالمصطفی در اصفهان، جامعةالمصطفی مشهد با همکاری آستان قدس و دانشگاه رضوی و اجلاس اساتید معارف کشور در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شده است.

وی، خدمت به ساحت قرآن کریم و تبیین و اشاعه اندیشه‌های قرآنی از دریچه افکار بزرگ علما را از مهم‌ترین رسالت‌ها و هدفگذاری مهم این کنگره دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب در همان دوران جوانی، پای به سکوی تفسیر مبانی قرآنی گذاشتند. بُعد علمی، فقاهتی و تفسیری ایشان در بُعد سیاسی پنهان شده که این کنگره به دنبال آشکار سازی جلوه‌هایی از شخصیت علمی، فقاهتی و تفسیری ایشان است.

معاون علمی کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب ادامه داد: دبیرخانه این کنگره تاکنون بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ چکیده مقاله و هزار و ۸۹۳ مقاله علمی را در سطوح عالی حوزوی و دانشگاهی دریافت کرده که بیش از ۲۵۰ مقاله بین المللی در قالب ۲۴ زبان بوده است.

مسترحمی ادامه داد: با توجه به سخت‌گیری‌های انجام گرفته و دقت نظر داوران، مقالات برتر این همایش در مجلات متعدد علمی - پژوهشی چاپ و منتشر می‌شوند.

تاکنون ۱۴ کرسی نظریه پردازی، ۲۶۵ نشست علمی و ۷۲ کارگاه تخصصی با همکاری مراکز و مجموعه‌های علمی، ملی و بین المللی برگزار و ۲۵ جلد از آثار برتر کنگره به زیور طبع آراسته شده است.

وی یادآور شد: تاکنون ۱۴ کرسی نظریه پردازی، ۲۶۵ نشست علمی و ۷۲ کارگاه تخصصی با همکاری مراکز و مجموعه‌های علمی، ملی و بین المللی برگزار و ۲۵ جلد از آثار برتر کنگره به زیور طبع آراسته شده است.

مدیر گروه قرآن و علوم طبیعی جامعةالمصطفی با اشاره به برگزاری پیش نشست‌های متعدد این کنگره در عرصه بین الملل و کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی و آمریکایی، اظهار کرد: تمام مقالات این کنگره مبتنی با سامانه سمیم تحلیل و در فرایند ارزیابی‌های متعدد قرار می‌گیرد، این همایش را می‌توان کارگاه علمی عظیم در رابطه با تبیین دیدگاه‌های قرآنی صاحب نظران معارف الهی دانست.

وی به برخورداری مقالات برتر این کنگره از رتبه ISC اشاره کرد و افزود: روز برگزاری مراسم افتتاحیه ششمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری، سه کمیسیون برگزار و در هر یک از آن‌ها تعداد پنج مقاله برتر با حضور اساتید و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی بررسی خواهد شد و ارائه گزارشی از محتواهای کمیسیون جهاد تبیین و تبلیغ، کمیسیون ویژه بانوان و کمیسیون بین الملل مبتنی بر ارائه پنج مقاله به زبان‌های اردو، آذری، عربی، انگلیسی و آلمانی از جمله ویژه برنامه‌های مراسم اختتامیه است.

مسترحمی با بیان این‌که نیمی از مقالات دریافتی کنگره را بانوان به رشته تحریر در آورده‌اند، اظهار کرد: تعداد ۱۵ مقاله در کمیسیون‌های تخصصی ششمین اجلاسیه که بیشتر توسط اساتید و پژوهشگران آذربایجان شرقی نگاشته شده‌اند، بررسی خواهد شد.

دانشگاه تبریز در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد

صفر نصرالله زاده، رئیس دانشگاه تبریز نیز در ادامه با بیان این‌که دانشگاه تبریز با ۲۰ دانشکده و مرکز پژوهشی و دانشگاهی از دانشگاه‌های پیشتاز و تاثیرگذار ملی و بین المللی در حوزه‌های مختلف دانش بنیانی است، اظهار کرد: دانشگاه تبریز ششمین دانشگاه بزرگ کشور و در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهانی قرار دارد.

وی به نقش اجتماعی دانشگاه تبریز و ورود آن به عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی و رویکرد گفتمانی آن اشاره کرد و گفت: تبیین اندیشه‌های قرآنی امامین انقلاب از جمله رسالت‌های مهم مجموعه‌های علمی و دانشگاهی است زیرا مقام معظم رهبری از پیشتازان ورود به مسائل قرآنی در عرصه حکمرانی هستند و در دوران رهبری ایشان شاهد حضور پررنگ قرآن در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هستیم،

وی با تاکید بر این که دانشگاه تبریز با ورود به این عرصه در همکاری با نمایندگی جامعه المصطفی و نهادهای حوزوی و دانشگاهی استان نقشی مهمی در اشاعه اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری داشته است، فعالیت گروه‌های علمی دانشگاه تبریز در این مسیر و میزبانی از پژوهشگران بین المللی را از افتخارات این مجموعه توصیف کرد.

نصرالله زاده ادامه داد: دانشگاه تبریز در همکاری با سایر دانشگاه‌های استان، با تمرکز بر مباحث و محتواهای علمی قرآن محور و تقویت اتقان مباحث اندیشه‌ای، کمیته‌های تخصصی را با توجه به تنوع رویکرد مقالات ارائه شده برپا می‌کند، پژوهشگران دانشگاه‌های آذربایجان شرقی با ارائه مقالاتی فاخر موفق شدند تا گوشه‌ای از آیینه تمام نمای اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری را تبیین کنند.

تاثیر علم و دانش بر حکمرانی اسلامی بحثی اجتناب ناپذیر است.

وی به ساحت علم و فناوری و دانش بنیانی در اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: پرداختن به علم و دانش از تاکیدات امامین انقلاب و همواره مورد توجه مقام معظم رهبری است؛ چون که تاثیر علم و دانش بر حکمرانی اسلامی بحثی اجتناب ناپذیر است.

رئیس دانشگاه تبریز، تربیت عالم و دانشمند، تولید علم و جهت دهی درست به این ۲ مهم را از مولفه‌های گفتمانی اندیشه مقام معظم رهبری توصیف کرد و گفت: علم، جهت دار انسان ساز بوده و اگر مبتنی بر آموزه‌های دینی و قرآنی باشد، انسان را به تعالی می‌رساند.

وی، اهمیت ماموریت گرایی دانشگاه‌ها در منویات مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و افزود: ایشان، پیشران دانشگاه حکمت بنیان در عرصه بین المللی هستند؛ دانشگاه حکمت بنیاد در کنار توجه به نیازهای دنیایی، بحث تزکیه و تعلیم را در بسترهای مختلف علمی و فناوری دنبال می‌کند.

وی با اشاره به توسعه پارک‌های علم و فناوری و پردیس‌های دانشگاهی در کشور، گفت: دانشگاه تبریز با راه اندازی ۱۷۰ شرکت دانش بنیان و فناورانه، توانسته اقدامات ارزشمندی در این زمینه داشته باشد و در عرصه‌های ملی و بین المللی بدرخشد.

نصرالله زاده در خصوص سخنرانان ششمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری، گفت: آیت الله آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، استاندار محترم آذربایجان شرقی و حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئیس کنگره و آیت الله عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیة در روز افتتاحیه سخنرانی خواهند کرد؛ در زمان برگزاری مراسم اختتامیه نیز سه مقاله برتر ششمین اجلاسیه ارائه و کمیسیون‌های تخصصی در رابطه با اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha