سیستان و بلوچستان باید تبدیل به یک استان صنعتی شود

زاهدان- ایرنا- معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان با توجه به ظرفیت‌های بسیار زیادی که در زمینه کشاورزی، اقتصاد دریا محور و معادن بسیار غنی که دارد باید به یک استان صنعتی و مردم آن باید برخوردار شوند و تیم مدیریتی استان در حال حرکت به این سمت هستند.

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا،رضا شریفی در نشست با سران و طوایف لاشار اظهار کرد: مردم سیستان و بلوچستان نشان داده اند در هز زمینه‌ای لایق بهترین ها هستند، استان این افتخار را دارد که بعد از نیم قرن از عمر انقلاب بزرگان، علما، ریش سفیدان، زنان و مردان آن به این بلوغ رسیده اند که باید استان را در کنار یکدیگر بسازند.

وی بیان کرد: روزها و فرصت خدمت به سرعت در حال سپری است بنابراین باید از کوچکترین فرصتی برای خدمت به مردم استفاده کرد چرا که مردم به مسوولان خود اعتماد کرده اند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان؛ استانی پهناور است که یکسری عقب ماندگی‌هایی دارد البته یک‌سری کار برای جبران این عقب ماندگی‌ها انجام شده که جای شکرگذاری دارد که خوشبختانه در حوزه های راه، راه آهن، آب، گاز، معادن، توسعه سواحل مَکُران و سایر حوزه ها پیشرفت خوبی نسبت به گذشته داشته ایم.

وی ادامه داد: اکنون از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان شاهد نشاط، سرزندگی و پویایی در همه حوزه‌ها هستیم که این امید و سرزندگی را قدر می‌دانیم، مسوولان قدر علما، ریش سفیدان، نخبگان، بزرگان، معتمدین خود را می‌دانند و قطعا در مقابل نیز همه مردم قدر خادمان صدیق خود را خواهند دانست چرا که نگاه مثبت طرفینی به کارمان برکت می‌دهد.

شریفی با اشاره به اینکه امسال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد در کنار یکدیگر مشارکت را به معنای واقعی کلمه پیاده سازیم.

وی عنوان کرد: استان سیستان و بلوچستان ریشه و اصالت دارد که مردم سیستانی و بلوچ به فرهنگ، ریشه و اصالت تاریخیشان که سرمایه هایشان به شمار می‌رود افتخار می‌کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ریشه و زمینه مشارکت در سیستان و بلوچستان از هر جای دیگری فراهم تر است.

وی خاطرنشان کرد: زنان بلوچ و سیستانی تاکنون توانسته اند با وساطت گری‌هایشان بسیاری از پرونده‌های سخت نزاع و درگیری را با حضورشان حل کنند. به حرمت چادر و آبروی زنان بلوچ و سیستانی بسیاری از نزاع‌ها ختم به خیر شده است.

تنبلی و بی‌توجهی دولت‌ها سبب عقب ماندگی استان در دهه ۸۰ بود

شریفی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان آینده روشنی دارد گفت: با وجود اینکه این استان یکسری عقب افتادگی‌هایی در برخی موارد دارد اما خوشبختانه نسخه جبران این عقب افتادگی ها را نیز دارد.

وی گفت: دشمنان با اتفاقات ضد امنیتی که در اسفند و فروردین ماه گذشته در سیستان و بلوچستان رقم زدند به دنبال بر هم زدن تمرکز اجتماعی و مدیریتی در استان بودند تا از این طریق مشکلات قومی و مذهبی بین مردمان این استان به وجود بیاورند اما موفق نشدند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به اتفاقات ضد امنیتی که در دهه ۸۰ در استان اتفاق افتاد دشمن تا حدودی توانست تمرکز قومی و مذهبی را در استان بهم بریزد و به دنبال آن تمرکز مدیریتی نیز در استان بهم ریخت که سبب شد این استان دچار عقب ماندگی‌هایی در بسیاری از حوزه‌ها شود.

