به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: من اصلاً نمیتوانم در اینباره اظهار نظری داشته باشم.
وی اظهار داشت: اطلاعاتی که از سرویس امنیت اوکراین منتشر میشود، به سختی میتواند درست تلقی شود، بنابراین من نمیتوانم چیزی بگویم.
سرویس امنیت اوکراین روز سهشنبه از بازداشت دو سرهنگ اداره امنیت دولتی این کشور خبر داد و گفت: آنها در حال آمادهسازی سوءقصد به ولودیمیر زلنسکی بودند.
بنا بر اعلام این سرویس، برنامه های این افراد شامل زیرنظر گرفتن زلنسکی و سایر مقامات عالی رتبه اوکراینی بود.
بر اساس این گزارش، در میان مقامات مورد هدف، واسیلی مالیوک رئیس سرویس امنیت اوکراین و کریل بودانوف رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع این کشور بودند.
بنا بر اعلام سرویس امنیت اوکراین، این ماموران قرار بود اصابت یک حمله موشکی به هدف را هدایت کنند و در صورت لزوم از یک پهپاد کامیکادزه استفاده کنند.
خبر تلاش برای سوء قصد به رئیسجمهوری اوکراین پس از آن منتشر شد که سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد: به دلیل افزایش «بیتفاوتی» و «بیاعتمادی به نهادهای دولتی» در اوکراین که نگرانی غرب را در پی داشته است، آمریکا جستجوهای خود را برای یافتن جایگزینی برای ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور کنونی اوکراین افزایش داده است.
در این گزارش آمده بود: اعتقاد آمریکاییها بر این است که برخی چهرهها می توانند در صورت وخامت ناگهانی در جبهه که نیاز به تغییر فوری در رهبری کی یف داشته باشد، به بازیگران کلیدی تبدیل شوند..
در بخش دیگری از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه آمده است: جنگافروزان آمریکایی و اروپایی ترجیح میدهند زلنسکی را فعلاً در سمت خود نگه دارند، زیرا طرحهای تأمین مالی جنگ با محوریت او شکل گرفته است و این موضوع، سودهای هنگفتی هم برای حکومت کییف و هم برای سازندگان تسلیحات غربی به همراه دارد.
پیش از این، سرگئی وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به پایان اختیارات قانونی ولودیمیر زلنسکی در منصب ریاستجمهوری اوکراین در ۲۱ ماه مه (اول خرداد ۱۴۰۳) گفت که ممکن است دیگر نیازی به شناسایی وی به عنوان رهبر اوکراین در آن روز نباشد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریمها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار میدهند.
نظر شما