به گزارش ایرنا، حضرت فاطمه معصومه(س)، فاطمهای دیگر از گلشن رسالت است که با آمدنش عصمت حضرت زهرا(س) را بار دیگر تجلی ساخت و حرمش میزبان شیفتگان اهل بیت(س) شد.
شهر مقدس قم در سالروز میلاد آن حضرت مملو از جشن و شادی است و عاشقان مکتب امامت و رسالت، با آذینبندی و چراغانی سر در منازل، مغازهها و پخش شیرینی و شرکت در آیین جشن و سرور ارادت خود را به خاندان پیامبراکرم(ص) به نمایش میگذارند.
آذینبندی حرم حضرت معصومه(س)
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) بهصورت باشکوهی چراغانی شده و دیشب و امروز انبوه زائران و مجاوران با حضور در کنار مرقد آن حضرت، در جشن میلاد کریمه اهل بیت(س) شرکت کردند.
برگزاری مدیحهسرایی در بیوت مراجع
در بیوت آیات عظام، دفتر مقام معظم رهبری، مساجد و تکایا به همین مناسبت، مراسم باشکوهی برقرار است و سخنرانان گوشههایی از زندگانی گهربار حضرت معصومه(س) را بیان میکنند.
در این میان طلاب و مسلمانان خارجی مقیم قم همسو با مردم این شهر با برگزاری آیینهای شادی و اجرای برنامههای مذهبی و سنتی، عشق و علاقه خالصانه خود را نسبت به کریمه اهلبیت(س) نشان میدهند.
برگزاری مراسم جشن در جای جای شهر قم
کسبه و بازاریان این شهر نیز با نصب بیرقهای سبز بر سر و درب مغازههای خود و پخش نقل و شیرینی این میلاد مبارک را گرامی میدارند؛ هیاتهای مذهبی با برپایی ایستگاههای صلواتی میلاد کریمه اهلبیت(س) را گرامی میدارند.
امروز پیر و جوان، زن و مرد و کوچک و بزرگ در این شهر با حضور فعالانه در برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم جشن و سرور، دست به دعا برداشته و پیروزی و عظمت اسلام ناب محمدی(ص) از درگاه الهی خواستار شدند.
چراغانی مسجد جمکران
مسجد مقدس جمکران نیز چراغانی شده و دیشب و امروز شاهد انبوه زائران است که با شرکت مراسم جشن و سرور دست نیایش به سوی معبود و امام زمان(عج) خویش پرداخته و رفع مشکلات تمامی مسلمانان جهان را خواستار شدند.
ولادت حضرت معصومه(س)
حضرت فاطمه معصومه(س) در یکم ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. پدر ایشان امام موسی کاظم(ع) و مادر این بانوی بزرگوار نجمه خاتون بود. «طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده، صدیقه، سیده نساءالعالمین، محدثه، عابده و کریمه اهلبیت» از لقبهای حضرت معصومه(س) به شمار میرود.
آن حضرت در کنار پدر والامقام خویش با بهترین صفتهای انسانی آشنا و اینگونه در علم، تقوا و فضیلتهای اخلاقی سرآمد بانوان آن روزگار شد و پس از شهادت امام موسی کاظم(ع)، یار و یاور همیشگی امام رضا(ع) برادر والامقام خود در دوران سخت امامت بود.
پس از آنکه مامون به خلافت رسید، از محبوبیت امام رضا(ع) نزد مردم احساس خطر کرد و با توجه به این موضوع کوشید تا بهمنظور مستحکم کردن پایههای قدرت خویش از این بُعد امام(ع) استفاده کند، بدین منظور بهصورت نمایشی با مردم عهد کرد تا حکومت را به امام هشتم(ع) واگذار کند و بدین شکل ایشان را به مرو فراخواند.
سفر به ایران
یک سال پس از هجرت امام رضا(ع)، این بانوی پرهیزگار به شوق دیدار برادر و گسترش پیام الهی به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهری مورد استقبال مردم قرار گرفت؛ در این سفر پیام مظلومیت و غربت برادر گرامی خویش را به مسلمانان رساند و مخالفت خود و اهلبیت(ع) را با حکومت بنی عباس بیان کرد.
این امر خشم حکومت را بهشدت برانگیخت و هنگامی که کاروان حضرت معصومه(س) به شهر ساوه رسید، عدهای از مخالفان اهلبیت(ع) با حمایت ماموران حکومتی با کاروانیان به جنگ پرداختند و تمامی مردان کاروان را به شهادت رساندند. این بانوی گرانقدر پس از این حادثه بیمار شد و چون توان ادامه راه را به طرف خراسان نداشت، به قم رفت و ۱۷ روز در این شهر اقامت گزید.
سرانجام حضرت معصومه(س) در ۱۰ ربیع الثانی ۲۰۱ هجری قمری در ۲۸ سالگی پس از تحمل درد و رنج حاصل از بیماری دیده از جهان فروبست.
ویژگیهای حضرت معصومه(س)
عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار میرفت. پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند.
حضرت معصومه(س) ویژگیهای منحصر به فردی دارد که هیچیک از امامزادگان ندارند؛ حرم آن حضرت و قبر نورانیاش برکات بزرگی دارد که در کمتر نقطهای از زمین میتوان یافت؛ بیمبالغه است که گفته شود یکی از مقدسترین اماکن روی زمین و معادل دیگر اماکن مقدس دنیاست.
در میان امامزادگان ایران و شهر قم و فرزندان حضرت امام موسی(ع) نورافشانی میکند، ماه تابانی که همه آنها را تحتالشعاع انوار درخشان خود قرار داده، تربت پاک شفیعه محشر، دخت گرامی موسی بن جعفر(ع)، حضرت معصومه(س) است.
حضرت فاطمه معصومه(س) از جهت شخصیت فردی و کمالات روحی در بین فرزندان موسی بن جعفر(ع) بعد از برادرش، علی بن موسیالرضا(ع) در والاترین رتبه جای دارد؛ این در حالی است که شیخ مفید و دیگران، فرزندان دختر امام کاظم(ع) را حداقل هجده نفر برشمردهاند که فاطمه در بین اینهمه بانوی مکرمه، سرآمد بوده است.
حاج شیخ عباس قمی درباره دختران موسی بن جعفر مینویسد: «برحسب آنچه به ما رسیده، افضل آنها سیده جلیله معظمه، فاطمه بنت امام موسی(ع) معروف به حضرت معصومه است.»
روز دختر
شورایعالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۵ به دلیل جایگاه ارزشمند کریمه اهلبیت(ع) در میان شیعیان، روز میلاد ایشان را به عنوان «روز دختر» نامگذاری کرد؛ در این روز جشنهای مختلفی با حضور دختران در جای جای کشور برگزار میشود؛ خانوادههایی که دارای فرزند دختر هستند به بهانه این روز برای دختران خود هدیه میخرند و بیش از پیش آنها را مورد محبت خود قرار میدهند.
نظر شما