به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، زمان کوچ عشایر و دامداران به مناطق ییلاقی طبق زمان بندی برای هر منطقه هفته آینده مشخص و ابلاغ می شود، بنابراین با توجه به نزدیکی زمان کوچ دامداران به مراتع ییلاقی، لزوم رعایت زمان قانونی ورود و خروج دام به مراتع توسط دامداران مورد تاکید است.
بنابراین گزارش، نظر به اهمیت حفظ پوشش گیاهی مراتع و نقش آن در حفظ آب و خاک و توسعه اقتصادی و اجتماعی و به منظور جلوگیری از تخریب این سرمایه ملی به اطلاع کلیه مرتعداران می رساند ورود دام قبل از تاریخ مندرج در پروانه چرا و یا تاریخ پیش بینی شده در طرح مرتعداری و ورود دام های مازاد بر پروانه چرا ممنوع است.
اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری همچنین اعلام کرد، ورود دام های آن دسته از دامدارانی که از مزایای طرح خروج دام از جنگل و مرتع بهره مند شدند و یا ورود دام دامداران فاقد پروانه چرا به مراتع استان ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات و دستورالعمل های مربوطه برخورد خواهد شد.
همچنین اجاره دادن مرتع توسط صاحبان پروانه چرا و یا طرح مرتعداری خلاف قانون بوده ودرصورت اقدام پروانه چرا یا حقوق بهره برداری درطرح مرتعداری این قبیل افراد باطل می شود.
اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری تصریح کرد: مرکز امداد جنگلها و مراتع با شماره های تماس ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به صورت شبانه روزی پاسخگوی گزارشات مردمی است.
طبق آمار رسمی سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر بومی و یک هزار و ۶۰۰ خانوار عشایر غیر بومی با حدود ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین در استان مازندران زندگی میکنند.
اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری که یکی از دو اداره کل استان محسوب می شود، بیش از ۳۸۷ هزار هکتار مرتع را زیر پوشش دارد و برای ورود به آن برنامه زمان بندی ارائه می دهد. مراتع این منطقه از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک، دو و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیش از ۶۰ درصد درجه یک و خوب به شمار می رود که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.
نظر شما