به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، آیین افتتاحیه سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۱۹ اردیبهشت در کوشک کتاب واقع در شبستان مصلی برگزار شد.
در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس شواری عالی انقلاب فرهنگی، محمد الهیاری مدیر کمیته ناشران داخلی، فتحالله فروغی مدیر کمیته ناشران کودک و نوجوان، مریم سادات ظهوریان، عضو شورای سیاستگذاری و ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و مدیران فرهنگی حضور داشتند.
احمدوند در این آیین با تاکید بر اینکه سیوپنجمین نمایشگاه تهران تلاش کرده در بخشهای مختلف پیشرفت داشته باشد، گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تجلی همه بخشها است.
حدود ۲۷۰۰ ناشر در بخش مجازی و حضوری و ۱۰۰ ناشر در بخش خارجی فعال هستندرییس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به حضور مردم در نخستین روز این رویداد فرهنگی بیان کرد: استقبال مردم در روز نخست نمایشگاه تهران نشان دهنده اشتیاق مردم برای بازدید از آن است.
به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۲۷۰۰ ناشر در بخش مجازی و حضوری و ۱۰۰ ناشر در بخش خارجی فعال هستند.
او ادامه داد: مراسمهایی برای تکریم و بزرگداشت اهالی قلم و برنامههای مختلف فرهنگی در مصلی برنامهریزی شده است.
احمدوند با تاکید بر اینکه نمایشگاه کتاب تجلی ایمانی مبتنی بر سرمایه ملی مردم است، گفت: این نمایشگاه در وسعت ۱۵۰ هزار متر مربع برگزار شده است، چنین وسعتی در منطقه بیمانند است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شعار این دوره «بخوانیم و بسازیم» ادامه داد: شناخت و عمل، خواندن و ساختن شعار این دوره نمایشگاه است، میدانیم که ساختن کشور از خواندن میگذرد.
از همه اهل قلم و ناشران که از اهل قلم حمایت میکنیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این مراسم گفت: در شورا تلاش میکنیم اسنادی که تسهیلگر حوزه نشر باشد به تصویب برسد.
عبدالحسین خسروپناه درباره سیوپنجمین دوره برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: شورای عالی انقلاب اسلامی به همراه برگزارکنندگان نمایشگاه هر سال تلاش میکند در این رویداد وحدت کلمه برای ناشران ایجاد شود، در این شورا از همه اهل قلم و ناشران که از اهل قلم حمایت میکنیم.
اگر دغدغه تمدن وجود دارد باید به کتابخوانی توجه شود و زمان مردم صرف کتابخوانی شودرییس شورای عالی انقلاب اسلامی با تاکید بر تلاش برای تهیه اسنادی که روشنگر حوزه کتاب باشد، گفت: هر جای عالم تمدنی کهن وجود دارد مانند یونان، چین و ایران و همچنین تمدن مدرن بعد از رنسانس، مهمترین و اصلیترین عامل تمدنسازی کتاب بوده است. هرجا کتاب، کتابخانه و کتابخوان رونق داشته، تمدن هم پیشرفت کرده است.
به گفته او اگر دغدغه تمدن وجود دارد باید به کتابخوانی توجه شود و زمان مردم صرف کتابخوانی شود.
در پایان این مراسم احمد بابایی شاعر شعرخوانی کرد و رزمنوازان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران قطعاتی را به شکل زنده اجرا کردند.
همچنین از امیرحسین سازمند مدیر انتشارات «دانژه»، علیاکبر تورانیان «انتشارات شهراب» و محمد مجری سازان طوسی «انتشارات ساز و کار» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.
نظر شما