به گزارش ایرنا، استان ادیب پرور کرمان با غنای تاریخی و فرهنگی، سابقه درخشانی در سپهر شعر و ادب فارسی دارد؛ این مزیت در کنار ارادت و محبت بزرگان و اولیای دین نزد مردم دیار کریمان، شعر آیینی را در این خطه ریشهدار و پر رونق کرده است.
در سال ۷۲ جمعی از بزرگان آنروز شعر و ادب کرمان گردهم جمع شدند و جشنواره شعر رضوی را پایه گذاشتند که با وجود فراز و نشیب های بسیار در طول سالهای برگزاری، اینک یکی از قدیمی ترین جشنواره های شعر کشور محسوب می شود.
امسال در حالی جشنواره شعر رضوی ۳۰ سالگی خود را جشن می گیرد که ابعاد برگزاری جشنواره فراتر از استان رفته است و به صورت ملی و حتی با شرکت شاعران فارسی زبان از ملیت های مختلف اجرا می شود و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) و سایر نهادها نیز در برگزاری جشنواره مشارکت دارند.
شکست قالب رسمی جشنواره شعر رضوی
آنچه سال گذشته در اجرای جشنواره شعر رضوی کرمان به چشم آمد این بود که آیین های برگزاری جشنواره از حالت و مکان های رسمی خارج شد تا مردم عادی بهتر و بیشتر با شعر آیینی آشنا شوند و این ابتکار موفقیتآمیز بود و تعداد زیادی از شهروندان از این جشنواره استقبال و استفاده کردند.
امسال نیز دوره بیست و نهم جشنواره شعر ملی رضوی عصر امروز(پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری) با حضور شاعران در گلزار شهدای کرمان و ادای احترام به مقام شامخ شهدا و نشست شعر خوانی آغاز می شود و سپس در شامگاه پنجشنبه محفل شعرخوانی مانند سال گذشته در حسینیه حاج ماشاءالله خدادادپور شهر کرمان ادامه پیدا می کند.
مراسم پایانی جشنواره شعر ملی رضوی نیز در ایستگاه بیست و نهم عصر جمعه (فردا)از ساعت ۱۹ با حضور جمعی از شاعران نامدار کشوری در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار خواهد شد و از برگزیدگان تجلیل به عمل می آید.
استمرار رویکرد مردمی جشنواره
آنطور که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در نشست خبری جشنواره بیست و نهم رضوی اظهار داشت: تعداد ۲ هزار و ۳۵ اثر توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شد که پس از ۲ مرحله داوری ۱۵۰ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند و در مرحله پایانی و اختتامیه جشنواره شعر رضوی کرمان با آرای داوران در سه بخش سنتی، نو و ترانه، ۶ نفر شایسته تجلیل و ۶ نفر هم برگزیده می شوند.
محسن روحی با اشاره به تقویت رویکرد مردمی در برگزاری جشنواره شعر رضوی تاکید کرد: امسال نیز رویکرد مردمی جشنواره را ادامه می دهیم، با کمک انجمن های شعر و شاعران استان سعی می کنیم فضایی فراهم شود تا مردم بتوانند در جلسات شعرخوانی این جشنواره حضور پیدا کنند.
وی بیان کرد: بخش ویژه جشنواره شعر رضوی از سال گذشته اضافه شده و از امسال یکی از صفات امام رئوف به عنوان بخش ویژه انتخاب می شود؛ امسال صفت معینالضعفا انتخاب شده است.
نظر شما