به گزارش ایرنا از رسانههای روس، ۳۷۵ نماینده دوما به تایید میشوستین به عنوان نخست وزیر رای موافق و ۵۷ نماینده رأی ممتنع دادند. هیچ رأی مخالفی وجود نداشت.
طبق قوانین روسیه، پس از برگزاری آیین تحلیف و ادای سوگند رئیسجمهوری منتخب این کشور، دولت به ریاست نخستوزیر استعفا داده بود.
میشوستین پیش از این از ژانویه ۲۰۲۰ به مدت کمی بیش از چهار سال تصدی مسئولیت نخست وزیری روسیه را برعهده داشت.
ولادیمیر پوتین روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین برای پنجمین بار به عنوان رئیسجمهوری روسیه سوگند یاد کرد. وی در هشتمین دوره انتخابات ریاستجمهوری روسیه که مارس ۲۰۲۴ ( ۲۵ تا ۲۷ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد، برای پنجمین بار و سومین دوره متوالی به عنوان رئیسجمهوری، عهدهدار این مسئولیت شد.
مهر تأیید دومای دولتی بر نخستوزیری میشوستین
میشوستین گزینه پیشنهادی پوتین برای مسئولیت نخستوزیری روسیه ساعت ۱۲ ظهر روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ (ساعت ۱۲:۳۰ به وقت تهران) به دومای دولتی رفت تا با نمایندگان فراکسیونهای مختلف مجلس نمایندگان این کشور دیدار کند.
پس از آن موضوع تصدی مسئولیت نخست وزیری روسیه در نشست عمومی ساعت ۱۴ روز جمعه ۲۱ اردیبهشت دوما (۱۴:۳۰ به وقت تهران) بررسی شد.
در این نشست، ابتدا میشوستین گزارشی از برنامههای خود برای تحقق برنامههای رئیسجمهوری که مردم به آن رأی دادهاند، ارائه کرد، به سؤالات نمایندگان پاسخ داد و پس از آن، رأیگیری صورت گرفت.
تقویت اقتصاد, تضمین حاکمیت تکنولوژیک, تحول دیجیتال, حمایت از مردم و حمایت از خانواده های دارای فرزند، بهبود رفاه شهروندان و توسعه متوازن مناطق و زیرساخت ها از محورهای سخنرانی میشوستین بود.
طبق قانون، رئیس جمهوری روسیه پس از تأیید نامزد نخست وزیری توسط مجلس دوما، وی را به این سمت منصوب می کند.
نخست وزیر روسیه باید در مدت یک هفته پیشنهاداتی را در مورد ساختار دستگاه های اجرایی فدرال به رئیس جمهور ارائه کند و ظرف دو هفته - نامزدهای معاون نخست وزیر و وزرای فدرال را برای تأیید دوما (به استثنای وزیران بخشهای نظامی، امنیتی و وزارت امور خارجه) ارائه کند.
اگر قانونگذاران وزیران پیشنهادی نخستوزیر را تایید کنند، رئیس جمهور باید همه انتصابات را تایید کند.
رئیس سازمان امنیت فدرال، وزیران کشور، دفاع، دادگستری، شرایط اضطراری و امور خارجه روسیه پس از مشورت رئیسجمهوری روسیه با شورای فدراسیون (مجلس علیا) به این سمت ها منصوب می شوند.
بنا بر گزارش رسانههای روس، برای نخستین بار، کابینه وزیران به طور کامل بر اساس قوانین جدید ایجاد شده توسط اصلاحیه قانون اساسی فدراسیون روسیه، تصویب شده در اول ژوئن ۲۰۲۰ تشکیل می شود.
میشوستین کیست؟
میخائیل میشوستین، دولتمرد و اقتصاددان روسی سوم مارس ۱۹۶۶ (۱۲ اسفند ۱۳۴۴ شمسی) در شهر لوبنیا در نزدیکی مسکو به دنیا آمد. به نوشته "گازتا"، پدرش در سرویس امنیتی و مادرش در بخش خدمات پزشکی فرودگاه شرمتیووا شاغل بود.
میشوستین از موسسه ماشین ابزار مسکو "Stankin" در رشته مهندسی سیستمها فارغالتحصیل شد و تحصیلات تکمیلی را در همان دانشگاه به پایان رساند.
او در سال ۲۰۰۳ مدرک کارشناسی ارشد علوم اقتصادی را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۰ از پایان نامه دکتری خود با موضوع "استراتژی تشکیل مالیات بر دارایی در روسیه" دفاع کرد.
میشوستین در سال ۱۹۹۸ وارد خدمات دولتی شد. وی به عنوان دستیار رئیس سازمان امور مالیاتی روسیه در بخش سیستم های اطلاعاتی حسابداری و کنترل دریافت پرداخت های مالیاتی شروع به کار کرد.
وی سپس به عنوان معاون امور مالیاتی این سازمان مشغول به کار شد.
نام میشوستین در روسیه با معرفی چندین نوآوری فناورانه مرتبط است: امضای دیجیتال الکترونیکی و شماره شناسایی مالیات دهندگان و سازماندهی کار سازمان مالیاتی در پنجره واحد.
در سال ۲۰۰۴، میشوستین به عنوان رئیس آژانس فدرال کاداستر املاک و مستغلات (Rosnedvizhimost) منصوب شد.
در سال ۲۰۰۶ به سمت ریاست آژانس فدرال مدیریت مناطق ویژه اقتصادی منصوب شد.
دو سال بعد ، میشوستین استعفای خود را از این مسئولیت ارائه و برای مدتی کار در مشاغل دولتی را ترک کرد و وارد تجارت شد.
در آوریل ۲۰۱۰، میشوستین به عنوان رئیس خدمات مالیاتی فدرال منصوب شد. او تا اوایل سال ۲۰۲۰ ریاست این بخش را بر عهده داشت.
هنگامی که دولت دیمیتری مدودف برکنار شد، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین از میخائیل میشوستین دعوت کرد تا مسئولیت ریاست کابینه وزیران را بر عهده بگیرد. نخستوزیری وی در ۱۶ ژانویه ۲۰۲۰، توسط دومای دولتی تأیید شد.
در بهار سال ۲۰۲۲، پس از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، میشوستین تحت تحریم های یکجانبه ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس، کانادا و ژاپن قرار گرفت.
میشوستین از موسیقی به عنوان یکی از سرگرمیهای خود نام برده است و پیانو می نوازد. علاوه بر این، او در لیگ هاکی شبانه بازی می کند. ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه نیز عضو این سازمان ورزشی آماتور است.
درباره نظام پارلمانی روسیه
دوما، نام یکی از دو پارلمان کشور روسیه است که نقش مهمی در ساختار سیاسی این کشور دارد. نمایندگان «دومای دولتی» بر اساس رأی شهروندان فدراسیون روسیه به مدت پنج سال انتخاب میشوند.
طبق قوانین روسیه طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیسجمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.
شورای فدراسیون روسیه ۱۷۰ سناتور از ۸۵ واحد فدرال متشکل از ۲۲ جمهوری، ۴۶ استان، ۹ سرزمین، سه شهر فدرال، چهار ناحیه خودمختار و یک ابلاست خودمختار این کشور دارد.
رئیس شورای فدراسیون پس از رئیسجمهور و نخستوزیر، سومین مقام برتر در فدراسیون روسیه است..
نظر شما