وی افزود: اما با اتفاقات اخیری که دشمنان در سیستان و بلوچستان رقم زدند مردم استان آگاه تر به نقشه دشمنان بودند چرا که سیستانی و بلوچ متوجه اند در سایه امنیت است که انسجام و آرامش اجتماعی، آبادانی، و توسعه سیستان و بلوچستان فراهم می‌شود.

شریفی اذعان کرد: سیستان و بلوچستان استانی ثروتمند است که باید مردم در این استان سرمایه گذاری و جوانان را پای کار بیاورند، براساس پیشنهاد استاندار سیستان و بلوچستان تحصیل کنندگان در حوزه‌های مختلف دانشگاهی باید در کنار درس خواندن کار عملی مربوط به رشته خودشان را همزمان انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه این اقدام به گره خوردگی دانش و صنعت منجر خواهد شد تصریح کرد: این امر شخصیت دادن به جوان دانش آموز و دانشجو را به دنبال خواهد داشت.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان فقیر نیست بلکه در همه حوزه‌ها ما صاحب ثروت به شمار می‌رویم و باید از این ظرفیت ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است.

وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان باید به سرعت تبدیل به یک استان برخوردار و تبدیل به استانی صنعتی شود و مردمان آن ثروتمند شوند که در این زمینه نیز اقدامات زیرساختی بسیار خوبی توسط نظام و دولت در حال انجام است.

شریفی اظهار کرد: در ۲ سال اخیر چه اتفاقاتی در سیستان و بلوچستان رخ داد که این مسائل با حضور بزرگان و علما حل و فصل شد ما معتقدیم که سران طوایف، علما و بزرگان عضو شورای مشورتی ما هستند و از ظرفیت آنها استفاده می‌کنیم.

وی تصریح کرد: همه مسوولان موظف هستند که یک تیم مشورتی با حضور بزرگان و سران طوایف شناسنامه دار تشکیل دهند و هر چند ماه یکبار و به صورت فصلی نشست برگزار کنند و کمک کار شورای تامین باشند دقیقا همین کار الان انجام می‌شود اما باید هدفمند شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: برای تشکیل تیم مشورتی با حضور بزرگان، سران طوایف، علما و نخبگان باید سندی با نگاه آینده مدون شود و اعضای این شورا مشاوران شورای فرهنگ، اقتصاد و شورای فرهنگ شوند و برای آنان حکم صادر شود.

وی با اشاره به استفاده از نخبگان در پست های مدیریتی گفت: نگاه ما در انتصابات در سیستان و بلوچستان این است که از ظرفیت خود استان استفاده و از نخبگان منطقه استفاده کنیم و سران طوایف در شناسایی این افراد به ما کمک کنند.

شریفی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب چند حرکت راهبردی را شروع کردیم، یک اینکه استان را آن طور که هست معرفی کنیم و استان را با ظرفیت‌ها، با قابلیت‌ها، فرهنگ غنی، فرهنگ حماسی و اسطوره‌ای به تهران، سایر استانها و کل جهان معرفی کنیم که متاسفانه در این زمینه هم عقب هستیم.

وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان را با مشاهیر و مفاخر آن بشناسیم نه با یک عده‌ای خاص که البته تعداد آنان بسیار کم است که متاسفانه در شناخت و معرفی مشاهیر و مفاخر استان کوتاهی هایی انجام شده که این مساله باید حل شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: با وجود همه مشکلات مردم این استان نظام را دوست دارند و همراه نظام هستند و ما بزرگان، سران طوایف، نخبگان و علما را دوست داریم و تا کنون پرونده های پیچیده در این استان با بهره گیری از ظرفیت این عزیزان حل شده است.

وی تاکید کرد: ما بایر مسائل امنیتی را پیوست اجتماعی بدهیم نه اینکه اجتماع خودمان را امنیتی کنیم و در این زمینه ما نیازمند کمک شما بزرگان و سران طوایف و علما هستیم تا سیستان و بلوچستان را آن طور که هست به همگان معرفی کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha